AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Zlín nad síly starších dorostenců

Jozef Valenčík | 10.09.2016

Třetí extraligové kolo NOEN extraligy staršího dorostu poslalo havířovské hráče na led Zlína. Ten potvrdil výborný vstup do soutěže, ve které si připsal třetí vítězství. Naopak svěřenci trenéra Tomáše Urbánka mají na svém kontě dvě venkovní porážky a jedno vítězství na domácím ledě. Další zápas odehraje starší dorost již dnes od 13:30 doma s Jihlavou.

ELSD - 3.kolo pá 9.9.15:30
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Třetiny: 0:0, 2:0, 1:0 Branky a nahrávky: 28. Hamrlík (Fajkus), 36. Dvořáček (Dobiáš, Jenáček), 60. Dvořáček (Dobiáš, Janošek). Rozhodčí: Fiedler – J. Novák, Z. Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 31. Střely na branku: 44:25. Průběh utkání: 3:0.

PSG Berani Zlín: Kubík – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Dluhoš, Jenáček, Marek, Dobiáš, Zmeškal, Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Lekeš, Hefka, Fajkus, Kristek, Leška
AZ Havířov: Matoušek – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševeček, Pavelek, Klus, Kuchař - Bambula, Del Favero, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Pastor

Starší dorostenci k pátečnímu zápasu se Zlínem vyjížděli posílení o domácí vítězství 3:1 nad Olomoucí, jenže je čekala velmi těžká prověrka v podobě Zlína. V první polovině úvodní části se hned dvakrát provinili hokejisté s AZ na hrudi proti pravidlům, ale ani jedna přesilová hra soupeře nebyla využita. Šanci zahrát si v početní výhodě dostal tak také AZ, ale Kočicovo vražení na hrazení zůstalo taktéž nepotrestáno. V samém závěru první třetiny se ještě provinil havířovský Juhász, to však na změně bezbrankového skóre po dvaceti minutách nic nezměnilo.

Ve druhé třetině však Zlín už dokázal proměnit střeleckou aktivitu, kterou měl v obou třetinách, a v čase 27:21 se dostal do vedení zásluhou Matyáše Hamrlíka. Vedení Zlína bylo výraznější ve 36. minutě, to seděl na trestné lavici Matěj Potočný a Kryštof Dvořáček po necelé minutě využil přesilovku a zvýšil tak na rozdíl dvou branek.

Ve třetí třetině střelecká aktivita Zlína malinko upadla, ale to nic nezměnilo na vítězství PSG. To pečetil v samém závěru Kryštof Dvořáček, který využil sám druhou přesilovou hru v utkání a sedmadvacet vteřin před závěrečnou sirénou tak udělal definitivní tečku za utkáním.

Youtube