AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Čeká nás nabité hokejové léto, říká manažer AZetu Patrik Rimmel

28.07.2014 | Tomáš Vlček

Na konci července už tradičně, přechodem na led, nabírá příprava hokejistů nový rozměr. A nejinak je tomu v i v AZetu, kde se tak stalo ve středu. Dalším milníkem jsou pak přípravná utkání. Celkem jich Havířovský tým sehraje dvanáct a to první už ve čtvrtek 31.7. O něm, ale i o těch dalších a také o mnoha dalších klubových akcích pro fanoušky je následující článek.

Manažer Patrik Rimmel

Hokejisté mají za sebou první sérii tréninků na ledě. Podle manažera Patrika Rimmela byly první 2-3 tréninky hlavně o tom zvyknout si na novou výstroj a dostat se do patřičného tempa. O víkendu už se pak trénovalo na doraz (jednou v sobotu a jednou v neděli). Od pondělí pak tým najede zpět na systém tří tréninků denně – 2x led a jednou posilovna. No ve čtvrtek a v pátek už čekají na hráče (ale i fanoušky) první dvě přípravná utkání – nejprve s Vítkovicemi a pak výběrem Polska do 20 let.

„Zápas s Vítkovicemi chceme pojmout, podobně jako loni s Třincem, jako slavnostní zahájení prvoligové sezony. Na návrh fanoušků se uskuteční akce „Celý AZ v bílém“, takže nejen hokejisté, ale i všichni na tribunách by měli mít na sobě bílé oblečení. Ve fanshopu bude možno si k tomu účelu koupit speciální trička. Cena bude od pondělí do čtvrtku 95,-Kč, poté už za 175,-Kč,“ říká Patrik Rimmel.

Kromě toho se ve čtvrtek uskuteční spousta dalších doprovodných akcí. Před zápasem AZ – Vítkovice, sehrají zápas azeťáčtí sedmáci, před arénou bude stan s občerstvením, hudbou a soutěžemi a po zápase si v něm můžou fanoušci posedět s hráči A týmu.

„Věřím, že v Havířově je už hlad po hokeji, protože poslední utkání jsme sehráli před pěti měsíci. Nejlepší pozvánkou na zápas je zvučné jméno soupeře. Vítkovice by měly přijet v silné sestavě a navíc v jejich kádru se bude bojovat o místo v kádru. A protože v našem týmu se představí několik nových jmen, tak očekávám zajímavé utkání,“ zve všechny fanoušky do ochozů manažer AZetu a věří, že zaplní K&K PNEU arénu v co největším počtu.

To páteční soupeř – polská dvacítka - bude zcela z jiné kategorie. „Žádost o sehrání tohoto duelu jsme obdrželi zhruba před dvěma týdny a rozhodli jsme se to přijmout. Kvalitou kádru to bude sice jiný soupeř, ale očekávat můžeme mladý rvavý tým, který nás prověří zase trochu jinak. Navíc trenéři mají nyní k dispozici kolem třiceti hráčů, takže můžou dostat prostor i ti, kteří nenastoupí proti Vítkovicím,“ vyzdvihuje očekávaná pozitiva zápasu Patrik Rimmel.

V pondělí 4.8. sehraje AZ další zápas, a to proti reprezentaci Francie, se kterou se utkal už i loni a pak si dá na osm dnů zápasovou pauzu. O to více se bude tým trénovat, i když podle Patrika Rimmela není zcela vyloučeno, že se v té době nějaký zápas ještě domluví (pozn. redakce: nakonec se skutečně domluvilo a ve čtvrtek 7.8. sehraje AZ zápas v Trenčíně s místní Duklou). Velkou prověrkou sil bude pro hráče tradiční účast na turnaji v Porubě, kde ve dnech 13., 15. a 16. srpna sehraje dva zápasy v skupině (Přerov, Jastrzebie) a jeden o konečné umístění.


„Věřím, že tato série zápasů nám ukáže, jak na tom jsme, případně, kde nás tlačí bota. A my budeme mít dost prostoru na případné kroky. Dojde také k prvnímu zužování kádru, aby hráči, kteří se do kádru nedostanou, měli dost času najít si jiné angažmá,“ vysvětluje manažer AZetu, a připomíná, že kromě jarně-letního doplnění kádru o tři obránce a dva útočníky (Ostrčil, Repe, Turoň, Loskot a Ižacký) a příchodu některých hráčů na zkoušku (Lenďák, Jiránek) je stejně jako loni domluvena spolupráce s extraligovými Vítkovicemi a Třincem na hostování a střídavé starty jejich hráčů v dresu AZetu.


Ve druhé polovině srpna sehrají havířovští hokejisté na domácím ledě ještě tři další zajímavé duely – proti Žilině, Šumperku a Prostějovu. Z nich zejména ty proti tradičním moravským rivalům budou v sobě jistě obsahovat silný náboj a velkou porci zdravé rivality.

Kromě zápasů uspořádá klub pro své příznivce i některé další zajímavé akce. 22. srpna se na Náměstí republiky uskuteční slavnostní předání nových dresů (tedy těch, které měli doposud jen áčko a přípravka) zbývajícím azeťáckým týmům od třetí třídy po juniorku. Podle Patrika Rimmela se bude jednat o poměrně velkou akci, na které se bude prezentovat partner klubu Autodům Vrána, dresy pokřtí havířovská kapela Nebe a přítomen, stejně jako loni, bude i primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk. Pro všechny přítomné bude k dispozici stánek s občerstvením, soutěže apod., jak už to na podobných akcích AZetu bývá. Poté co proběhne focení týmů a také hráčů na kartičky, tak se zhruba 16. září v Obchodním domě ELAN uskuteční slavnostní křest nového plakátu A týmu.


Poslední dva přípravné zápasy sehraje AZ na přelomu srpna a září na kluzištích Šumperka a Prostějova a pak už budou všichni vyhlížet začátek první ligy, který je letos na programu už 8. září. Po loňském parádním 6. místě si vedení klubu nestaví cíle nijak nízko. „Víme, že existuje pravidlo, podle nějž je potvrzení úspěchu těžší, než jeho dosažení, ale my se o to pokusíme. Především se chceme dostat do play-off, což letos znamená skončit nejhůře 10. Ale v tabulce bychom se chtěli pohybovat přeci jen výš, řekněme tak do 8. místa. Snad se nám budou vyhýbat zranění a nemoci, které to mohou zkomplikovat. Na druhou stranu, kádr je zase o rok zkušenější a myslím, že i vhodně doplněný,“ naznačuje plány klubu Patrik Rimmel.


A jak vidí klubový manažer prvoligové soupeře AZetu, případně koho považuje za favority či nejslabší týmy ligy? „Kdo bude hrát dole nevím, ale osobně to nepřeji nikomu. Nahoře bude určitě Chomutov. Má kádr, finance i potřebné zázemí a netají se ambicemi na postup.
Hodně favorizuji i Budějovice, které mají kvalitní a dobře složený tým, a na rozdíl od loňska poctivě trénují. Kladno se asi taky bude pohybovat spíš vysoko, ale uvidíme, co s ním udělají ty odchody některých zkušených borců a hlavně jak se srovná se situací, kdy kvůli rekonstrukci stadionu bude zřejmě prvních 22 zápasů hrát venku. A zapomenout bych neměl ani na tradičně silnou Jihlavu, kterou sice opustil Hubáček a Rittich, ale na druhou stranu posílenou mj. Markem Melenovským.
Za touto čtveřicí se budou tradičně pohybovat kluby jako Třebíč, H. Brod, Litoměřice silný nováček z Prostějova a věřím, že i my. U těch ostatních je těžké zatím něco předvídat. Hodně bude záležet, jak se jim podaří naplnit rozpočet a případně jak, ve spolupráci s extraligovými kluby doplní své kádry,“
končí svou úvahu Patrik Rimmel.

Rozpis přípravných utkání

31.7. AZ – Vítkovice
1.8. AZ - Polsko 20
4.8. AZ - Francie
7.8. Trenčín - AZ
13.-16.8. AZ - turnaj v Porubě (3 zápasy)
19.8. AZ - Banská Bystrica
21.8. AZ - Šumperk
26.8. AZ – Prostějov
28.8. Šumperk - AZ
2.9. Prostějov - AZ
Youtube