AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: AZet proti Zlínu neskóroval, body berou hosté

Petr Miklas | 01.10.2016

Dnes naši starší dorostenci nastoupili proti lídrovi NOEN extraligy staršího dorostu skupiny východ, tedy Zlínu. Favorit ukázal svou sílu hned na začátku zápasu, kdy se bleskově ujal vedení. Pak zlínští trochu polevili, hra se vyrovnala, ale branky i nadále stříleli pouze hostující hráči. Havířov nedokázal využít ani ty největší příležitosti a tak hosté vyhráli 0:4.

ELSD - 10.kolo so 1.10.13:30
AZ Havířov - PSG Berani Zlín
0:4
(0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Hefka (Janošek, Dobiáš), 31. Gába (Dobiáš, Jenáček), 54. Gába (Janošek, Dobiáš), 60. Hefka (Dobiáš, Janošek). Rozhodčí: Koliba - Barteček, Ganger. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 23:28. Průběh utkání: 0:4.

AZ Havířov: Dufek – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Pastor.
PSG Berani Zlín: Kořének – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Dluhoš, Jenáček, Marek – Zmeškal, Pröschl, Lekeš, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška.

Zlín do zápasu nastoupil zhurta a hned zatlačil domácí AZet. Už po dvaadvaceti vteřinách se hráči v modrožlutých dresech radovali z gólu, ale jejich radost byla předčasná, protože branky bylo dosaženo vysokou holí. Za dalších dvacet dva vteřin už se však radovali oprávněně – Vlastimil Hefka se dostal až před Dufka a překonal jej přesnou ranou do levého horního rohu.

I poté se hrálo ve vysokém tempu, více ze hry měli hosté a v 8. minutě byl blízko vstřelení druhé branky opět Hefka, ale jeho střelu Dufek vyrazil. Ve zbytku třetiny tempo hry poněkud uvadalo a ani šancí moc k vidění nebylo. Proto Zlín po první třetině vedl 0:1.

Druhá třetina ze začátku přinesla podobný obrázek, jaký jsme viděli na konci první části hry, až ve 25. minutě mohl při přesilovce vyrovnat Potočný, jehož ránu však Kořének vyrazil.Co se nepovedlo domácím, dokázali hosté, kteří ve 31. minutě zásluhou dvou tečí využili přesilovku. Autorem branky byl Miroslav Gába.

Vstřelená branka jako by hráče Zlína povzbudila, bylo jich všude plno a AZet přehrávali. Domácí tlak ustáli a postupně hru vyrovnali. V závěru třetiny hrál Havířov přesilovku, ale přes několik šancí ji využít nedokázal. Po čtyřiceti minutách tak platil stav 0:2.

Do třetí třetiny lépe vstoupili domácí hráči, Bambula se ve 42. minutě dostal do úniku, ale joho dobrá rána na vyrážečku jen trefila Kořénka, který nestačil zareagovat. Ve 47. minutě mohklo udeřit na druhé straně, ale Janoškovu střelu do odkryté branky zastavil rychlým přesunutím se Dufek. Podobně se vedlo o minutu později Fajkusovi, jehož ránu z mezikruží Dufek vyrazil. V 50. minutě se do brejku dostal Pastor, ale ztroskotal na Kořénkovi a navíc jej při zakončení obtěžoval obránce Zlína.

Branka padla až v 54. minutě, kdy Zlín se štěstím využil přesilovku, puk se totiž odrazil od brusle mimo Dufkův dosah. Autorem branky byl opět Miroslav Gába. Havířovu dnes nebylo přáno, Juhásze vychytal v dobré šanci Kořének. Půlminuty před koncem ještě hosté předvedli pěknou kombinaci zakončenou střelou do prázdné branky, lehkou úlohu měl střelec první branky Zlína Vlastimil Hefka. V závěru přišly další šance domácího AZetu, ale zůstaly nevyužity a tak si Zlín odváží tři body gólman Kořének čisté konto.

Další zápas hrají starší dorostenci v pátek 7.10. v Jihlavě.

Fotogalerie k zápasu
Youtube