AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mládežnické celky vstupují do poslední části přípravy

02.08.2015 | Josef Nudera

Havířovský AZ se poctivě připravuje na novou sezonu, to platí i pro mládežnické kategorie. Pojďme se podívat, jaké čekají mládežníky přípravné zápasy a soustředění. S každým trenérem jednotlivé kategorie jsme si také krátce popovídali.

Mladší dorost vstupuje do období přípravných zápasů

Tým mladšího dorostu i dále povede trenér Tomáš Potěšil, který vedl tento celek i v minulé sezoně.

„Na ledě jsme teprve krátce, kluky teprve poznáváme. Z loňského kádru nám zůstalo v týmu osm hráčů, kteří byli doplněni našimi osmáky a několika hráči z okolních klubů jako jsou Orlová a Frýdek - Místek. K dnešnímu dni máme v přípravě celkem čtyři brankáře a 24 hráčů. Určitě chceme ještě v týmu zvýšit kvalitu a konkurenci, takže se k týmu připojí po soustředění 3-4 hráči, s kterými jednáme.“

„Jako ostatní týmy máme naplánované přátelské zápasy. První utkání bylo naplánované už na 30. července doma s Třincem.“

„Po tomto utkání odjíždíme na desetidenní soustředění do Trnavy, kde budeme mít dostatek času kluky poznat v tréninku ale i jejich chování mimo led a také ve dvou přátelských zápasech se slovenským týmem z Trnavy. Po příjezdu uděláme první redukci kádru.

„Přátelských zápasů bychom měli odehrát celkem devět a také se účastníme jednodenního turnaje v Šumperku, po kterém bychom chtěli už mít kádr stabilizovaný. Cílem zůstává tak jako minulý rok zachování extraligy mladšího dorostu v Havířově a připravit co nejvíce hráčů na přechod do staršího dorostu,“ dokončil Tomáš Potěšil.

Přípravná utkání MDO

30.7. AZ - TŘINEC 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) - Branky: Pavelek, Del Favero
5. 8. TRNAVA - AZ
10. 8. TRNAVA - AZ
12. 8. AZ - OPAVA
15. 8. Turnaj Šumperk - Opava, Šumperk, Přerov
18. 8. AZ - PORUBA
21. 8. OPAVA - AZ
25. 8. AZ - TŘINEC
26. 8. PORUBA - AZ
1. 9. VÍTKOVCE - AZ

Starší dorost odehraje v rámci přípravy domácí turnaj

Celek starších dorostenců povede do další extraligové sezony trenér Martin Janeček, který je nově i asistentem trenéra u A týmu.

„Na led jsme naskočili jako jedna z prvních kategorií s Áčkem a mladším dorostem. Čeká nás necelý měsíc a půl přípravy, která se bude opět skládat z několika částí. První část se bude týkat kondice a drilování dovedností hráčů, abychom jsme se do toho, co nejrychleji dostali. Následně přijde období, kdy budeme hrát zápasy a budeme selektovat hráče. Z třiceti musíme vybrat správný tým, aby nám to zase fungovalo. A v závěru budeme ladit formu, 4. září už začne extraliga,“poukázal na tři části přípravy na ledě Martin Janeček.

„Týmy na přípravné zápasy jsme vybírali tady z okolí. Naskytla se nám možnost odjet na soustředění, kde odehrajeme v Trnavě dvě utkání. To se bude konat 11. – 21. srpna. Po příjezdu nás čeká turnaj, který pořádáme my, to bude 22. – 23. srpna. Zúčastní se ho Poruba, dva týmy z Čech – České Budějovice a Mladá Boleslav, a také slovenský Trenčín,“ dokončil Martin Janeček pohled na přípravu staršího dorostu.

Přípravná utkání SDO

ST 29. 7. AZ – Olomouc 2:7 (0:2, 1:2, 0:3) - Branky: Rzekanowski, Pawliczek
ČT 30. 7. AZ – Vítkovice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) - Branky: Kristian, Peterka
ČT 6. 8. AZ – Poruba 14:00
PÁ 14. 8. Trnava – AZ (soustředění)
ČT 20. 8. Trnava – AZ (soustředění)
PÁ 21. 8. AZ - Mladá Boleslav 16:30
SO 22. 8. - NE 23. 8. Turnaj v Havířově (Poruba, Č. Budějovice, Mladá Boleslav, Trenčín a Havířov)
ST 26.8. Vítkovice – AZ
ČT 27. 8. AZ – Třinec

Junioři vstupují do přípravy na ledě, letos nový model soutěže

Junioři vstoupí do přípravy jako poslední kategorie. V sezoně 2015/2016 ji povede jako hlavní trenér Michal Janeček, který nám poodkryl úvod přípravy.

„Juniorka půjde na led 3. srpna, což je pondělí. První týden budeme trénovat dvoufázově, na ledě a na suchu. Ve druhém týdnu přípravy budeme hrát přípravné zápasy. Máme dvakrát Porubu, Karvinou, pak jedeme na turnaj do Přerova, kde odehrajeme skoro šest utkání. Bude se hrát opět „švýcarským systémem“, kdy se bude počítat každá třetina zvlášť.“

„Na soupisce máme 16 hráčů, kteří se budou hlásit do tréninku v pondělí. Dále jsou tři kluci v tréninku s A týmem a mají přijít ještě dva z Vítkovic a dva z Orlové na zkoušku,“ zakončuje povídání Michal Janeček.

Letošní ročník Ligy juniorů se bude hrát novým systémem. Ve třech skupinách (východ, střed a západ) se utkají týmy v základní části, v celkem 44 kolech. Pouze vítěz základní části postoupí do bojů o Extraligu s vítězi ostatních skupin, pro postup ale musí splnit klub podmínky Akademie ČR.

Přípravná utkání JUN

11. 8. HC RT Torax Poruba – AZ
21. 8. AZ - HC RT Torax Poruba
26. 8. AZ - SK Karviná, o termínu utkání v Karviné se jedná…
29. 8. Turnaj Přerov (Přerov, Prostějov, Tábor, AZ)

Youtube