AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorostenci si z Brna přivezli osmigólový příděl

Petr Miklas | 29.11.2016

Starší dorost AZetu dokázal s favorizovanou Kometou držet krok do poloviny zápasu, pak však domácí využili dvě přesilovky a odskočili. Hráči Brna byli při chuti a další vstřelenou brankou vzali Havířovu jakoukoliv naději. AZet ještě snížil, ale domácí třemi brankami v závěrečné třetině potvrdila své jasné vítězství. Starší dorostenci mají šanci na nápravu v pátek, kdy hrají na ledě Vsetína.

ELSD - 19.kolo út 29.11.18:00
HC Kometa Brno - AZ Havířov
8:2
(1:0, 4:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Kunc (Plášek), 25. Matula (Süss), 31. Svoboda (Plášek, Kunc), 32. Petr Krejčí I. (Zajíček), 37. Petr Krejčí I. (Novák), 42. Petr Krejčí I. (Kadlic), 49. Minárik, 53. Vašíček (Petr Krejčí II., Petr Krejčí I.) – 24. Potočný (Juhász), 39. Klíma (Piš, Szturc). Rozhodčí: Vrba – Kříž, Šustr. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 46:24 (14:7, 23:10, 9:7). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 8:2.

HC Kometa Brno: Šindelka – Krejčí Petr II., Věžník, Jurnečka, Kowalczyk, Kučera, Mlčák, Vašíček, Jeřábek – Süss, Svoboda, Minárik, Krejčí Petr I., Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Plášek, Kadlic
AZ Havířov: Matoušek (od 37. Dufek) – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Pavelek, Klus – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek, Del Favero

První perioda nabídla rychlý a svižný hokej. Puk z úvodního buly sice vybojovali hosté z Havířova, ale dále byli více iniciativní domácí. Ti dokázali zahrozit z několika šancí. Nabídnutou přesilovku Kometa sice nevyužila, stejně jako se Pláškovi nepovedl proměnit jeho rychlý únik, i přes to se radovali Brňané z první trefy. Tu zařídil Michal Kunc, který při obloučku až na modrou vypálil k pravé tyči a jeho projektil přeletěl těsně nad betonem Matouška až do brány Havířova -1:0. V závěru se podražení dopustil obránce Komety Patrik Vašíček. Během oslabení se do úniku dostal Jan Süss a Jakub Matula, druhý jmenovaný ale své zakončení z prostoru před brankovištěm namířil jen na beton Matouška. Do šaten tak odešli s těsným vedením domácí.

Do druhé části vstoupili domácí opět aktivně. Při ojedinělé akci Havířova se ale podařilo hostům vyrovnat. Po pravém křídle vezl puk Matěj Potočný, který jej bekhendem poslal do sítě Brna - 1:1. To ale domácí nijak nezastavilo a za krátko tu byla přesilová hra pro domácí.

Tu hokejisté Komety využili rychle. Za branku dostal puk Jakub Matula a vyjel s ním až před brankoviště, kde z dobré pozice zamířil pod horní tyč - 2:1.

V polovině utkání přišly dvě rychlé trefy Komety. Nejprve při přesilovce se z levého kruhu prosadil Matěj Svoboda - 3:1. O půl minuty později unikl Richard Zajíček a před brankou předložil puk na hůl útočníka Petra Krejčího, který snadno doklepl touš do sítě - 4:1.

Brankostroj Komety se ale nezastavil. Od modré nahodil puk vzduchem útočník Petr Krejčí a díky teči a odrazu od samotného gólmana zapadl kotouč do sítě - 5:1. To byl pro hosty signál k výměně gólmanů.

A přinesl alespoň menší radost hostům. Před Šindelkou vznikl závar, ze kterého se hostům podařilo puk protlačit až do sítě. Autorem branky byl označen Kamil Klíma - 5:2.

Brňanům náskok nestačil a tak i ve třetí části nepolevili. Necelé dvě minuty po začátku třetiny se radovali už ze šesté trefy. Hattrick trefou z předbrankového prostoru zpečetil útočník Petr Krejčí - 6:2. Z několika akcí hostů se ale Havířov nedokázal přes Šindelku prosadit a zanedlouho na druhé straně zahrozil Süss, který dostal puk před odkrytou bránu od Pláška, ale následnou kličkou nedokázal poslat puk do brány.

Necelých dvanáct minut před koncem zápasu přidali domácí další trefu. Tentokrát se přízemní střelou prosadil Marek Minárik - 7:2. O čtyři minuty později opět úřadovali Brňané v pásmu Havířova a znovu z toho vytěžili trefu. K vyraženému puku mezi kruhy si sjel Patrik Vašíček a napálil ho do sítě hostů - 8:2.

Stejně jako v sobotu v Havířově, i v tomto úterním domácím zápase proti AZ Havířov berou tři body hokejisté brněnské Komety.

Autor reportáže: Michal Kuba, www.hc-kometa.cz

Ohlasy k utkání


Jan Zachrla (Kometa Brno): Chválím kluky za produktivitu. Rozjezd byl sice pomalejší, nebyl v takovém tempu, v jakém jsme si představovali. Zbytek zápasu už byl v naší režii, kluci předvedli vzestupnou tendenci svého výkonu. Po vyrovnání na 1:1 jsem měl strach, aby se neopakovalo to, co při prvním zápasu doma s Havířovem. Kluci ale věděli, co Havířov umí zahrát a dokázali jsme jít zpět do vedení. Navíc vyrovnávací branka padla z naší nedůslednosti, než že by nás hosté přehráli.


 Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Gratulace domácímu celku k jasnému výkonu. Nejsem spokojený s ničím z naší strany. První třetinu jsme naštěstí prohráli jen 0:1, byť nás Kometa přehrávala. Brno ale ve druhé třetině využilo dvě přesilovky a poté navýšila vedení na 4:1. My jsme poté sklopili hlavy a odevzdali celý zápas.

Youtube