AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Druhý souboj s Draky, druhé vítězství. AZetu k němu tentokrát stačily tři branky

David Motloch | 25.08.2015

K odvetnému přípravnému zápasu se dnes Havířov přesunul na led Draků ze Šumperka. Střelecké představení se sice tentokrát nekonalo, ale podstatný je pro AZ konečný výsledek, který zní lépe pro havířovské borce - 3:1. Skvělý vstup AZetu do utkání po vstřelené brance Bárty sice domácí dokázali srovnat, v posledních deseti minutách hry však úřadoval již náš celek. Krásné kombinace, na jejichž konci stál Roman Maliník a poté Jiří Krisl, zařídily, že se k dalšímu utkání budou Havířovští vracet s vítěznou náladou. To je konec konců čeká již ve čtvrtek 27.8. od 18 hodin doma s polským Krakowem.

příprava muži - 0.kolo út 25.8.18:00
Draci Šumperk - AZ Havířov
1:3
(1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Milfait (Půlpán, Šimun) – 4. Bárta (Sedláček), 51. Maliník (Kurovský), 60. Krisl (Pechanec). Rozhodčí: Klapetek - Adamec, Zouhar. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 480. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Draci Šumperk: Zelenka – Bažant, Sedlák, Drtina, Drtil, Prokop, Látal, Kečkeš, Rusina, Haloda – Vrdlovec, Fořt, Brunec – Plášek, Půhoný, Milfait – Šimun, Půlpán, Ostřanský – Voženílek, Hroch, Vachutka
AZ Havířov: Svoboda – Lenďák, Korim, Krisl, Bahounek, Chroboček, Bail, Graca – Staněk, Maliník, Bednář – Kanko, Rimmel, Maruna – Kurovský, Pechanec, Sztefek – Matějek, Sedláček, Bárta

Dva ještě loňští konkurenti v šumperském brankovišti se představili na opačných stranách kluziště v rámci přípravného zápasu mezi Salithem Šumperk a AZ Havířov. A z vítězství se nakonec radoval hostující Miroslav Svoboda, který vychytal vítězství 3:1.

Jeho základ položil Havířov již ve čtvrté minutě, kdy se před brankou domácího týmu činil Zelenka, ale na několik dorážek soupeře nestačil. Nakonec Jiří Bárta dotlačil puk do sítě a otevřel skóre zápasu. Hosté pak vládli dění na ledě, v sedmé minutě zůstal před brankou volný Pechanec, ale Zelenka tým podržel. Šumperští se dlouho hledali, do první větší šance se dostali při vyloučení ještě nedávno draka Aleše Staňka. Souhra Prokopa s Drtilem ale skončila ránou mířící těsně vedle klece.

I tak se nakonec Šumperk dočkal, když z křídelního prostoru dokázal překonat Svobodu Milfait. A do kabin se šlo tedy za nerozhodného stavu.

Jestliže v první třetině měl více ze hry Havířov, v té druhé diktoval tempo hlavně Šumperk. Od úvodního buly hýřili domácí aktivitou, leč v koncovce postrádali přesnost a klid. Velkou šanci měl ve 26. minutě Tomáš Prokop, který trefil břevno havířovské klece. O chvíli později se při výpadu z brankoviště střetl s jedním ze soupeřů Svoboda, zcela zbytečně pak Krisl trestal domácího hráče a musel za krosček na trestnou lavici. Šumperk sevřel následně Havířov, ale druhý gól nepřidal.

A jestliže ubylo oproti úvodnímu dějství branek, přibylo fyzických kontaktů a šarvátek. Ta největší se strhla mezi Drtilem a Bártou, který po zákroku Zelenky ještě vzal čepelí Zelenku přes rukavice. Mstitel Drtil pak Bártovi vyčinili, nicméně oba si šli ochladit hlavy na trestnou lavici, a to rovnou na čtyři minuty.

Rozhodnutí o výsledku nakonec přinesla třetí třetina, ve které si oba týmy vytvářely šance, ale proměnit je dokázali jen hosté. Ve 44. minutě Zelenka ještě pokryl obrovskou šanci Slezanů, v 51. minutě ale již kapituloval. Talentovaný mladíček Kurovský namazal Maliníkovi excelentní přihrávku a zkušený forvard s ní naložil perfektně. Domácí pak měli několik šanci srovnat, ale nakonec deset vteřin před závěrečnou sirénou inkasovali potřetí. Zadák Jiří Krisl propálil z úhlu Zelenku a pečetil skóre na konečných 1:3 z pohledu domácího týmu.

Ohlasy k utkání


Libor Pivko (asistent trenéra Salith Šumperk): Ve všech zápasech máme problémy s prvními třetinami, začátky nám vůbec nejdou. Naši beci zbytečně předržují puky, dostáváme se pod tlak. Navíc jsme i dnes dostali jako první gól. V prostřední části jsme byli jasně lepší, ale bohužel se nám nepodařilo šance proměnit v branky. Třetí třetinu můžeme zhodnotit tak, že je potřeba zapracovat na přesilovkách. Početní výhody budou rozhodovat zápasy. My jsme dnes přesilovky měli a myslím si, že jsme je nesehráli dobře.


Štefan Mikeš (AZ Havířov): Podali jsme dnes velmi dobrý výkon, musím být spokojený. Líbilo se mi, že tým hrál trpělivě, vyčkával na svou příležitost, zároveň hrál velmi kompaktně v obraně. I proto jsme dnes inkasovali jen jednou proti ofenzivně velmi dobře vybavenému soupeři.

Youtube