AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorostenci jedou z Olomouce s prázdnou

Petr Miklas | 11.09.2014

Třetí kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu zavedlo AZ do Olomouce, kde se utkal se svými vrstevníky z Hané. Havířovští si nevedli špatně, dokázali s kvalitním soupeřem držet krok, ale domácí rozhodli třemi brankami ve druhé třetině o svém vítězství.

ELMD - 3.kolo čt 11.9.15:45
HC Olomouc - AZ Havířov
5:0
(1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Urban M. (Podlaha), 34. Pěcha, 35. Urban M. (Podlaha), 38. Galvas (Podlaha), 49. Skopal (Janečko). Rozhodčí: Kika – Lukš, Novotný. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 30:21. Průběh utkání: 5:0.
HC Olomouc: Schejbal – Rutar, Dajčar, Krejčí, Mader D., Vosátko, Galvas, Holiš – Kořenek, Štefka, Kalač, Pěcha, Skopal, Urban M., Hrbáček, Podlaha, Janečko, Palinek, Spatharis, Skřivánek, Kret.
AZ Havířov: Velička – Szturc, Ševeček, Teplanský, Pavelek, Srníček, Adámek, Klus - Pawliczek, Horecký, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Zíka, Bambula, Hýsek, Smička.

Oba týmy začaly velmi opatrně a prvních deset minut se neslo v duchu velmi vyrovnané hry. Pak ovšem po krásné akci otevírali skóre domácí. Kohouti se ve dvou dostali do útočného pásma, a Josef Podlaha našel před bránou připraveného Martina Urbana. Ten si sjel až těsně k havířovskému strážci svatyně, naznačil střelu, kterou Velička zmátl, a pak neměl problém puk dostat do poloprázdné brány.

Jen o chvíli později měli možnost navýšit vedení Mory Miroslav Skopal s Tomášem Dajčarem. Přihrávka vysokého obránce se ale k prvnímu jmenovanému těsně před bránou nedostala. V patnácté minutě měl šanci srovnat skóre zápasu Josef Ligocký, který zkoušel z levého kruhu překvapit Galušku. Domácí brankář byl ale připravený a pokus havířovského útočníka zneškodnil.

Od úvodu druhého dějství byli o něco aktivnější Kohouti, na druhé straně zase zkoušel najít cestu, jak dostat černý nesmysl do brány, Dominik Pawliczek. Havířovský útočník několikrát ohrožoval domácí svatyni, kotouč ale za záda Adama Schejbala dostat nedokázal. Naopak Kohouti se o ve druhé dvacetiminutovce radovali dvakrát během minuty a patnácti vteřin.

O druhý přesný zásah se postaral Martin Pěcha. Jen chvíli na to, se rozvlnila síť za Veličkem potřetí, když spolupráci Podlaha – Urban opět zakončoval do odkryté brány Martin Urban. Na svou nedisciplinovanost pak doplatili Havířovští krátce před druhou sirénou, když byli posláni do tří. Jakub Galvas svou dělovkou totiž překonal všechno, co mu stálo v cestě. Definitivní podobu výsledku pak necelých dvanáct minut před koncem stanovil Miroslav Skopal.

Ohlasy k utkání


Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Do poloviny zápasu to bylo dost vyrovnané, pak se to ale zlomilo hlavně díky využitým přesilovkám pět na tři a pět na čtyři. To si myslím, že rozhodlo celý zápas. Havířov podal velice dobrý, kompaktní výkon. Naopak my jsme první třetinu odehráli velice špatně, individuálně a sobecky. Vůbec jsme nekombinovali, tahali jsme kotouče, a to je voda na mlýn těch mužstev, která jsou disciplinovaná, dobře brání a čekají na svou šanci. Tentokrát se k ní naštěstí nedostali. Myslím, že v závěru se pak hra zlepšila.


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Chtěli jsme navázat na první dvě třetiny domácího zápasu s Opavou, což se celkem i dařilo, než přišla hrubá chyba, po které jsme inkasovali. Druhá třetina byla z naší strany dobrá, byli jsme lepším týmem, dostávali jsme se do přečíslení 2 na 1 i 3 na 2, ale nedokázali jsme je správně zakončit. Po další hrubé chybě jsme dostali góly na 2:0 a vzápětí i třetí gól. Po góle na 3:0 nás opustil počáteční elán a utkání se už jen dohrávalo. Jsme spokojeni s nasazením hráčů a s výkonem, který předvedli částečně v první třetině a v prvních 12. minutách druhé třetiny.

Youtube