AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Chtěl jsem dát gól a vyhrát tady, usmíval se bývalý Rebel Vojtěch Tomi

11.09.2014 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Druhé kolo mezi Havlíčkovým Brodem a Havířovem dostalo ještě větší náboj díky tomu, že na obou stranách pomyslné barikády se představili hráči, kteří v minulé sezoně oblékali dres soupeře. Pikantní bitva čekala i dvacetiletého útočníka Vojtěcha Tomiho, který v předešlém soutěžním ročníku odehrál za Rebely čtrnáct zápasů a rozhodl například derby Vysočiny proti Jihlavě. A znovu potvrdil, že v Kotlině se mu střelecky daří. „Šlahy poslal puk protihráčovi pod hokejkou a já už jsem neměl problém s tím to zakončit,“ popsal svou vyrovnávací talentovaný hokejista. (Foto: Karel Vaculík, hc-havirov.cz)

Jak byste ze svého pohledu zhodnotil zápas?
Do zápasu jsme vstoupili dobře. První střídání nám vyšla tak, jak jsme chtěli. Potom jsme se ale nechali vyloučit a soupeř dal první gól, což ho hodně zvedlo nahoru a my jsme hráli strašný hokej. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a začali jsme znovu hrát to, co jsme chtěli.

Povedlo se vám vstřelit velmi důležitý gól na 3:3. Jak se vaše velká chvíle zrodila?
Šlahy (Jakub Šlahař - pozn. red.) mě tam pěkně našel. Zajel jsem si za protihráče, on mu poslal puk pod hokejkou a já už jsem neměl problém s tím to zakončit.

Vy jste právě v Havlíčkově Brodě v minulé sezoně působil. Proběhlo před zápasem s vašimi bývalými spoluhráči nějaké hecování?
(usmívá se) Určitě. Chtěl jsem dát gól a vyhrát tady.

Kdy podle vás nastal rozhodující moment duelu?
Když jsme vyrovnali, tak se utkání zlomilo. V šatně nás trenér vyhecoval a do třetí třetiny jsme šli s tím, že ji chceme vyhrát. To se nám sice nakonec nepodařilo, ale v prodloužení jsme rozhodli.

Z Havířova za vámi přijela početná skupina vašich fanoušků. Co říkáte na jejich podporu?
Vždy se nám hraje skvěle, když přijede hodně fanoušků a povzbuzují nás. Určitě se to líbí i soupeři, když je dobrá atmosféra.

V příštím kole doma přivítáte Šumperk. Jaká hra by mohla vést k úspěchu?
Mohli bychom uspět s útočnou hrou. Nesmíme na ně čekat, musíme je zaskočit a vletět na ně hned od začátku. Potřebujeme dát první gól, to nás určitě zvedne a můžeme vyhrát.

Youtube