AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ si veze z H. Brodu první dva body

Tomáš Vlček, Richard Wagner, Milan Sochor | 10.09.2014

Po výsledkově nepovedené pondělní premiéře v letošním ročníku 1. hokejové ligy proti Třebíči, si dnes havířovští hokejisté, v sestavě i se čtveřicí nových hráčů – Dreslerem, Zdráhalem, Hlinkou a Kucserou, spravili chuť na ledě Havlíčkova Brodu. Sice v zápase dvakrát prohrávali o dvě branky, ale skóre ještě do konce 2. třetiny díky gólům Pechance, Jakúbka a Tomiho srovnali. Ve třetí třetině měli několikrát na hokejkách další branky, ale nakonec se počtvrté prosadil až v prodloužení Michal Hlinka. Ten tak hned při své premiéře v dresu AZetu slavil vítězný gól a spolu s celým týmem i zisk cenných dvou bodů. Další zápas sehraje AZ už v sobotu doma od 17:00 se Šumperkem.

1.liga - 2.kolo st 10.9.18:00
HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov
3:4p
(1:0, 2:3, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Schleiss, 27. Schleiss, 31. Babka (Maliník) – 30. Pechanec (Klimša), 33. Jakúbek (Repe), 40. Tomi (Šlahař), 61. Hlinka (Ostrčil, Lenďák). Rozhodčí: Jan Jílek – Milan Štofa, Václav Beneš. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 417. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhý – Pavlíček, Boháč, Semrád, Janáček, Prokop, Škůrek, Jeník, Zítka – Babka, Maliník (C), Sedláček – Endál, Přikryl, Rousek – Kňazev, Jankovič, Schleiss – Milfait, Minárik.
AZ Havířov: L. Daneček – Dresler, Bezuška, Krisl (C), Foltýn, Ostrčil, Bahounek, Repe, Lenďák – Jiránek, Pechanec, Klimša – Jakúbek, Šlahař, Tomi – J. Daneček, Haas, Říčka – Zdráhal, Hlinka, Kucsera.

Úvodní vhazování vyhráli domácí, následující minuty se však hrály převážně v havlíčkobrodském obraném pásmu. Havířov z velkého tlaku vytěžil pár střel, se kterými si dokázal Jan Dlouhý poradit. Postupem času se ale začal do hry dostávat stále více i domácí soubor, který se dokonce i prosadil. Plzeňský talent Jan Schleiss se chopil touše, projel až před Danečka, kterého bez problému přehodil. Za Havířov mohl následně srovnat Šlahař, ale trefil jen Dlouhého betony. Zbytek první periody se odehrál v bojovném tempu, ale žádný z brankářů už nekapituloval.

Zato v prostřední části bylo k vidění kapitulací hned několik. Lukáš Daneček nejprve dvakrát ukázal své umění, aby následně nestačil na samostatný únik Jana Schleisse, jenž backhandem přehodil jeho beton. Následně se opět potvrdilo pravidlo „nedáš – dostaneš“. Branislav Jankovič nejprve ztroskotal na betonech fantastického gólmana AZetu a na druhé straně tečoval Klimšovu střelu přesně Antonín Pechanec. Dlouhý se po puku natahoval marně. Za půl minuty se ale Kotlina radovala znovu. Kapitán Rebelů Roman Maliník našel hůl nepokrytého Jakuba Babky, jenž si sešteloval kotouč a trefil se přesně k tyči.

Gólové hody však pokračovaly dál a tentokrát vařil šéfkuchař z Havířova. Jurij Repe bravurním křížem skrz pásmo našel Martina Jakúbka, jenž z bezprostřední blízkosti zametl puk do šibenice. Hra pokračovala ve vysokém tempu a ani jeden brankář neměl čas na to, aby se ďoubal v nose, jelikož musel řešit jednu ošementnější šanci za druhou. Tým ze Slezska se dokonce dvakrát prosadil. Klimšův gól sice nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti, ale na zakončení Vojtěcha Tomiho z brankoviště po výborném přiklepnutí od Šlahaře neměl domácí muž s maskou šanci dosáhnout.

Závěrečné dějství přineslo boj v pravém slova smyslu. Oba týmy se draly za vítězstvím všemi silami a vypracovaly si i nějaké šance. Nebezpečnější byl ale Havířov, kterému nejprve pomohl laxním výjezdem na levý kruh brankář Jan Dlouhý, po jehož minele nedokázal útok AZetu dopravit puk do odkryté klece. Následně ale domácí muž s maskou zavřel svou klec a likvidoval jednu příležitost za druhou. Největší z nich měl unikající Patrik Zdráhal, jehož ale strážce svatyně Rebelů vybruslil a roztažený na čáře jeho zakončení zastavil. Následně si poradil i s dorážkou a zastavil i Klimšovu ránu od modré.

Rebelové pak nevyužili dvě přesilovky, a tak přišlo na řadu prodloužení. To mělo rychlého trvání. Jelikož Pavel Sedláček inkasoval ke konci základní hrací doby menší trest, tak Havířov hrál početní výhodu. Prosadil se v ní další hráč, který má zkušenosti s Kotlinou. Michal Hlinka se po Ostrčilově pasu dostal do úniku a trefil se přesně nad rameno Jana Dlouhého. AZet tak sebral bonusový bod.

Ohlasy k utkání


Miroslav Barus (HC Rebel Havlíčkův Brod): Věděli jsme, že přijede silný tým. Byli jsme připravení, věděli jsme, co hrají. A přesně z těch situací, na které jsme hráče upozorňovali, jsme dostali góly. Zbytečně jsme byli vylučovaní, takže opět špatná herní disciplína. Pokud chceme myslet na nějaký úspěch, tak tohle musíme vylepšit.


Jan Daneček (AZ Havířov): V minulém utkání s Třebíčí jsme začali utkání dobře velkým tlakem, ale udělali jsme nějaké chyby a soupeř nám odskočil. Tady v Havlíčkově Brodě jsme se toho chtěli vyvarovat. Jeli jsme sem s jistým taktickým záměrem, ten nám zase nevyšel. My jsme vstoupili do utkání tlakem, pět šest minut nám patřilo. Potom nám soupeř ujel, dal gól. To ho uklidnilo, zbytek třetiny měl pod kontrolou. My jsme byli rádi, že jsme neinkasovali další góly. Nejsme vůbec spokojeni s předvedenou hrou, ale jsme spokojení s tím, že jsme nakonec získali dva body. Soupeř hrál celý zápas velice dobře. Z našich protiútoků podnikal rychlé protiútoky, které nám dělaly celé utkání starosti. My jsme nebyli schopní na to zareagovat, i když jsme na to měli jisté taktické pokyny, ale ty jsme nedodržovali. Štěstí se potom přiklonilo k nám, v hokeji jsou zápasy, kdy to lepší tým nedotáhne do konce.

Youtube