AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři si výkonem a výhrou nad Přerovem napravili reputaci

Tomáš Vlček | 25.01.2017

Netradičně ve středu sehráli havířovští junioři utkání 23. kola své východní skupiny ligy juniorů. Zápas s Přerovem byl totiž dohrávkou z počátku ledna. Oproti utkání s Porubou tentokrát podali mnohem lepší výkon a po zásluze svého soupeře porazili vysoko 7:1. Další utkání sehraje AZ v neděli doma od 14:45 proti lídrovi tabulky Warrioru Brno.

LJ - 23.kolo st 25.1.18:00
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
7:1
(2:0, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Fejko (Polak, Trneny), 14. Dobrzynski (Trombik, Stružík), 22. Polak, 25. Pawliczek (Raček, Klíma), 40. Polak (Fejko, Trneny), 52. Fejko (Polak, Trneny), 53. Stružík (Kalus) – 24. Válek (Horký, Ministr). Rozhodčí: Klapetek – Ševčík, Kořistka. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

AZ Havířov: Jaček – Trombik, Kalus, Frojda, Mušuka, Hladil, Klus, Kuchař – Polak, Trnený, Baron, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík, Klíma, Raček, Pawliczek.
HC ZUBR Přerov: Kašpárek – Murla, Skříček, Smolka, Válek, Nesrsta, Palacký - Skopal, Müller, Pecha, Zdráhal, Ministr, Horký, Krul, Galetka, Čechmánek

Prvních deset minut se hrál na havířovském ledě vyrovnaný a spíše opatrný hokej. V polovině 12. minuty ale hosté nedokázali dostat puk ze své třetiny, Kryštof Fejko se jej zmocnil v mezikruží, kličkou se zbavil bránícího hráče a prudkou střelou švihem z pravého kruhu ke vzdálenější tyči poprvé překonal Kašpárka v brance Přerova.

Hned za dvě minuty už vedli domácí o dvě branky. Patryk Dobrzynski šikovně tečoval Trombikovu střelu těsně před Kašpárkem a tomu kotouč proklouzl pod výstrojí po ledě za brankovou čáru. AZ pak několik svých dalších příležitostí nevyužil, stejně jako hosté závěru třetiny při své přesilovce a skóre tak zůstalo nezměněno.

Ze druhé třetiny však uplynulo jen 108 vteřin a bylo to 3:0. Erich Polak se za přerovskou brankou zmocnil puku a po jejím objetí zasunul puk Kašpárkovi za záda. Pak však hráli hosté svou druhou přesilovku a podařilo se jim ji proměnit v branku. Střelu Horkého tečoval před domácí brankou Adam Válek a kotouč proklouzl domácímu gólmanovi Jačkovi mezi betony do sítě.

Za další půlminutku si ale AZ vzal svůj tříbrankový náskok zpět. Po rychlé akci celého útoku starších dorostenců vyšlo zakončení na Dominika Pawliczka a ten z mezikruží se štěstím propálil Kašpárka - 4:1.

Čtyři vteřiny před druhou sirénou dostali hosté klasický gól do šatny. Po krásné rychlé akci celého útoku, a zejména luxusní zpětné přihrávce od Fejka, dostal Erich Polak puk před zcela odkrytou branku a bez problémů jej poslal popáté do přerovské sítě.

I ve třetí části zápasu pokračovali havířovští v dobrém výkonu a přidali svému soupeři na cestu ještě dvě branky. V 52. minutě Kryštof Fejko jemně tečoval puk těsně před Kašpárkem a bylo to 6:1. Sedmý zářez AZetu pak do přerovské branky přidal o minutu později prudkou střelou z pravé strany Nikolas Stružík.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): S vyjímkou prvních deseti minut jsme odehráli dobré utkání a dokázali jsme si, po minulém utkání, trochu spravit reputaci. Slušně jsme bránili, hráli jsme poctivě a myslím, že jsme celkově byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Jsem rád, že jsme vyhráli právě nad Přerovem s nímž jsme v minulém utkání ztratili body brankou v úplném závěru.


Martin Vojtek (Zubr Přerov): My jsme dneska utkání nezvládli, nedodrželi jsme stanovenou taktiku. V první třetině jsme nebyli produktivní, naopak domácí své šance využili a to rozhodlo zápas. Pak nám to tam napadalo a mě nezbývá, než soupeři pogratulovat k výhře.

Youtube