AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři nezvládli třetí třetinu a padli s polským výběrem

Jozef Valenčík | 03.02.2016

Středeční večer patřil na havířovském zimním stadionu juniorům. Ti v rámci Silesia Bisset Cupu přivítali výběr Polska do 20 let, který byl sestaven výhradně z hráčů SMSPZHL Sosnowiec. Ti vlétli do utkání jako uragán a rychle vedli 0:2, jenže Azetu se podařilo skóre ještě v první třetině otočit a po dvou třetinách junioři dokonce vedli o dva góly. Třetí třetina však patřila hostům, ti rychle srovnali krok a nakonec v čase 56:00 rozhodli o svém vítězství.

LJ - 0.kolo st 3.2.19:00
AZ Havířov - Polsko do 20 let
5:6
(3:2, 2:1, 0:3)


Branky a nahrávky: 12. Němec (Stružík), 15. Dobrzynski (TS), 16. Peterka (Kristian), 27. Pawliczek (Peterka), 30. Bednář (Chroboček, Polak) – 2. Jarosz (Zygmunt), 5. Pas (Pelaczyk), 29. Zygmunt, 46. Musiol, 46. Pelaczyk (Pas), 56. Jarosz (Michalowski). Rozhodčí: Janda R., Janda L., Moravec. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 111. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:6.

AZ Havířov: Sonnek – Trombik, Heinzl, Chroboček, Caruk, Chujac, Mrowiec – Stružík, Němec, Dobrzynski, Bednář, Polak, Šmíd, Pawliczek, Kristian, Peterka, Baláž, Schmied
Polsko do 20 let: Studzinski (36. Prokop) – Nowak, Chorazyczewski, Bizacki, Michalowski, Zielinski, Jozwiak, Wsol, Musiol – Gorzycki, Skrodziuk, Bryk, Zygmunt, Jarosz, Krezolek, Podlipni, Pas, Pelaczyk, Anklewicz, Sroka, Gozdziewicz

Do utkání havířovská juniorka nevstoupila vůbec dobře, vždyť už ve druhé minutě poslal hosty do vedení Dominik Jarosz, který skóroval v signalizované výhodě. Aby toho nebylo málo, tak o tři minuty později navýšil vedení Polska Dominik Pas a s Azetem to nevypadalo vůbec dobře. Jenže postupně se do hry dostali také domácí a pomohla jim k tomu využitá přesilovka. Tu téměř celou strávili v útočném pásmu, až se na jejím konci prosadil Filip Němec.

Na konci patnácté minuty ujel polské obraně Dominik Dobrzynski a byl při zakončení faulován, následné trestné střílení havířovský útočník proměnil střelou mezi betony. Zaskočení hosté se nestihli z vyrovnání ani vzpamatovat a opět inkasovali. 52 vteřin po druhém gólu se prosadil Lukáš Peterka a otočil skóre už v první třetině.

Druhá třetina začala ve čtyřech na obou stranách, ale to hlavní se začalo dít až při hře pět na pět. Nejprve Sonnek musel napravit chybu v rozehrávce svých spoluhráčů, ale lapačkou stačil nebezpečnou střelu Skrodziuka zlikvidovat, aby v čase 26:33 Dominik Pawliczek poslal Azet do dvoubrankového vedení.

Ve 29. minutě nejprve hosté v oslabení nevyužili trestné střílení, když Jarosz nedostal puk mezi betony havířovského strážce svatyně. Ještě v témže oslabení však Pawel Zygmunt rychle vypálil a za pomocí tyčky dostal kotouč do sítě. Havířov gól v oslabení do kolen nedostal, naopak pouhých sedmadvacet vteřin stačilo Lukáši Bednářovi na odpověď, kterou uzavřel gólový sumář druhé třetiny. Ta ještě přinesla zajímavé šance na obou stranách a v čase 35:02 také střídání v polské brance, kde dostal šanci Oskar Prokop, gól však v K&K PNEU Aréně již v této části hry nepadl.

Třetí třetina poté začala pro havířovské barvy přímo hrůzostrašně. V průběhu 46. minuty totiž během dvaadvaceti vteřin hosté stačili zásluhou Dawida Musiola a Patrika Pelaczyka skóre vyrovnat a rázem se tak začínalo prakticky od nuly. Na ledě se začal hrát rychlý hokej plný důrazu a nechyběla také potyčka. Nakonec v čase 56:00 rozhodl o vítězství hostů Dominik Jarosz a nic na tom nezměnila ani závěrečná hra bez brankáře. Ta trvala pouze 28 vteřin, poněvadž ji přerušilo vyloučení Bednáře, které definitivně ukončilo naděje Havířova na vyrovnání.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Utkání bylo od začátku svižné a důrazné, což jsme očekávali, protože stejné bylo i první vzájemné utkání v Polsku. Byli jsme hokejovější, ale Poláci nám ve třetí třetině ukázali větší důraz a využili naše určitá zaváhání k obratu. Je škoda, že jsme nezískali ze zápasu alespoň bod.


Jaroslaw Morawiecki (Polsko U20): Dnes to bylo víceméně vyrovnané utkání. Dostali jsme se rychle do vedení 2:0, ale Havířov utkání otočil a měl i převahu. Věřili jsme, že ve třetí třetině budeme mít fyzicky navrch, protože jsme hráli na rozdíl od soupeře na čtyři pětky. Hra na čtyři pětky se nám vyplatila, vstřelili jsme tři góly a výsledek otočili v náš prospěch.

Youtube