AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladí AZeťáci míří do Švédska

29.03.2015 | Tomáš Vlček

Po skončení své úspěšné sezony 2014/2015 se havířovští osmáci vydali na sever Evropy, aby zde, konkrétně ve Švédsku, předvedli své hokejové umění a také načerpali nové životní zkušenosti (titulní fotografie zachycuje tým po loňském vítězství ve své skupině ligy žáků).

Organizátorem akce je trenér žákovských týmů AZetu Michal Janeček, který k tomu říká: „Podobnou akci organizuji už počtvrté. Jedná se o výjezd hráčů ročníku 2001, tedy letošní 8. třídy + dvou hráčů 7. třídy. Uskuteční se v termínu 29. března až 6. dubna 2015. Jedeme do města Jönköping, bydlet budeme v penzionu ve městě Bottnaryd, které leží asi 20 minut od Jönköpingu. Sehrajeme čtyři přátelská utkání s místními týmy.“

Jönköping je 80 tisícové město v jižním Švédsku na břehu jezera Vättern

„Jako doprovodné akce na nás čekají návštěvy firem Volvo a Husquarna a také jednoho muzea. Kromě toho budou mít kluci možnost nahlédnout do života švédské rodiny a poznat tak tuto zemi a její obyvatele. V plánu jsme měli i navštívit domácí zápas týmu HV 71 Jönköping v rámci play-off švédské Elitserien, ale ten vypadl už ve čtvrtfinále, takže to bohužel nevyšlo,“ doplňuje plán akce její hlavní organizátor Michal Janeček.

Hala místního HV 71 nese název Kinnarps Arena

A co by měl mladým hokejistům výlet do Švédska přinést? „Po hokejové stránce myslím bude pro kluky cenná zkušenost s jiným stylem hokeje. Švédové nechávají hráčům v této kategorii (a vlastně až do 15 let) více volnosti. Nechávají je více hrát, tvořit a nesvazují je tolik taktikou jako je tomu jinde. Díky tomu hrají otevřený hokej a to by mohlo být pro nás zajímavé srovnání. Také budou moci kluci porovnat zázemí stadiónů, vybavenost pro hokejisty a rádi bychom shlédli i trénink HV 71,“ uzavírá trenér Janeček.

Hala má kapacitu 8 000 diváků a ti umí své hráče bouřlivě podporovat

S trenérem Janečkem jsme domluveni, že se k celé akci ještě po návratu do Havířova vrátíme a přineseme z ní podrobnější reportáž.

Youtube