AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Staršímu dorostu rozlučka se sezonou nevyšla - vysoko prohrál s Boleslaví

Josef Nudera | 28.02.2015

Poslední zápas letošní extraligové sezony sehráli dnes v K&K PNEU Aréně starší dorostenci AZetu. Soupeřem jim byl BK Mladá Boleslav a rozlučka se jim nevydařila. Zatímco včera sehráli naprosto vyrovnaný duel se silnou Jihlavou, dnes proti bruslařům totálně zaspali první třetinu a ve zbytku zápasu už se jim ztrátu nepodařilo dohnat. Nicméně za celou sezonu je potřeba týmu poděkovat, protože hlavní cíl - záchranu extraligy - zvládl s přehledem a dokonce bojoval i o postup do play-off.

ELSD - 44.kolo so 28.2.13:30
AZ Havířov - BK Mladá Boleslav
3:8
(1:6, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Moravčík (Spálovský, Wróbel), 29. Wróbel (Spálovský, Moravčík), 55. Wróbel – 4. Kerda (Marček), 6. Kroni (Prokop), 8. Rypar (Uřidil), 17. Veselý, 17. Kroni (Prokop), 18. Kerda (Rypar), 26. Uřidil (Kroni), 57. Kroni (Kerda). Rozhodčí: Mikula – Lederer, Konvička. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7, 2:7, 3:7, 3:8 .
AZ Havířov: Velička – Mrowiec, Spálovský, Kiss, Ševěček, Trombik, Frojda, Srníček, Dudek – Moravčík, Peterka, Kurovský, Kosina, Cihlář, Pacoň, Macuh, Hendrych, Wróbel, Stružík, Langer
BK Mladá Boleslav: Krofta – Mattis, Makovička, Marček, Kalus, Mlčoch, Chládek – Veselý, Kroni, Rypar, Dančišin, Prokop, Vajsejtl, Vaníček, Kalaš, Kerda, Uřidil
Zápas nabídl v první třetině nevídanou porci branek. Ve 4. minutě se do vedení dostali hosté. Marček nastřelil puk na branku Veličky velmi chytře tak, že našel svou střílenou přihrávkou volného Dušana Kerdu, který puk usměrnil do branky – 0:1. Pouhých 9 sekund trvalo domácím, než se jim podařilo srovnat! Spálovský nastřelil puk na branku, kde stál Dominik Moravčík, který puk dorazil za brankovou čáru – 1:1.

To v 6. minutě se už hosté dostali zpátky do vedení. Prokop poslal přesnou přihrávku na Musliu Kroniho, který propálil Veličku k levé tyčce – 1:2. O dvě minuty později přidali hosté další přesný zásah. Patrik Rypar si najel na spodní hranu levého kruhu a svou střelu švihem z těžkého úhlu dostal přesně nad rameno Veličky do vzdálenějšího růžku – 1:3.

Závěr první třetiny se stal pro domácí dorostence hodně kritický. V 17. minutě se puk po přihrávce jednoho z hráčů Boleslavi dostal odrazem k Jiřímu Veselému, který neotálel a ihned vystřelil a přesně – 1:4.

Ve stejné minutě se Boleslav trefila znovu. Musliu Kroni svou střelou vymetl parádní střelou horní růžek Veličkovy branky – 1:5. O deset sekund později se podařilo Dušanu Kerdovi prostřelit Veličku střelou z blízkosti – 1:6.

Ve 23. minutě se dostal do šance Hendrych, ale Krofta jeho šanci lapil. Jenže ve 26. minutě se hosté trefili posedmé. Kroni našel přihrávkou na modré čáře stojícího Františka Uřidila, který jen tak nastřelil puk na branku, dá se říci, že nahozením, brankář Velička asi nic neviděl a puk mu prošel až za záda – 1:7.

Ve 29. minutě si zahrál Havířov přesilovku 5 na 3 a dokázal ji využít. Od modré nastřelil puk na branku Adam Spálovský, puk lehce usměrnil mezi betony Krofty Kamil Wróbel - 2:7.

Ve 36. minutě se do dobré šance dostal Macuh, ale jeho pokus se od hokejky jednoho z bránících hráčů odrazil nad branku. V 50. minutě jel na brankáře Kroftu Hendrych, ale ten jeho zakončení zázračně vyrazil. O tři minuty později proletěla Wróbelova střela jen těsně kolem horního růžku.

V 55. minutě dokázal využít Havířov velký závar před brankou hostů. Kamil Wróbel puk někde našel a dotlačil ho za záda brankáře – 3:7. V 57. minutě uzavřel skóre dnešního utkání boleslavský Musliu Kroni, který se trefil nádherně pod horní tyčku – 3:8.

Pro Havířov skončila sezona vysokou porážkou. Boleslav si na konci sezony zlepšila své bodové skóre.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Utkání se mi hodnotí velice těžce. Čekal jsem, že si ho budou chtít hráči užít, ale vstoupili jsme do něj špatně koncentrovaní. Od začátku jsme neplnili to, co jsme si řekli, a soupeř se skvělou koncovkou nám odskočil až na pětibrankový rozdíl. Pak už se to těžce nahánělo. Boleslav hrála dobře ve středním pásmu a hru kontrolovalo. My jsme se ještě pokoušeli nějakými akcemi s tím něco udělat, nicméně se to nedařilo. Škoda, že to bylo v posledním utkání sezony. Nebudeme sezonu hodnotit nějak špatně pro jeden nepovedený zápas. S hráči jsme se rozloučili a popřáli jim hodně štěstí do další kariéry a života. Snad si z této sezony něco vezmou a dotáhnou to daleko.


Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Dnes nám tam oproti včerejšímu utkání padlo skoro všechno, na co jsme sáhli. Tím, že nám tam padlo úplně vše, bylo po první třetině už jasno a zápas se pak už jen dohrával.

Youtube