AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Další bitvu AZ svede v podhůří Jeseníků, proti místnímu Šumperku chce opět vyhrát!

21.10.2014 | David Motloch

16. kolo první hokejové ligy svede do souboje naše hráče s Draky ze Šumperka. Ti letos zažívají povedený vstup do sezóny a první čtvrtinou soutěže prolétli nad očekávání dobře. Havířov však nehodlá ve středu odjíždět s prázdnou a nad svým poměrně oblíbeným soupeřem chce opět zvítězit. Podaří se mu to? Utkání začíná ve středu 22.10. od 18 hodin na ledě soupeře!

Šumperští Draci vlétli do letošní sezóny s velkou vervou a jejich hokejový elán stále neopadá. Po 14 zápasech se drží na solidním osmém místě v tabulce, přičemž mají vůči zbylým týmům zápas k dobru.

V Šumperku řádí vítězná vlna, trvá již čtyři zápasy

V posledních čtyřech kolech nenašla družina trenéra Radka Kučery přemožitele. Tým tak dokázal napravit předchozí sérii, která byla také čtyřzápasová, ovšem patřila do kategorie porážek. Draci v tomto úseku nestačili na favority z Chomutova, Třebíče a Jihlavy, navíc si připsali porážku i nad posledním Havlíčkovým Brodem.

Autor: Petr Blakala

Nálada se ale v Šumperku rychle zvedla, když tamní klub porazil Kladno 3:2, poté na nájezdy udolal houževnatý Most, doma nezaváhal ani proti Benátkám a v posledním utkání si připsal čtvrté vítězství v řadě v bitvě se Slovanem (5:3).

Recept na údernou přesilovku? Draci jej znají

Šumperk má letos až nečekaně silný útok a z velké části za to může povedená přesilovková kombinace. Využití přesilovek Draků je momentálně na čísle 24,29%, což pasuje tým z podhůří Jeseníků na první místo v celé soutěži. K těmto skvělým číslům ještě dodejme, že Draci doma letos prohráli pouze jednou a z domácího prostředí si tak pomalu staví pevnost.

Autor: Karel Vaculík

V brance Salithu vykonává jedničku Vladislav Koutský (90,75%), když se však v brance objevil na tři zápasy i jeho náhradník Daniel Zelenka, dokázal svého kolegu velice dobře zastoupit. Produktivitu týmu stále vede s přehledem kanonýr Patrik Moskal (22 bodů), o status vedoucího muže kanadského bodování soutěže však již přišel.

Nejlepším střelcem mužstva je s devíti zářezy útočník Lukáš Žálčík, havířovská obrana by si měla dát pozor i na Jana Bergera, který v posledních dvou utkáních nastřílel hned čtyři branky. V útoku je dále velice produktivní i Aleš Staněk (3+12) a neztrácí se ani Michal Velecký (5+6). Velkou porci bodů sbírá v obraně i Tomáš Sedlák (4+8) a Aleš Holík (4+6).

Zvedající se formu ve venkovních zápasech chce AZ v Šumperku potvrdit

Dlouhodobou bolístkou klubu se zdály být venkovní zápasy, kde se družině trenér Jana Danečka nedařilo sbírat body. Poslední zápasy však přinesly výrazné zlepšení, když si Havířov poradil v Prostějově (4:2) a fotbalovým výsledkem porazil i favorizovanou Třebíč.

Autor: Karel Vaculík

V posledním kole AZ doslova ubojoval tři body proti poslední mu Havlíčkovu Brodu, a přestože výkon mužstva v tomto utkání nebyl ideální, dá se hovořit, že tým přeladil na správnou notu, především z hlediska sbírání bodů. Právě proto se AZ může pyšnit pátým místem v tabulce. Znovu o něj bude bojovat se Šumperkem, který se v případě výhry může s Havířovem v tabulce prohodit.

Další starty za AZ již nepřidá Honza Daneček, klub s ním podepsal dohodu o ukončení smlouvy

Velkou ztrátu registruje ve svých řadách Havířov. Přichází totiž o hráče, který za něj potil svůj dres od jeho znovuzrození. Od té doby Honza Daneček v mnoha zápasech nechyběl a vždy patřil mezi základní pilíře týmu. Nyní je však všechno jinak, klub s ním po vzájemné dohodě rozvázal smlouvu.

"Honzovi jsme nabízeli hostování jinde se zpětnými střídavými starty k nám. Vzal si čas na rozmyšlenou a rozhodl se pro zahraniční angažmá. Děkujeme mu za skvělé sezony v Havířově a přejeme mu hodně štěstí v dalším působišti," uzavřel odchod tohoto Havířováka generální manažer Patrik Rimmel.

Autor: Karel Vaculík

Sestavy týmů v posledním kole:

AZ HAVÍŘOV
Daneček – Valenta, Lenďák, Foltýn, Krisl, Horák, Ostrčil, Bezuška – Jiránek, Loskot, Fořt – Jakúbek, Šlahař, Klimša – Chmielewski, Pechanec, Sztefek – Haas.

SALITH ŠUMPERK
Koutský – Holík, Drtil, Sedlák, Slavík, Novotný, Starý, Beneš – Haas, Berger, Velecký – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Plášek, Vrdlovec – Kužílek, Vachutka, Vávra K.

Ze zápasu bude k dispozici i klasický on-line přenos .

Youtube