AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Proti Vsetínu se AZ zlepšoval, ale na body nedosáhl

Tomáš Vlček | 18.01.2015

11. kolo nadstavbové skupiny E o udržení v extralize mladšího dorostu přivedlo na havířovský led hokejisty Vsetína. Ti měli do zápasu lepší vstup a zaslouženě šli do vedení. AZ se postupně sice zlepšoval,ale nedokázal překonat hostujícího gólmana a protože Valaši ve třetí třetině přidali další dvě branky vyhráli nakonec 3:0. Další zápas sehraje AZ až 29. ledna v Opavě.

ELMD - 29.kolo ne 18.1.11:30
AZ Havířov - VHK Robe Vsetín
0:3
(0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Ševčík (Fajkus), 54. Kristek (Ondračka, Ševčík), 60. Klímek (Fajkus). Rozhodčí: Šeděnka – Vaculík, Janda. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 0:0, 0:3.
AZ Havířov: Dufek – Szturc, Ševěček, Srníček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, Adámek – Pawliczek, Revaj, Ligocký, Piš, Peterek, Skalka, Bambula, Hýsek, Potočný
VHK Robe Vsetín: Kořének – Mikulenčák, Ondračka, Ševčík, Nadymáček, Kollár – Zetocha, Paroušek, Hrňa, Kristek, Klímek, Gorás, Fajkus, Půček, Paťava, Štědrý

Zápas začali aktivněji hosté a byli také velmi nebezpeční. V prvních třech minutách mohli hned čtyřikrát otevřít skóre. Jenže Fajkuse a Kristka vychytal Dufek a ani Zetocha nedokázal dostat puk do branky. Další šance hostí se zrodila v 10. minutě. Ondračka střílel od modré, Dufek puk jen vyrazil na hůl Fajkuse, ale i jeho pokus domácí gólman zázračně chytil. AZ se dostal do hry více až díky přesilovce hrané od 11. minuty. Nebezpečné byly zejména pokusy Szturce od modré. V 19. minutě dostali možnost přesilovky i hosté a po minutě ji i využili. Fajkus nabil na modré stojícímu Ondřeji Ševčíkovi a jeho tvrdý projektil skončil za Dufkovými zády – 0:1.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala, byť hosté byli z počátku střelecky aktivnější. Dlouho však nebyly vidět brankové příležitosti, až kolem poloviny zápasu. V přesilovce AZetu se dostal dvakrát do úniku Fajkus, ale ani jednou neuspěl, byť v prvním případě dostal dokonce, za faul na svou osobu, k dispozici trestné střílení. Na druhé straně se dostal do nadějného zakončení Pawliczek, ale Kořénka nepřekonal. Další vzrušení přinesla 38. minuta. Adámek předvedl parádní obranný zákrok a následně i krásné sólo zakončené nebezpečnou střelou. Chvíli na to hrál AZ přesilovku, ale bez brankového efektu.

Třetí dějství začalo oboustranně zostra. Za vsetínskou stranu byl brance blízko Klímek, který střelou z pravé strany trefil břevno. Pak našel Hýsek před brankou Skalku, ale Kořének se včas přesunul ke své druhé tyči. A nakonec se podařilo trefit břevno i Havířovu. Srníček objel s pukem celou útočnou třetinu a z otočky napálil puk do horní tyče! To bylo v přesilovce a ještě v té samé vyrazil Kořének střelu Szturce je špičkou betonu.

V 52. minutě nahodil puk obloukem na branku Ševěček a ten skončil jen těsně na horní síťce. Po nevyužitých šancích AZetu se nakonec brankově urodilo na druhé straně. Vsetín dostal k dispozici přesilovku a díky přesné střele Tomáše Kristka do šibenice ji v 54. minutě využil k získání vedení 2:0. Za minutu na to měli obrovské šance Pawliczek a Ševěček, ale ani na několikrát nedokázali doklepnout puk do skoro prázdné branky! V 59. minutě to zkusili domácí v šesti bez brankáře, jenže do prázdné se trefil Daniel Klímek a bylo definitivně rozhodnuto.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): První třetinu jsme odehráli velmi špatně, ale ve druhé a třetí kluci hodně přidali a makali na plno. Bohužel jsme opět nevstřelili branku. Pokud nám v této činnosti vypadnou Jonáš Peterek a Dominik Pawliczek moc nadějí na uspěch nemáme. Golů moc teď nedostáváme, ale nejsme schopni se prosadit v útoku. Chybí nám tlak a přímočarost do branky, osobní odvaha v situacích 1-1 a střely nemají potřebnou kvalitu. V tréninku se na tuto činnost zaměřujeme, ale utkání je něco jiného. I proto jsme v počtu vstřelených branek na tom nejhůře v celé soutěži. Teď máme 10 dní zápasovou pauzu a zaměříme se na tyto činnosti. Do konce soutěže zbývá 9 utkání a my to máme ve svých rukou. ZVLÁDNEME TO!


Luboš Jenáček (VHK Vsetín): Stále ještě nemáme jistotu záchrany, takže jsme chtěli určitě uspět. Podařilo se nám to po dobrém výkonu. Myslím, že jsme v první třetině byli lepším týmem a mohli jsme vést i o tři branky. Od druhé třetiny se domácí zlepšili, dobře bruslili a hráli do těla. My jsme ale měli v průběhu zápasu více vyložených šancí a tak si myslím, že je naše výhra zasloužená. Vzdálili jsme se zase o něco poslední Porubě a máme nakročeno k záchraně.

Youtube