AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři AZetu porazili Frýdek-Místek až brankou v závěru

Petr Miklas | 19.02.2017

Hostující hráči se dostali do rychlého dvoubrankového vedení, ale to jim domácí stejně rychle vzali a dokonce šli ještě v první třetině do vedení. To ve druhé části ještě navýšili a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měli strachovat o výsledek. Ale Frýdek-Místek se nevzdal, těsně před koncem druhé třetiny snížil a na začátku třetí části vyrovnal. Trenéři AZetu vystřídali gólmana a domácí hráči díky využité přesilovce 5 na 3 šli znovu do vedení. To těsně před koncem pojistil Kryštof Fejko, jenž tak zkompletoval svůj hattrick. Stejný kousek, tedy dát tři branky, se povedl hostujícímu Adamovi Strakošovi. Domácí David Chroboček si připsal gól a tři asistence, hostující Robin Šváňa se trefil dvakrát. Poslední utkání ligy juniorů sehraje AZet v pátek 24.2. v Prostějově.

LJ - 35.kolo ne 19.2.15:30
AZ Havířov - HC Frýdek-Místek
7:5
(3:2, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Stružík (Dobrzynski, Chroboček), 9. Fejko (Chroboček, Dudek), 17. Trnený (Vlček), 22. Fejko (Chroboček, Polak), 39. Bednář (Trombik), 56. Chroboček (Polak, Bednář), 60. Fejko – 5. Strakoš (Heralt), 5. Šváňa (Zberovský), 40. Švaňa, 44. Strakoš (Heralt, Bartoň), 45. Strakoš (Csapai). Rozhodčí: Kašinský – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:7, navíc Bartoň 10. min. OT Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 92. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:5, 7:5.

AZ Havířov: Jaček (45. Křehlík) – Dudek, Trombik, Chroboček, Heinzl, Kalus, Frojda, Hladil, Szturc – Polak, Trnený, Bednář, Lenomar, Pacoň, Dobrzynski, Fejko, Vlček, Stružík, Klíma, Raček.
HC Frýdek-Místek: Zimmermann – Bartoň, Nikl, Gonos, Skalický, Csapai, Kozubek – Bernovský, Kanovský, Daron, Strakoš, Zberovský, Heralt, Šváňa.

Oba týmy začaly opatrně a nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo v první části padnou pět branek. Ale na začátku 5. minuty hosté využili už po dvaceti vteřinách přesilovku, když Heralt nahrál před branku, kde stál Adam Strakoš, od jehož brusle se puk odrazil do sítě. Uplynulo dvacet vteřin a hosté vedli 0:2, když se Robin Šváňa dostal před Jačka a rychlou střelou mezi betony jej překonal.

Jenže přesně za minutu zamířil přesně k pravé tyči Zimmermannovy branky Nikolas Stružík a v 9. minutě vyrovnal Kryštof Fejko, který se dostal k odraženému puku a poslal jej do pravého horního rohu branky hostí. Obrat dokonal na konci 17. minuty Jakub Trnený, po jehož střele zpoza obránce propadl Zimmermannovi puk výstrojí. Necelou minutu před koncem třetiny ještě trefil domácí Chroboček při přesilovce tyč. Po první části tak AZet vedl 3:2.

Hned po odehrané minutě druhé třetiny se domácí radovali počtvrté, když se před Zimmermanna dostal Kryštof Fejko, který měl hromadu času a mohl v klidu vymíchat gólmana hostí. Hosté pak ve 30. minutě nevyužili dlouhou přesilovku 5 na 3, i když po Daronově střele byli blízko.

Necelé dvě minuty před koncem druhé části přidal po parádní střele pátý gól AZetu Lukáš Bednář, jehož projektil mířící do pravého horního rohu neměl Zimmermann šanci chytit. Půl minuty před koncem druhé třetiny hráli domácí přesilovku, jenže jim pláchl Robin Šváňa, jehož ránu sice Jaček chytil do lapačky, ale až za brankovou čárou. Po dvou třetinách tedy AZ vedl 5:3.

Do třetí třetiny si AZ přinesl zbytek přesilovky ze druhé části, ale tu nevyužil. Při plném počtu hráčů měl obrovskou šanci domácí Stružík, ale ani nadvakrát před Zimmermannem neuspěl. A tak přišel trest. Nejprve předvedla rychlý výpad dvojice Heralt a zakončující Adam Strakoš, jenž tentoktát zakončoval holí. To se psala 44. minuta. Uplynulo něco málo přes minutu a Adam Strakoš se trefil znovu, čímž zkompletoval hattrick. Tentokrát si hostující útočník najel za obranu a střelou po ledě k pravé tyči překonal Jačka. Na to trenér Janeček reagoval tak, že vystřídal brankáře, Jačka nahradil Křehlík.

V 51. minutě mohl Šváňa přidat další gól, ale tváří v tvář Křehlíkovi ani nadvakrát neuspěl. V 56. minutě hrál domácí AZ přesilovku 5 na 3 a tu už dokázal využít, když David Chroboček poslal puk příklepem mezi Zimmermannovými betony do sítě. Krátce poté měli domácí hráči stejnou možnost znovu, ale tentokrát ji nedokázali využít.

Minutu před koncem se ještě domácí Dobrzynski dostal do samostatného úniku, ale Zimmermanna nepřekonal. Hosté tak mohli sáhnout ke hře bez brankáře, ale risk jim nevyšel. Rozehrávku jim vystihl Kryštof Fejko, který zavezl puk do odkryté branky, čímž zkompletoval svůj hattrick a dal výsledku konečnou podobu. AZ vyhrál 7:5.

Poslední utkání sehrají junioři AZetu v pátek 24.2. na ledě Prostějova.

Youtube