AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

První liga pokračuje už zítra, AZet jede do Havlíčkova Brodu

09.09.2014 | Petr Miklas

První liga začala včera prvním kolem a už zítra nás čeká kolo druhé. Bude to souboj dvou poražených, protože AZet pojede do Havlíčkova Brodu, který neuspěl na ledě Ústí nad Labem. Sestava Havířova bude posílena o čtyři nové tváře, na hostování (střídavý start)přicházejí z Vítkovic útočníci Lukáš Kucsera, Michael Vandas a Michal Hlinka, ze Slavie Praha potom obránce Jan Dresler.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Havlíčkovu Brodu se loni základní část vydařila nad očekávání. Pod vedením trenéra Mičky tým šlapal výborně a nakonec skončil těsně za trojicí favoritů. V play-off však nedokázali Rebelové přejít přes Třebíč a v dramatické sérii (čtyřikrát z pěti zápasů se nerozhodlo v základní hrací době!) jí podlehli 1:4.

Do nového ročníku klub vstupuje s řadou změn. Na střídačce bude novým šéfem dosavadní sportovní manažer Miroslav Barus. Klub navázal úzkou spolupráci s extraligovou Plzní a vyhlásil značné omezení rozpočtu a omlazení kádru. Projevilo se to průvanem v kabině. Odešli mimojiné kapitán Polodna, Drtina, Protivný a Berger a v Kotlině už asi neuvidí ani mladé gólmany Kacetla či Dolejše, kteří povýšili do extraligy. Jako náhradu získali z Vítkovic mládežnického reprezentanta Svobodu. Obranné řady Rebelu vyztužili Voženílek a, jako mladé posily z Plzně, Pavlíček a Prokop. Do útoku přibyli, rovněž z kádru Indiánů, Pejchar a Tulačka. Navíc se vrátil havlíčkobrodský odchovanec Endál, který se předtím ucházel o místo v Rusku.

AZ Havířov

Předsezónní změny v kádru Havířova jsou omílány stále, nově vedení klubu ohlásilo hostování trojice vítkovických útočníků Kucsery, Vandase a Hlinky. Obranné řady posílí Slávista Dresler. Všichni by měli zasáhnout už do utkání s Rebely. Pro zdravotní problémy jsou, na blíže neurčenou dobu, mimo hru útočníci Maruna, Loskot a Sztefek.

Minulé kolo

Havířov sehrál svůj první zápas tohoto ročníku na domácím ledě proti hodně posílené Třebíči. Ta předvedla, že není důležité soupeře přestřílet, ale své šance proměňovat. AZetu nebyla nic platná střelecká převaha, když se mu podařilo dosáhnout jen dvou gólů, zatímco hokejisté Třebíče mířili přesně čtyřikrát.

Havlíčkův Brod také zahájil sezónu porážkou, nad jeho síly byl celek Ústí nad Labem. Domácí hokejisté vedli už 4:0, hattrickem se o to zasloužil Jaroslav Roubík, havlíčkobrodští dokázali zápas zdramatizovat díky trefám Lukáše Endála a Jakuba Babky. Víc už však nedokázali, i když hráli skoro minutu a půl dlouhou power-play, ve které si vytvořili obrovský tlak.

Branku Rebelů hájil Jan Dlouhý, ten však nedochytal a po čtvrté obdržené brance přenechal své místo René Svobodovi. Uvidíme, který z nich dostane přednost do utkání s AZetem, dalo by se čekat, že to bude Svoboda, jenž za svá záda nepustil jediný puk, ale asistent trenéra Richard Cachnín se vyjádřil ve smyslu, že brankáře stáhli proto, aby si odpočinul a připravil se na další utkání.

Na zápas s Havlíčkovým Brodem láká i vyjádření manažera klubu Patrika Rimmela: „Do Brodu si jedeme pro body, chceme tam předvést dobrý výkon a minimálně jeden bod urvat. Doufám, že se nám to povede a přilákáme tím diváky na sobotní domácí zápas se Šumperkem.“ Pokud se do Brodu nechystáte osobně, bude pro Vás připraven textový on-line přenos zde.

Sestavy týmů v posledních zápasech

AZ Havířov: Daneček L. – Bezuška, Krisl, Bahounek, Ostrčil, Repe, Foltýn, Lenďák – Sztefek, Pechanec, Jiránek – Daneček J., Haas, Říčka – Jakúbek, Šlahař, Matějek – Klimša, Tomi

HC Rebel Havlíčkův Brod: J. Dlouhý (33. R. Svoboda) – Pavlíček, Janáček, Jeník, Semrád, Prokop, Škůrek, J. Sedlák, Zítka – Babka, Maliník, P. Sedláček – Endál, R. Přikryl, Rousek – do 40. Kňazev, do 40. Milfait, Schleiss – Kuchta, Pejchar

Youtube