AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vyhráli bleskový turnaj v Přerově

31.08.2014 | Tomáš Vlček

V sobotu 30. srpna se v Přerově uskutečnil turnaj čtyř juniorských celků. Kromě domácích Zubrů se jej zúčastnili hokejisté Frýdku-Místku, Poruby a také Havířova. Všechny duely se sehrály ve zkráceném čase a tak už večer bylo jasno o vítězi. Tím se stali hráči AZetu, kteří tak potvrdili své dobré výsledky z přípravy.

Turnaj se hrál novým moderním systémem 2x25min. Výsledek každé poloviny se počítal zvlášť, a navíc před každým utkáním proběhly 3 samostatné nájezdy, jako pomocný bod při závěrečné shodě bodů dvou týmů.

Výsledky AZetu

Poruba - AZ 0:0 a 1:1 + sn pro AZ
AZ - Frýdek - Místek 2:1 a 2:0 + sn pro AZ
Přerov - AZ 0:1 a 0:0 + sn pro AZ

Sestava týmu HC AZ Havířov

brankáři: Kostka Filip, Turšner Josef
obránci: Regoš Robin, Heinzl Adam, Staš Filip, Graca Daniel, Chroboček David, Gawlas Filip, Potočný Václav
útočníci: Polak Erich, Šmíd Jan, Sap Jaroslaw, Macuh Rok, Vyčesaný Michal, Fejko Kryštof, Taras Dominik, Křibík Jan, Caruk Martin, Polak Richard
Trenéři: Martin Janeček, Michal Janeček

Hodnocení turnaje z pohledu trenéra Martina Janečka

S turnajem tohoto typu jsem se jako trenér ještě nesetkal, ale můžu konstatovat, že to určitě není špatný nápad a je to jednoznačně zpestření přípravy na další sezonu. Hráče čekala velká porce odehraných minut a tak jsem měl trošku obavy z únavy z pátečního těžkého utkání v Opavě. Potěšilo mě, že se nám opět vrátil tvrdý trénink a hráči turnaj kondičně zvládli.

Trenér Martin Janeček
První utkání bylo urputné a bojovalo opět na krev, tak jak to bude asi s mužstvem z Poruby po celou sezonu. Mužstvo Frýdku přijelo s hodně mladým týmem a v první polovině jsme otáčeli výsledek až těsně před konce. Druhá probíhala z naší strany aktivně a vyhráli jsme zaslouženě. Přerov bodoval stejně jako my a tak bylo poslední utkání bojem o zlato. V prvním dějství jsme byli šťastnějším týmem a vyhráli jsme jedním z ojedinělých brejků 1:0 a po vítězných samostatných nájezdech se stali vítězi turnaje. Přerov však chtěl ve druhé půlce domácím divákům dokázat své kvality a na ledě se odehrával urputný hokej, ve kterém branka nepadla. Myslím, že jsme v závěru soupeře trošku přebruslili a ukázala se opět naše slušná kondice.

Závěrem bych chtěl říct, že nás čeká velmi těžká sezona a mužstva Hodonína, Přerova i Poruby mají silné kádry s velkými ambicemi, my budeme muset spadnout do reality a jen poctivými výkony konkurovat těmto týmům. Hráčům gratuluji k vítězství, děkuji za vzornou reprezentaci klubu HC AZ Havířov 2010 a přeji jim hodně štěstí do nadcházející sezony 2014/2015.

Autor: Karel Vaculík

Youtube