AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Ve čtvrtek je na programu odveta v Šumperku

27.08.2014 | Josef Nudera

Poslední utkání se havířovským hokejistům vydařilo na jedničku. Na svém ledě porazili Prostějov a s předvedenou hrou byli spokojeni jak trenéři, tak všichni přítomní fanoušci. Na domácím ledě to byl poslední přípravný zápas, ale venku nikoliv. Ve čtvrtek jede Havířov hrát odvetné utkání do Šumperku, který už v letošní přípravě dokázal porazit. Zápas začíná v Šumperku ve čtvrtek od 18 hodin.

Poslední utkání

AZ Havířov – LHK Prostějov 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Autor: Karel Vaculík

Velmi dobré výsledky v přípravě pokračují i nadále. Havířov si připsal další výhru, tentokráte to odnesl Prostějov. AZet začal utkání velmi dobře, když pouze po 26 odehraných sekundách hry, otevřel brankový účet Marek Loskot. Prostějovu se podařilo v závěru první třetiny ještě srovnat. Srovnání přišlo z hole Reného Kajaby. Od druhé třetiny už Havířov Prostějov do žádných velkých šancí nepustil a dokázal svého soupeře přebrušovat. Vyústěním celého herního projevu byly dvě branky. Nejprve vrátil vedení AZetu Jakub Šlahař, následně na konci periody zvýšil na konečných 3:1 Radim Haas.

Branky a nahrávky: 1. Loskot (Sztefek, Jiránek), 29. Šlahař (Matějek, Sztefek), 40. Haas (Říčka, Bahounek) – 18. Kajaba (Venkrbec)Rozhodčí: Koliba, Fiala - Stonavský, Kuchař Vyloučení: 7:13 (z toho Foltýn (HAV) a Stejskal (PRO) 5 + DKU). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 1407. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Sestava AZ proti Prostějovu: Daneček L. – Turoň, Bezuška, Krisl, Foltýn, Ostrčil, Bahounek, Repe, Lenďák – Sztefek, Loskot, Jiránek - Matějek, Šlahař, Jakúbek - Říčka, Haas, Daneček J. - Klimša, Pechanec, Tomi "C"

Salith Šumperk – LHK Jestřábi Prostějov 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Autor: Karel Vaculík

Draci ze Šumperka odehráli své poslední přípravné utkání v pátek 22. srpna, kdy na jejich led zavítal, stejně jako v úterý do Havířova, Prostějov. Pro hráče z podhůří Jeseníků to byl těžký zápas, jelikož den před tímto duelem odehráli utkání u nás v Havířově. Jednalo se o vyrovnané utkání, které se rozhodovalo až v závěru. Výhru vystřelil Prostějovu v 59. minutě Michal Černý.

Branky a nahrávky: 10. Vrdlovec (Sedlák, Slávík), 44. Sedlák (Cink, Vachutka), 50. Moskal (Vrdlovec, Sedlák) – 3. Knesl (Belay), 11. Indra (Duba), 37. Skřivánek (Duba), 59. Černý (Venkrbec) . Vyloučení: 2:8.Využití: 2:1. Diváci: 550. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.

Sestava Šumperku proti Prostějovu: Koutský – Sedlák, Slavík, Holík, Drtil, Gewiese, Novotný, Beneš – Vrdlovec, Moskal, Staněk – Velecký, Plášek, Haas – Žálčík, Berger, Brunec – Vávra, Vachutka, Cink – Kužílek

Náš čtvrteční soupeř má stejně jako Havířov kádr pro novou sezonu určen. V Šumperku se definitivně rozhodlo a tým byl sestaven ze dvou brankářů, osmi obránců a třinácti útočníků. Jak píše klubový web, je v kádru našeho soupeře devět plnohodnotných odchovanců. Do útoku se vrátil Michal Velecký a Daniel Vrdlovec. Nově se pak ukáže mezi Draky Jan Berger a Kamil Vávra.

Konečná sestava pro 1. ligu

Brankáři: KOUTSKÝ Vladislav, ZELENKA Daniel

Obránci: BENEŠ Petr, DRTIL Tomáš, GEWIESE Petr, HOLÍK Aleš, NOVOTNÝ Martin, SEDLÁK Tomáš, SLAVÍK Jakub, STARÝ Ondřej

Útočníci: BERGER Jan, BRUNEC Tomáš, CINK Vladimír, HAAS Marek, KUŽÍLEK Filip, MOSKAL Patrik, PLÁŠEK Karel, STANĚK Aleš, VACHUTKA Daniel, VÁVRA Kamil, VELECKÝ Michal, VRDLOVEC Daniel, ŽÁLČÍK Lukáš

On-line přenos

I z utkání Šumperk – Havířov bude připraven klasický textový on-line přenos.
SALITH Šumperk – AZ Havířov od 18 hodin

Youtube