AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Rozpis přípravných zápasů přináší pro fanoušky pár zajímavých jmen

13.05.2014 | David Motloch

Přestože hráči nyní prochází suchou letní přípravou a všichni se těší na horké letní dny, už teď si můžete přečíst harmonogram přípravných zápasů na nadcházející prvoligovou sezónu 2014/15. Havířov v letošní přípravě narazí na extraligové Vítkovice, srovná síly s loňským semifinalistou slovenské extraligy - Bánskou Bystricou, a také si zopakuje účast na turnaji v Porubě. Kompletní rozpis přípravných utkání spolu s dalšími informacemi naleznete v článku.

AZ se v mnoha ohledech nechal inspirovat loňskou přípravou, a tak není žádným překvapením, že letošní nabídka přípravných utkání se do jisté míry hodně podobá té loňské. I letos tak začne Havířov svou přípravu na novou prvoligovou sezonu domácím utkáním proti týmu se zvučným jménem. Zatímco loni se fanoušci mohli těšit z atraktivního souboje s třineckými Oceláři, letos je čeká druhý extraligový soused, a sice celek Vítkovic. Utkání je na programu 31. července.

Hned druhý den poté se v K&K PNEU aréně představí polská dvacítka a 4. srpna čeká AZ další domácí zápas. Havířov tentokrát navštíví reprezentační výběr Francie. Oba týmy se proti sobě utkaly již v minulé přípravě, a tak nás čeká pokračování tohoto mezistátního souboje. Další sérii utkání si Havířov odkrouží na turnaji v Porubě, který se bude konat od 13. do 16. srpna. Na tomto turnaji Havířov bude startovat již potřetí a stejně jako loni, i tentokrát bude obhajovat první místo.

I letos si Havířov zahraje proti výběru Francie

19. srpna se svěřenci trenérské dvojice Daneček-Potěšil utkají doma proti Banské Bystrici. Hned o dva dny později Havířov doma změří síly s již tradičním soupeřem v přípravě - Šumperkem. 26. srpna pak fanoušky jistě potěší souboj s letošním nováčkem 1. ligy - Prostějovem. Odvety s oběma celky jsou naplánovány na 28. srpna a 2. září na kluzištích soupeřů.

K letošnímu obsazení přípravných zápasů se vyjádřil i manažer AZetu Patrik Rimmel. „Od zápasu s Vítkovicemi očekáváme podobně dobrou atmosféru, jakou nám fanoušci vytvořili loni v přípraváku s Třincem. Dále jsme si pozvali Francouze, kteří svou dynamickou a výbušnou hrou budou dobrým měřítkem pro hráče, které budeme v přípravě testovat.

Turnaj v Porubě sice ještě nemá jisté obsazení všech týmů, ale máme přislíbeno, že bude podobně kvalitní jako loni. Určitě se ho zúčastní týmy z 1. i 2. ligy, stejně jako loni by měl hrát i výběr Polska a nějaký tým ze Slovenska. Na tento turnaj jezdíme rádi, protože je to pro nás blízko, má kvalitní obsazení a naše hráče skutečně prověří, jelikož budeme hrát tři zápasy ve čtyřech dnech. Pak odehrajeme další těžký zápas s celkem Banské Bystricy, což je loňský semifinalista slovenské extraligy."

Na programu tak má Havířov deset přípravných zápasů, ten poslední odehraje 2. září v Prostějově. V pondělí 8. září sice už začíná soutěž, ale manažer Azetu se nechal slyšet, že do volného týdnu před ligou se možná domluví ještě jeden přípravný zápas.

Vstupné na přípravu zůstává stejné jako loni, tedy 30,- Kč pro dospělé a 10,- Kč pro děti do 140 centimentrů. Permanentkáři mají vstup zdarma. Začátky domácích zápasů budou (s vyjímkou proti Polsko"20" v 18:00.

Přípravné zápasy AZ Havířov před novou sezónou:

31.7. AZ – Vítkovice
1.8. AZ - Polsko 20
4.8. AZ - Francie
7.8. Trenčín - AZ
13.-16.8. AZ - turnaj v Porubě (3 zápasy)
19.8. AZ - Banská Bystrica
21.8. AZ - Šumperk
26.8. AZ – Prostějov
28.8. Šumperk - AZ
2.9. Prostějov - AZ
Youtube