AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Z Pardubic s vysokou porážkou

Tomáš Vlček | 07.02.2016

V pátek AZ v Letňanech neinkasoval a byly z toho tři body. V sobotu však na ledě Pardubic havířovská obrana nefungovala vůbec dobře a výsledkem je vysoká porážka 1:9.

ELSD - 40.kolo so 6.2.17:00
HC Dynamo Pardubice - AZ Havířov
9:1
(3:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Machač (Šeliga, Boček), 18. Paliesek (Machač, Trejbal), 20. Štefka (Roubal), 26. Žouželka (Paliesek), 28. Petrus (Štefka, Bucek), 33. Roubal (Martínek, Boček), 45. Roubal (Mert), 47. Matýs (Žouželka, Mert), 59. Paliesek (Machač, Trejbal) – 24. Kristian (Peterka). Vyloučení: 4:7, navíc Martínek osobní trest do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 70. Střely na branku: 51:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 9:1.

HC Dynamo Pardubice: Jánský (41. Dosoudil) – Trejbal. V. Leder, Žouželka, Mert, Boček, A. Leder – Petrus, Bucek, Štefka – Martínek, Roubal, Kubišta – Machač, Paliesek, Šeliga – Syrovec, Pochobradský, Matýs.
AZ Havířov: Sonnek – Aulehla, Chujac, Hudeček, Mrowiec, Ševěček, Srníček, Szturc, Zíková – Bambula, Janeček, Kristian, Lenomar, Pawliczek, Pecka, Peterka, Piš, Strakoš.

O otevření skóre utkání se postaral v 11. minutě rozjetý Michal Machač, který využil vyčkávání obranné čtveřice Havířova na obranné modré čáře a zamířil přesně nad levý beton Sonneka – 1:0. V 18. minutě se Machač postaral o gólovou nahrávku zpoza branky na Ondreje Palieska, jenž zamířil z první mezi betony brankáře – 2:0. V poslední minutě první periody se Dynamo ještě jednou radovalo ze vstřelené branky, tentokrát propadl Sonnekovi kotouč za záda po pokusu Matěje Štefky z pravé strany – 3:0.

Ve 24. minutě se Havířovu podařilo snížit zásluhou Petera Kristiana, jenž se dostal s kotoučem až před branku, kde nikým neatakovaný zakončil mezi betony Jánského – 3:1. O dvě minuty později vrátil Pardubicím tříbrankové vedení Michal Žouželka, jehož střela od modré čáry po přihrávce od Palieska skončila v horní části branky – 4:1. Domácí pokračovali ve své aktivitě, která jim ve 28. minutě přinesla další branku, o kterou se postaral trefou z pravého kruhu Martin Petrus – 5:1. Ve 33. minutě potrestal vyloučení Szturce dorážkou z předbrankového prostoru Filip Roubal – 6:1.

Do třetí třetiny vstoupilo Dynamo s Dosoudilem v brance, který se po čtyřech minutách v brance vyznamenal zákrokem při samostatném úniku Kristiana. Havířov se nedokázal prosadit, Dynamo naopak přidalo další branku. Mert našel svou přesnou přihrávkou před branku si najíždějícího Filipa Roubala, který pálil z první přesně – 7:1. Ve 47. minutě se domácí prosadili při hře čtyři na čtyři, po vyhraném buly dostal Ondřej Matýs přihrávku od Žouželky a pokusem z pravé strany se nemýlil – 8:1. Gólový účet utkání uzavřel minutu před koncem zápasu Ondrej Paliesek, jenž svou střelu zápěstím z mezikruží umístil přesně k levé tyčce – 9:1.

Autor reportáže: Adam Joska, www.hcdynamo.cz

Youtube