AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři v přesilovkách otočili zápas s Přerovem a vyhráli 8:5

Tomáš Vlček | 07.10.2016

5. kolo východní skupiny ligy juniorů přivedlo na havířovský led přerovské Zubry. Ti šli v zápase do dvoubrankového vedení, ale havířovští mladíci ve druhé třetině i díky přesilovkám, skóre zcela otočili ve svůj prospěch. Ve třetí třetině padlo dalších šest branek, tři na každé straně, a to nakonec zanmená výhru AZetu 8:5. Další zapas sehraje juniorka v neděli v Uherském Brodě.

LJ - 5.kolo pá 7.10.18:45
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
8:5
(1:2, 4:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 17. Pořízek (Procházka), 29. Dudek (Polak), 35. Trneny (Stružík, Pořízek), 37. Trombik (Pacoň), 40. Dobrzynski (Trombik), 46. Pacoň (TS), 52. Pacoň (Trombik), 55. Dobrzynski (Trombik) – 11. Pecha (Smolka), 11. Murla (Hajšman), 46. Hajšman (Smolka, Skopal), 50. Pecha, 57. Skopal (Pernický). Rozhodčí: Pelcl – Tomis, Carbol. Vyloučení: 8:10. Využití: 4:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 138. Střely na branku: 43:26. Průběh utkání: 0:2, 6:2, 6:4, 8:4, 8:5.

AZ Havířov: Jaček – Heinzl, Trombik, Dudek, Procházka, Frojda, Kalus, Hladil – Pacoň, Vlček, Dobrzynski, Polak, Stružík, Pořízek, Baron, Lenomar, Trnený
HC ZUBR Přerov: Kašpárek – Hrabica, Pernický, Smolka, Válek, Murla, Skříček – Müller, Ministr, Čechmánek, Skopal, Hajšman, Pecha, Zdráhal, Matuška, Horký, Galetka, Palacký

V první šanci zápasu se objevil v polovině 4. minuty domácí Pacoň, ale jeho střela švihem z mezikruží se odrazila jen od horní tyče Kašpárkovy branky. AZ měl mírně navrch, ale skóre nakonec otevřeli hosté. V 10 minutě šli na trestnou za vzájemné fauly domácí Trneny a hostující Ministr a při hře 4 na 4 se nejprve trochu šťastně prosadil Daniel Pecha a o chvíli později také Matěj Murla. AZ snížil v minutě 17., když se Radek Pořízek dostal za obránce a nedal Kašpárkovi rychlým zakončením šanci. K vyrovnání byli domácí poměrně blízko hned za minutu, ale Kašpárek při dvou šancích Trneného zachránil.

Ve druhé třetině nejprve domácí promrhali dlouhou dvojnásobnou přesilovku, byť v ní byli díky Pořízkovi střelecky velmi aktivní. Nakonec je to ale mrzet nemuselo. Poté co sami přežili své oslabení, prosadil se totiž v další početní výhodě střelou od modré obránce Jakub Dudek a ve 29. minutě srovnal na 2:2. Skoro stejná situace se opakovala i o 5 minut později. AZ přežil oslabení a pak v protiakci využil poskytnutou výhodu, když Jakub Trneny doklepl puk do odkryté branky - 3:2.

Hosté byli nedisciplinovaní a za to je stihl ve 37. minutě další trest. Dvojnásobnou přesilovku rychle využil Daniel Trombik poté, co se dostal u tyče k vyraženému puku a šikovně jej poslal pod víko. Pak trefil Stružík tyč, ale těsně po skončení přesilovky se prosadil Patryk Dobrzynski a bylo to 5:2.

Třetí třetina nabídla doslova brankové hody. V 46. minutě nejprve v oslabení z trestného střílení zvýšil náskok AZetu Mirek Pacoň, ale za pár vteřin přesilovku využil Dominik Hajšman a bylo to 6:3. V 50. minutě zaváhal domácí gólman Jaček a Daniel Pecha mu procpal puk z poza branky kolem tyče za čáru. Jenže už za 2 minuty proměnil další přesilovku střelou od modré Mirek Pacoň a to samé se podařilo důrazem na brankovišti v 55. minutě i Patryku Dobrzynskému. Skóre zápasu pak uzavřel ve dvojnásobné přesilovce tečí střely od modré hostující Pavel Skopal.

AZ tak v brankově bohatém utkání zdolal Zubry 8:5.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Do první třetiny jsme vstoupili vlažněji a hlavně jsme si nepohlídali hru ve čtyřech. Přestože na ni šli hráči, který jsem věřil, že se prosadí, ale naopak jsme inkasovali dvě zbytečné branky. Ve druhé třetině jsme hráli velice slušně, a to co jsme si řekli. Byli jsme hodně aktivní, hosté nás museli faulovat a my jsme to trestali z přesilovek. Ve třetí třetině už pod dojmem jasného vedení naše obrana polevila a myslím, že těch 5 obdržených branek je úplně zbytečných. Celkově ale klukům děkuji za výkon i vítězství.


Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Všechny zápasy, které jsme dosud letos prohráli, rozhodla druhá třetina. V ní jsme opět udělali několik opravdu stupidních faulů. Jsou to pořád jedni a ti samí hráči, kteří by tým měli spíše táhnout, než vysedávat na trestné lavici. Musíme si k tomu něco říct, protože tohle už se nesmí opakovat. Prvních dvacet minut jsme hráli velmi slušně, ale pak se to zlomilo. Napadalo nám to tam v oslabení. Kluci se sice ve třetí třetině snažili, ale už nebylo lehké s tím něco udělat.

Youtube