AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorostenci předvedli drama se špatným koncem

Petr Miklas | 17.11.2014

H A V Í Ř O V - v rámci 17. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu sehráli hráči AZetu velmi zajímavé utkání s HC RT TORAX Poruba. V tomto zápase byli jasnými favority, což od začátku potvrzovali, ale poté polevili a po dvou třetinách byl stav 2:2. V 50. minutě AZ vedl 4:2 a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto, ale Poruba vyrovnala a nakonec byla lepší v nájezdech, takže si odváží 2 body. Na všech čtyřech gólech Havířova se podílel Dominik Pawliczek, který dva sám dal a na dva přihrál.

ELMD - 17.kolo po 17.11.13:15
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
4:5sn
(1:0, 1:2, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Pawliczek (Srníček, Bambula), 31. Bambula (Pawliczek, Adámek), 46. Pawliczek (Bambula), 50. Juhász (Pawliczek) – 25. Havránek (Klíma), 33. Klíma, 54. Žídek (Havránek, Střondala), 55. Plachý (Žídek, Střondala), rozh. náj. Bochnak. Rozhodčí: Janda – Carbol, Dohnal. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 126. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:5.
AZ Havířov: Velička – Piskoř, Adámek, Srníček, Teplanský, Ševěček, Szturc – Revaj, Pawliczek, Bambula – Juhász, Peterek, Potočný – Piš, Hýsek, Skalka – Veselý.
HC RT TORAX Poruba: Remiáš (od 50. Mrázek) – Balcárek, Kotouček, Kroček, Glumbík, Pitucha, Dobeš – Voznička Marek, Vojtášek, Žídek, Havránek, Střondala, Klíma, Mrva, Plachý, Bochnak, Dlouhý, Zicháček, Voznička Martin.

Domácí do zápasu vlétli, hned na začátku zatlačili hokejisty Poruby a postupně na Remiáše vyslali své rány Adámek, Pawliczek a Bambula, ale gólman hostí byl pozorný. V 7. minutě se do úniku dostal při vlastním oslabení Peterek, ale Remiáš jeho střelu švihem chytil.

Nakonec se však AZ přece jen radoval, když ve 12. minutě využil přesilovku 5 na 3 Dominik Pawliczek. Ve 13. minutě mohl přidat druhou branku domácích Juhász, ale trefil jen tyč. V poslední minutě první třetiny přišly i šance Poruby. Střondala při úniku dvou na jednoho trefil jen brusle obránce AZetu a v úplném závěru hosté vytvořili závar před Veličkou, ale branka z toho nebyla. Poprvé do šaten se šlo za stavu 1:0.

Do druhé části si hosté přinesli přesilovku z prvního dějství, v ní však gól nedali. Úspěšní byli až ve 25. minutě, když si Marek Havránek vyměnil puk s Klímou a střílel do odkryté branky. Ve 28. minutě už mohla jít Poruba do vedení, jenže Velička vychytal osamoceného Mrvu. V polovině utkání dal druhý gól domácích Jan Bambula, který nadvakrát překonal Remiáše po přečíslení, do kterého se dostal společně s Pawliczkem.

Vedení domácích netrvalo dlouho, už v polovině 33. minuty se prosadil v oslabení hostující Kamil Klíma, jenž využil zaváhání domácího brankáře Veličky, který neudržel puk ve výstroji a hráč Poruby už měl jednoduchou práci. Poté přišlo několik šancí na obou stranách, ale žádná už branku nepřinesla, proto platil po dvou třetinách stav 2:2.

Třetí třetina přinesla pořádné drama – nejprve to vypadalo na jasnou záležitost domácích, kteří se dostali do vedení 4:2, když ve 46. minutě prostřelil Remiáše příklepem k tyči Dominik Pawliczek a o čtyři minuty později se se štěstím prosadil Lukáš Juhász. Tyto góly vystavily stopku Remiášovi, kterého v brance Poruby nahradil Mrázek.

V 53. minutě při oslabení ujeli Pawliczek s Bambulou, ale přihrávka na Bambulu přišla pozdě a útočník Havířova byl příliš blízko brankáře. Poruba byla zachráněna od pohromy a o minutu později dokonce snížila, když se po kombinaci celého útoku prosadil Jan Žídek. To však nebylo vše, za další půlminutu už bylo vyrovnáno, protože Žídkovu střelu Velička jen vyrazil a prvním, kdo dojel puk, byl porubský Arnošt Plachý, který domácího brankáře přehodil.

Hráči Havířova pak dostali příležitost vzít si vedení zpět, když od 57. minuty hráli přesilovku, kterou později ještě znásobilo další vyloučení Poruby. Ale této šance AZet nevyužil, naopak v závěru třetiny mohl inkasovat.

Zápas nakonec dospěl do prodloužení, nejprve mohl rozhodnout domácí Hýsek, ale jeho střelu Mrázek vyrazil. Na druhé straně byl ve velmi dobré příležitosti Střondala, ale také on ztroskotal na brankáři.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, první dvojice byla neúspěšná, porubský Havránek ani havířovský Pawliczek na brankáře nevyzráli. Naopak Klíma za Porubu a po něm Peterek se nemýlili. Ve třetí sérii předvedl bezchybnou kličku do bekhendu Ernest Bochnak, zatímco havířovský Juhász se stejným způsobem neprosadil. Domácí hráči tak ztratili dobře rozehraný zápas, zato hráči Poruby odjíždějí z Havířova spokojeni.

Ohlasy k utkání


Jan Littner (HC AZ Havířov): Bohužel musím říct, že jsme s kolegou velmi zklamáni. Místo toho aby jsme ze tří posledních zápasů uhráli alespoň 5-6 bodů, tak jsme získali pouze dva. Body jsme soupeřům takřka darovali. Zápas ve Vsetíně a ten dnešní jsme měli dobře rozehraný, ale po hrubých chybách obránců jsme soupeřům góly celkem lacino darovali. Pokud se hráči, kteří mají příští rok přejít do kategorie staršího dorostu nevzpamatují, budou to mít další sezónu hodně těžké se prosadit.

Teď je potřeba na tyto zbytečně ztracené zápasy zapomenout a poctivě se připravovat na zápasy které nás čekají. Věříme, že jsme se z toho poučili a v dalších zápasech bude přístup hráčů takový, který pomůže celému týmu k úspěšnému konci.


Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Po včerejším utkání s Olomoucí, kde jsme zjistili, že jsme úplně jinde herně, což se projevilo i na výsledku, jsme se soustředili na dnešní zápas. Dlouho to byl vyrovnaný zápas, pak nám Havířov odskočil na 4:2. Pro nás je pozitivní, že to kluci nezabalili a hráli naplno a dotáhli to k vítězství. Máme týden nového trenéra, snažíme se aby si to sedlo a vybudovat tým. Od dnešního výkonu se musíme odrazit a udělat všechno pro záchranu extraligy i pro příští sezónu. Chceme na dnešní vítězství navázat už v neděli v utkání s Warriorem.

Youtube