AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři otočili zápas s Prostějovem a zvítězili po nájezdech

Josef Nudera | 28.10.2014

V úterý 28.10. se na havířovském ledě K&K PNEU Arény odehrála dohrávka 10. kola Ligy juniorů. Do Havířova přijel osmý celek tabulky Prostějov. Hosté měli k dispozici pouze dvanáct hráčů, ale i přesto dokázali nepříjemně kousat. Prostějov vedl 4:2, ale Havířov dokázal utkání otočit především díky skvěle hrající lajně kolem Jana Křibíka, který si po rozhodujícím nájezdu zapsal do svých statistik hattrick. AZ Havířov nakonec porazil Prostějov 5:4 po nájezdech.

LJ - 10.kolo út 28.10.18:00
AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov
5:4sn
(1:3, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Churý (Vyčesaný, Chroboček), 36. Křibík (Taras, Lejčko), 46. Křibík, 51. Caruk (Křibík, Churý), rozh. náj. Křibík – 7. Langr, 15. Pavel (Dočkal), 16. Jurík (Dočkal), 40. Jurík (Langr). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 5:4.
AZ Havířov: Kostka – Chroboček, Gawlas, Heinzl, Potočný V., Potočný J., Staš, Křibík, Vyčesaný, Churý, Šmíd, Caruk, Polak E., Schmied, Taras, Sap, Lejčko
LHK Jestřábi Prostějov: Strašák – Krček, Liška, Melka, Krampol, Kuncel, Langr, Konečný, Hejduk, Jurík, Dočkal, Willert, Pavel

Utkání začal lépe Havířov, který si na začátku vypracoval dvě větší šance, ale Křibík ani Šmíd nedokázali zamířit natolik přesně, aby se mohli radovat z brankového úspěchu. V 7. minutě to byli naopak hosté, kteří se ujali vedení. Z náhodné akce se prosadil Tomáš Langr, kterému stačilo vzít puk ve středním pásmu, zajet za modrou čáru a střelou zápěstím prostřelit Kostku i přes havířovské obránce – 0:1.

AZet měl v 11. minutě k dispozici dvojnásobnou přesilovku, ale tu nedokázal využít. Branku vstřelil až v početní výhodě 5 na 4. Radomír Churý dokázal projít kolem mantinelu do útočného pásma, kličkou se zbavit obránce a vykoupat brankáře, pak už stačil pouze zakončit do odkryté branky – 1:1. Radost z vyrovnání netrvala příliš dlouho. Jan Pavel a Patrik Dočkal dokázali ujet dva na jednoho a první jmenovaný dokázal z první trefit puk pod horní tyčku – 1:2.

V 16. minutě se podařilo Jestřábům odskočit do dvoubrankového vedení. Patrik Dočkal dokázal vyhrát buly a poslal puk mezi kruhy, kde se do něj opřel Petr Jurík a umístil jej přesně k levé tyčce – 1:3.

V závěru třetiny měl Prostějov ještě několik šancí, ale ty zůstaly i díky brankáře Kostky neproměněny. Ve 24. minutě měl velkou šanci na své hokejce Caruk, jenže nedokázal dorazit puk do odkryté branky. AZetu se prostřední část utkání moc nepodařila a zachraňovat situaci musel brankář Kostka, který musel vytáhnout pohotové zákroky.

V 35. minutě ujel Tomáš Langr ve vlastním oslabení, jeho zakončení ale skončilo nakonec na tyčce. Ve 36. minutě dokázal najít Taras zcela volného Jana Křibíka mezi kruhy, který zamířil a poslal puk spolehlivě k levé tyčce – 2:3.

Po této brance se Havířov zvedl, ale další branku přidat nedokázal. Naopak to byli hosté, kteří se překvapivě prosadili. Petr Jurík se dostal s pukem na levý kruh a střelou zápěstím se trefil velmi přesně pod horní tyčku – 2:4. AZet se dokázal dostat na kontakt jediné branky i podruhé v utkání. Ve 46. minutě si vzal celou situaci do svých rukou Jan Křibík a individuální akci zakončil povedenou střelou pod horní tyčku – 3:4.

V 51. minutě se podařilo domácímu Havířovu vyrovnat. Jan Křibík nastřelil puk na Strašáka, který puk vyrazil pouze před sebe, kam si najel nikým nehlídaný Martin Caruk, pro kterého nebylo těžké zakončit do odkryté branky – 4:4.

Oba celky ještě do konce třetí třetiny zahrozily, ale se skórem to už nic neudělalo. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy. Za Havířov se trefil Křibík i Šmíd, hosté se neprosadili ani jednou. Rozhodující branka byla připsána Janu Křibíkovi, který tak dokončil hattrick.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Do utkání jsme opět vstoupili hodně vlažně a soupeře jsme podcenili. Po utkání s Porubou to vypadalo jako by se tento soupeř měl porazit sám, ale opak byl pravdou. Hráče jsem na to upozorňoval a nabádal je, že se musíme do soupeře tlačit a být aktivní. Po důrazné domluvě po první třetině se trošku mužstvo zvedlo, ale už to byla taková křeč, kdy jsme si nedokázali přesně přihrát. Ve třetí třetině nám opět pomohla první lajna, a to je pořád dokola. Hraje jenom Křibík, Churý a Vyčesaný a jejich obránci. Ostatní hráči se k tomu nepřidají a čekají, co tato lajna udělá. Je to strašně špatně, nepřehrajeme kvalitnějšího soupeře na jednu lajnu, to se nedá.


Ivo Horák (LHK Prostějov): K dnešní dohrávce jsme přijížděli s tím, že máme proti sobě kvalitního soupeře. V současné době nejsme v optimálním složení, máme zraněné hráče a poslední zápasy hrajeme na dvanáct lidí. Zápasu jsme se zhostili dobře, dokonce jsme vedli. Domácí byli lepší a měli více šancí, mohlo to být pro ně mnohem příznivější. Bod je pro nás cenný a klukům děkuji za bojovnost a nasazení. Soupeři gratuluji k zisku dvou bodů.

Youtube