AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ čeká další mezinárodní konfrontace, do Havířova přijíždí polský Krakow

26.08.2015 | David Motloch

Pouhý den pauzy si užijí hokejisté Havířova od posledního přípravného zápasu v Šumperku. Ten sice úspěšně zvládli, před sebou však mají další výzvu - Comarch Cracovia Krakow. Havířov se již s polským celkem v přípravě utkal, když porazil Jastrzebie výsledkem 5:2. Bude se radovat i proti nejstaršímu sportovnímu týmu Polska? Utkání startuje ve čtvrtek 27.8. od 18 hodin v K&K PNEU Aréně!

Formu na Draky AZ nezapomněl

Dlouhodobě si Havířov udržuje se Šumperkem pozitivní zápasovou bilanci. To, že jsou Draci oblíbeným soupeřem AZetu potvrdilo nejen první vzájemné střetnutí obou týmů v letošní přípravě, ale i odveta hraná na ledě Šumperka.

O přesné střelecké zářezy se postaral Jiří Bárta, Roman Maliník a Jiří Krisl. Poslední dva jmenovci rozhodovali osud utkání v poslední desetiminutovce. Tři přesné zásahy k vítězství tentokrát stačily, brankář Svoboda totiž za 60 minut hry pustil za svá záda jediný puk.

S celkovým výkonem AZetu byl spokojen také hlavní trenér Štefan Mikeš, kterému se zamlouvalo především nasazení jeho svěřenců společně s trpělivostí, kterou v průběhu utkání prokázali. "Podali jsme dnes velmi dobrý výkon, musím být spokojený. Líbilo se mi, že tým hrál trpělivě, vyčkával na svou příležitost, zároveň hrál velmi kompaktně v obraně. I proto jsme dnes inkasovali jen jednou proti ofenzivně velmi dobře vybavenému soupeři.".

Kompletní reportáž společně se statistikami ze zápasu naleznete zde.

Představujeme: Comarch Cracovia

Klub Comarch Cracovia sídlí v polském Krakově a jedná se o vůbec nejdéle fungující sportovní klub v celé zemi. Tým byl založen již v roce 1906 a jeho součástí je například také i ženský hokejový tým.

Již dlouhou dobu působí v polské Ekstralize a zdaleka se nejedná pouze o nejstarší hokejový klub, ale také jeden z těch vůbec nejúspěšnějších. Vždyť Comarch Cracovia získal během své existence již deset titulů, ten poslední pouhé dva roky zpátky - v roce 2013.

Ještě v předloňské sezóně klub obsadil druhé "stříbrné" místo. V minulosti Krakovem prošla řada českých hráčů, jmenujme například Patrika Prokopa, Ondřeje Rašku nebo Petra Dvořáka. V současné době jej z trenérského postu vede další Čech - Rudolf Roháček, jenž bydlí v Ostravě a v minulosti se mihl také v havířovském celku.

V novodobé historii svého působení se Havířov s Krakovem utkal pouze jednou v roce 2012, kdy AZ zvítězil poměrem 6:4 ve finále porubského turnaje RT TORAX.

Sestava Havířova v posledním zápase

AZ Havířov: Svoboda – Lenďák, Korim, Krisl, Bahounek, Chroboček, Bail, Graca – Staněk, Maliník, Bednář – Kanko, Rimmel, Maruna – Kurovský, Pechanec, Sztefek – Matějek, Sedláček, Bárta

Utkání startuje 27.8. v 18 hodin v domácí K&K PNEU Aréně. Pokud jej nebudete moci sledovat přímo z místa dění, bude pro Vás připravena textová reportáž na onlajny.com připraven podrobný textový přenos.

Youtube