AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Šembera neinkasoval a z Brna tak mladší dorost veze výhru

Jozef Valenčík | 11.09.2016

Čtvrté extraligové kolo mladší dorostence zaválo na jižní Moravu, kde narazili na Warrior Brno. V zápase byli svěřenci trenéra Tomáše Potěšila lepším týmem a zaslouženě zvítězili 0:3. Další tři body do tabulky je tak posunuli na průběžnou druhou příčku skupiny východ za vedoucí Vítkovice.

ELMD - 4.kolo ne 11.9.14:30
Warriors Brno - AZ Havířov
0:3
(0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Tomeček (Backa, Revaj), 21. Grygar (Pavelek, Dufek), 57. Dufek (Thiel, Pavelek). Rozhodčí: Čuňočka – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Střely na branku: 14:38. Průběh utkání: 0:3.

Warriors Brno: Skoupý – Čiliak, Chluba, Floriš, Branžovský, Klimeš, Mrkvica, Bazala – Kubíček, Müller, Sedlák, Koryčánek, Krška, Kučera, Bernovský, Geidl, Kudrna, Snášel
AZ Havířov: Šembera – Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek – Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Byčkov, Čempel, Revaj

Čtvrté extraligové kolo mladší dorostence zaválo na jižní Moravu, kde narazily na Warrior Brno. V zápase byli svěřenci trenéra Tomáše Potěšila lepším týmem a zaslouženě zvítězili 0:3. Další tři body do tabulky je tak posunuli na průběžnou druhou příčku skupiny východ za vedoucí Vítkovice.

Mladší dorost chtěl potvrdit dobrou formu z úvodu soutěže také na venkovním kluzišti a podařilo se to na výbornou, i když vstup nebyl z nejlepších. Již v první minutě totiž hrál AZ v šesti, ale přesilovku soupeř nevyužil. V 8. minutě dostali výhodu přesilovky také hokejisté AZ Havířov, ale ani se neprosadili. To se změnilo až v čase 12:50, kdy přesně zamířil při hře v plném počtu Daniel Tomeček.

Do konce první třetiny již další branka nepadla, ale Havířov soupeři povolil pouhé čtyři střely za celých dvacet minut. Výtečný vstup do druhé třetiny přinesl hostujícím hráčům již dvougólové vedení, to se v přesilové hře prosadil Ondřej Grygar a dodal tak našim hráčům klid na hokejky.Také ve druhé třetině Brno vystřelilo na Šemberu pouze čtyřikrát a do šaten se podruhé odcházelo za stavu 0:2.

V závěrečné periodě AZ kontroloval vývoj utkání, a přestože neměl takovou střeleckou převahu jako v prvních dvou třetinách, tak nakonec v 56. minutě dosáhl na třetí branku. Karel Dufek využil po přihrávkách Thiela a Pavelka přesilovou hru pět na tři a udělal definitivní tečku za zápasem.

Další zápas odehrají svěřenci trenéra Potěšila za týden, tj. v neděli 18. září doma proti Zlínu.

Youtube