AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Velký úspěch AZetu na turnaji IS Sports cup 2014

28.08.2014 | Petr Miklas

Hned tři mládežnické týmy AZ Havířov se zúčastnily mezinárodního IS Sports cupu v Ostravě – starší dorostenci a hráči ročníku 2005 a 2006. Mladí hráči z Havířova turnaj ovládli - starší dorost vyhrál turnaj hráčů ročníků 1997-98, stejně si vedli čtvrťáci hrající turnaj ročníku 2005 pod názvem AZ Havířov "A". Protože měli pořadatelé problémy s týmy odhlášenými na poslední chvíli, doplnili turnaj hráčů ročníku 2005 i hráči AZetu ročníku 2006. Ti se turnaje zúčastnili pod názvem AZ Havířov "B" a statečně bojovali se staršími soupeři.

Turnaj probíhal v Ostravě od čtvrtku 21.8. do neděle 24.8.2014, hrálo se souběžně ve dvou halách.

Utkání staršího dorostu:

AZ Havířov - Poruba 6:3 (3 : 3, 1 : 0, 2 : 0)
Polsko 18 - AZ Havířov 0 : 21 (0 : 10, 0 : 4, 0 : 7)
Maďarsko 18 - AZ Havířov 2 : 8 (0 : 6, 2 : 2, 0 : 0)
SDYUSHOR Minsk - AZ Havířov 3 : 12 (1 : 3, 0 : 1, 2 : 8)
SK Karviná - AZ Havířov 4 : 9 (1 : 0, 3 : 5 , 0 : 4)

Po těchto zápasech byla utvořena finálová čtveřice a hrálo se znovu systémem každý s každým.

AZ Havířov - SDYUSHOR Minsk 9 : 0 (2 : 0, 3 : 0, 5 : 0)
Poruba - AZ Havířov 2 : 8 (1 : 0, 0 : 2, 1 : 6)
Maďarsko 18 - AZ Havířov 1 : 8 (0 : 2, 0 : 5, 1 : 1)

Starší dorost AZetu Havířov vyhrál suverénním způsobem všechny zápasy a obhájil 1. místo na turnaji.

Starší dorost AZ Havířov: Gerža Dominik, Buszta Felix - Spálovský Adam, Kiss Filip, Dudek Jakub, Mrowiec Jaroslav, Trombik Daniel, Hudeček Matěj, Frojda Matyáš - Kurovský Daniel, Wróbel Kamil, Moravčík Dominik, Peterka Lukáš, Kosina Ondřej, Hendrych Jakub, Langer Svatopluk, Němec Filip, Cihlář Dominik, Stružík Nikolas, Macuh Rok.

Starší dorost zabojoval jako tým, což hráči dokázali nejen na ledě, ale především svou semknutostí a jednotností, kdy jako jeden muž chodili hlasitě podporovat a fandit svým malým kolegům z ročníku 2005 i 2006.

Kluci ve věku, kdy bychom od nich očekávali naprosto jiné zájmy, povzbuzovali zpěvem a skandováním při výklusu porubskými ochozy malé azeťáčky tak, že ti s úžasem přestávali hrát a publikum smekalo našemu dorostu jednu poklonu za druhou.

Hodnocení Martina Janečka, trenéra SCM HC AZ Havířov 2010:

„Jeli jsme na letošní ročník turnaje obhajovat těžce odpracované loňské první místo, avšak letošní složení účastníků turnaje zklamalo všechny dokola. Řada zahraničních týmů těsně před turnajem odřekla svou účast a pořadatelům uštědřila nemalé starosti a zklamání. Zklamání bylo i naší straně, protože vždy nabité obsazení turnaje vyhovovalo všem týmům v závěru předzávodního období a my jsme odjížděli s tím, že nás soupeři prověří v obranné fázi. Na druhou stranu bych nechtěl ani náhodou snižovat výkon našeho dorosteneckého týmu, protože mužstvo šlapalo celý turnaj i ve fázích utkání kde bylo jasně rozhodnuto a prokázala se síla ve fázi útočné. Další kladnou stránkou byla porce osmi zápasů během čtyř dnů, kde se nám vrátila tvrdá, více jak měsíční, dřina. Všechny soupeře jsme předčili v kondici a ukázala se správná cesta ve stylu naší přípravy ve spolupráci se společností 123.“

„Závěrem bych chtěl poděkovat hráčům za vzornou reprezentaci klubu HC AZ Havířov 2010, svému kolegovi Tomáši Urbánkovi, který zvládl vyhrát souběžný turnaj ročníků 2005 a pogratulovat jeho mladým hráčům. A musím konstatovat, že to byl jeden z nejkrásnějších zážitků, když se na ploše radoval havířovský dorost v jednom klubku s hráči našich žáčků a AZ Havířov 2010 a symbolicky jim předal obrovský krásný pohár pro vítěze turnaje.“

Autor: Karel Vaculík

Utkání AZ Havířov "A"

AZ Havířov "A" – SK Karviná 23:0
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov "A" 10:10
KAC - AZ Havířov "A" 4:11
HC RT TORAX Poruba - AZ Havířov "A" 3:10
AZ Havířov "A" - AZ Havířov "B" 25:1
AZ Havířov "A" – Polsko 14:2
HC Nový Jičín - AZ Havířov "A" 2:23

AZ Havířov "A": Dybal Adam – Chmiel Jan, Kubíček René, Belan Jakub, Csabi Adam, Dybal Vojtěch, Kotala Karel, Macko Jan, Kubečka Nikolas, Svozil Daniel.

Čtvrtá třída podala na turnaji velmi dobrý výkon a ukázala, že minulá sezóna i letní příprava kluky posunula výkonnostně vpřed, o čemž svědčí fakt, že celým turnajem prošli bez jediné prohry. Remízovali pouze s velmi kvalitním týmem z Třince, který na tom byl výsledkově naprosto stejně. O vítězi tak rozhodovalo skóre. Oproti týmu z Havířova, Třinec branky nejen dával, ale také o poznání více inkasoval a pohár si tak po právu odnesli malí bojovníci z Havířova.

Hodnocení Tomáše Urbánka, trenéra AZ Havířov "A": „Já jsem s výkonem kluků absolutně spokojen, dominovali od začátku do konce. Kromě remízy s Třincem všechny zápasy vyhráli a to všem nadělili pořádné příděly. Turnaj měl velice kvalitní obsazení, mimo naše stálé soupeře z Třince, Orlové a Poruby tam byli i Klagenfurt z Rakouska a výběr z Polska, což bylo takové zpestření, protože s takovými týmy se často střetávat nebudeme. I proti těmto týmům jsme ukázali českou kvalitu. Turnaj jsme na konec vyhráli díky tomu, že jsme měli lepší skóre než Třinec – dali jsme víc branek a méně jsme dostali.“

Utkání AZ Havířov "B":

HC Oceláři Třinec - AZ Havířov "B" 18:3
AZ Havířov "B" – SK Karviná 6:11
AZ Havířov "B" – HC RT TORAX Poruba 3:16
AZ Havířov "B" – KAC 1:14
AZ Havířov "A" - AZ Havířov "B" 25:1
AZ Havířov "B" – Nový Jičín 6:10
AZ Havířov "B" – Polsko 4:14

AZ Havířov "B": Jirásek Václav – Karas Antonín, Zielinski Aleš, Jarolím Jakub, Toma Jakub, Polach Patrik, Mrózek Radim, Grygar Kryštof, Ščerba Adam, Jurček Vojtěch.

Od našich nejmladších se na tomto turnaji moc neočekávalo. V soubojích s o hlavu většími a mnohdy i o 20 kg těžšími soupeři moc šancí neměli, přesto bojovali a do každého utkání vstupovali s plným nasazením. Ani občasné vysoké prohry je nezlomily a kluci s chutí bojovali s dalšími soupeři.

Hodnocení Jana Littnera, trenéra AZ Havířov "B": „Naši účast jsme brali jako dobrou možnost načerpat cenné zkušenosti, upevnit se jako tým. Myslím, že na novou sezónu jsme velmi dobře připraveni a v konkurenci stejně starých soupeřů budeme mít co ukázat.“

Hodnocení Jany Karasové, PR manažerky HC AZ Havířov 2010: „Já jsem se na Sareze pohybovala celou sobotu a velkou část neděle a musím říci, že více než dvou zasloužených zlat si cením jednotnosti a soudržnosti, s jakou se naše ročníky na tomto turnaji prezentovaly. Především smekám staršímu dorostu za to, jak podpořili naše třeťáčky a čtvrťáčky a jakým způsobem mezi ostatními týmy, hosty i rodiči prezentovali AZet - jako jednu rodinu. Klukům bych za to chtěla moc poděkovat.“

Youtube