AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

SDO: AZet na favorita ze Zlína nestačil

Petr Miklas | 19.11.2016

Starší dorostenci začali velmi dobře, jenže svou velkou šanci nevyužil. Hosté pak dostali možnost přesilové hry kterou využili. Využité přesilovky Zlína byly nakonec tři, zatímco domácí nevyužili ani jednu a při hře pět na pět zlínští kontrolovali hru. V závěru druhé části snížil Juhász, ale hosté si ve třetí třetině vedení pohlídali.

ELSD - 24.kolo so 19.11.13:30
AZ Havířov - PSG Berani Zlín
1:4
(0:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 40. Juhász (Bambula) – 2. Dobiáš (Světlík, Jenáček), 16. Dluhoš (Chalupa, Hamrlík), 24. Janošek (Jenáček, Světlík), 29. Dobiáš. Rozhodčí: Mrkva – Marek, Novák. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 35:41 (9:14, 12:13, 14:14). Průběh utkání: 0:4, 4:1.

AZ Havířov: Dufek – Pliska, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Klus, Kuchař – Pindel, Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Del Favero, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek
PSG Berani Zlín: Kubík – Gába, Dřímal, Hamrlík, Janošek, Dluhoš, Jenáček, Marek, Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Lekeš, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek

První šanci utkání měl už po čtrnácti vteřinách domácí Pawliczek, ale v dobré pozici minul branku. O minutu později přišlo vyloučení domácího Račka, které bleskově potrestal Vojtěch Dobiáš, po jehož ráně od modré čáry se puk zastavil až v síti. Poté hrál přesilovku AZet, ale k ničemu se v ní nedostal

Utkání pokračovalo bez větších šancí až do poloviny 16. minuty, kdy hostující Jan Dluhoš dostal záhadným způsobem puk za Dufkova záda. V závěru třetiny ještě hráli domácí přesilovku, ve které měl obrovskou šanci vteřinu před koncem Pindel, jehož teč skončila na Kubíkově levém betonu. Po první části tak svítil na tabuli stav 0:2.

Druhá část byla bohatá na branky. Ve 24. minutě využil Zlín další přesilovku, tentokrát se prosadil Jáchym Janošek, který tečoval Jenáčkovu ránu od modré. Ve 29. minutě přišla čtvrtá trefa Ševců, i tentokrát z přesilovky, i když to nebyl klasický přesilovkový gól. Krátce poté, co se vrátil Zlínský hráč při hře čtyř na čtyři mířil přesně Vojtěch Dobiáš.

Ve 38. minutě přišly obrovské šance na obou stranách, nejprve domácí Juhász mířil jen do Kubíka a poté na druhé straně zhatil přečíslení 2 na 1 obětavým skokem Bambula. Necelých dvacet vteřin před koncem druhé části přihrával Bambula od levého mantinelu před branku, kde byl volný Lukáš Juhász, jenž nedal Kubíkovi šanci. Po čtyřiceti minutách hry tak platil stav 1:4.

Hned 26 vteřin po začátku třetí třetiny už hostující hráči zvedali ruce nad hlavu, když se jim po nepřehledné situaci v brankovišti zdálo, že je puk za brankovou čárou, ale rozhodčí rozpažil a gól neuznal. Ve 45. minutě měli Ševci další obrovskou šanci, když se na Dufka řítil sám Dobiáš, jenže jeho ránu domácí gólman vyrazil. Vyražený puk do sítě dopravil Světlík, jenže domácí hráči reklamovali, že to gól nebyl. Rozhodčí své rozhodnutí změnili až poté, co sám Dobiáš řekl, že to gól nebyl.

Ve zbytku třetiny se už zápas víceméně dohrával, Zlín měl hru pod kontrolou a domácí téměř k ničemu nepouštěl. V 55. minutě ještě mohl přidat pátý gól hostí Fajkus, jenž pálil do odkryté branky, jenže Dufek mu svým rychlým přesunutím radost pokazil.

Zlín tak zaslouženě zvítězil 1:4 a má stejně bodů jako druhá Kometa. AZet zůstává na šesté příčce, páté Vítkovice už mají sedmibodový náskok. Další utkání sehrají starší dorostenci AZetu v pátek 25.11. na ledě Jihlavy.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): My jsme dobře vstoupili do utkání, už ve třicáté vteřině jsme mohli skórovat, ale hned z protiútoku jsme udělali faul a dostali jsme branku v oslabení. Od té doby měl Zlín jasnou herní převahu a my jsme prohrávali veškeré osobní souboje. Když se budeme bát hrát, nebudeme dohrávat osobní souboje a nebudeme hrát tak, jak nás dnes mastil soupeř, tak nebudeme slavit úspěch.


Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Vyšel nám vstup do zápasu, hned první přesilovku jsme využili, což bylo důležité, protože přesilovky dnes rozhodly. Kluci pak hráli výborně a zaslouženě jsme vyhráli.

Youtube