AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Představení prvoligových soupeřů – Piráti Chomutov

28.07.2014 | Josef Nudera

V dalším díle našeho pravidelného seriálu o představování prvoligových soupeřů AZetu pro nadcházející sezonu zabruslíme na led nyní už také prvoligových Pirátů Chomutov. Chomutovští by se chtěli v nadcházející sezoně opět vrátit mezi hokejovou elitu a svůj kádr výrazně posilují.

Poslední sezona

Piráti Chomutov nebudou na poslední sezonu vzpomínat v žádném případě v dobrém. Loňský extraligový účastník se v uplynulém ročníku zapsal do historie české nejvyšší soutěže. Bohužel pro Piráty to nebylo v pozitivním světle. Chomutov zaznamenal nejdelší sérii bez vyhraného zápasu (24 utkání), celkově za celou základní část vyhrál pouze šest zápasů.

Po základní části patřila Pirátům poslední příčka, ze které vstupovali do skupiny o umístění, která určila, které celky se udrží a které budou ještě muset bojovat v barážové skupině. I vzhledem k velké ztrátě, kterou nabrali hráči již během základní části, bylo předem téměř jasno, že bude na tento tým čekat ještě baráž.

Ve skupině o udržení to byl velký boj. O sestupu Chomutova mezi prvoligové celky rozhodly tři body a až poslední odehrané utkání. Poprvé se navíc v této fázi navíc stalo, že oba extraligové celky opustily nejvyšší soutěž.

Příprava na sezonu 2014/2015

Chomutov se v přípravě na letošní sezonu bude činit. Na programu má v tuto chvíli domluvených 14 přípravných utkání. Z toho se jedná o pět turnajových zápasů. Během přípravy se Chomutov utká nejen se soupeři z České republiky, ale také ze zahraničí. Bude se jednat o utkání s Lausitzer Füchse (Německo, DEL2), Crimmitschau (Německo DEL2), Ritten Sport (Itálie).

31. července 2014 Chomutov - Litoměřice 17:30
5. srpna 2014 Chomutov - Karlovy Vary 17:30
7. srpna 2014 Ústí n.L. - Chomutov 18:00
12. srpna 2014 Litoměřice - Chomutov 18:00
14. srpna 2014 Zvolen - Chomutov 19:00 (TURNAJ)
15. srpna 2014 Tychy - Chomutov 15:30 (TURNAJ)
16. srpna 2014 Brašov - Chomutov 12:00 (TURNAJ)
20. srpna 2014 Chomutov - Lausitzer Füchse 17:30
22. srpna 2014 Crimmitschau - Chomutov
24. srpna 2014 Chomutov - Crimmitschau 17:30
26. srpna 2014 Chomutov - Kladno 17:30
2. září 2014 Kladno - Chomutov 17:30
5. září 2014 Ritten Sport - Chomutov 17:00 (TURNAJ)
6. září 2014 Chomutov - Neznámé (TURNAJ)

Hráčský kádr

Chomutov sestoupil do 1. ligy, což klub opět motivuje a nutí k tomu, aby se mezi českou elitu vrátil. Piráti budou letos patřit mezi největší favority na postup do Extraligy. Svůj hráčský kádr výrazně posilují a stále není soupiska definitivně uzavřena.

Odchody

Piráti se museli před nadcházející sezonou rozloučit s Lukášem Pulpánem a Jozefem Balejem, kteří odešli do kádru extraligové Plzně. David Hruška si v následujícím roce zahraje v kádru Karlových Varů. Martin Lojek se po hostování vrací zpátky do Třince, Josef Straka bude oblékat dres Motoru České Budějovice.

Příchody

Následující ročník odehrají Piráti s velkým množstvím nových jmen. Do kádru přichází Jiří Drtina, Marek Hovorka a z hostování se vrací Martin Rýgl (všichni z Karlových Varů). Ze Slovanu Bratislava přichází posílit Severočechy brankář Miroslav Kopřiva, z Liberce se v kádru Chomutova objeví Antonín Dušek. Z Hradce Králové míří bojovat za Piráty Lukáš Květoň. V tabulce příchodů, podle oficiálního klubového webu, se objevuje pro havířovské fanoušky zajímavé jméno, jedná se o Jaroslava Komu.

Piráti Chomutov si připisují i zajímavé zahraniční přestupy. Příkladem je i devětadvacetiletý kanadský rodák s italským pasem Mario Szalco, který odehrál uplynulou sezonu v EBEL lize za Štýrský Hradec. Dalším zajímavým jménem je i další kanadský hráč Bryan McGregor, kterého můžete znát z působení v nedalekém Třinci, jeho další štací byl Kazachstán a Dánsko. Naposledy si zahrál v EBEL lize za Féhérvár. Greg Moore, americký útočník oblékal během posledních dvou sezon dres Wolfsburgu, v nadcházející sezoně se stal čerstvou posilou Pirátů.

Slovo závěrem

Chomutov můžeme pro nadcházející ročník označit za velkého favorita na postup do baráže o Extraligu a také o samotný postup. Podle dostupných informací se bude chtít Chomutov mezi elitu vrátit, což potvrzuje i množství a kvalita přestupů, které během letní přestávky přicházely a přichází. Piráti budou tedy patřit k atraktivním celkům, se kterými se bude náš AZet měřit. Po odchodu Mladé Boleslavi by pozici toho celku měl zaujmout práce severočeský Chomutov.

Tip redakce: 1. místo po základní části, postup do baráže

Fotografie použity z oficiálního webu Pirátů Chomutov (loňská sezona)

Youtube