AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost smetl Porubu 6:0

Tomáš Vlček | 09.10.2016

Mladší dorostenci AZetu se v 9. kole své extraligy střetli doma s Porubou. V zápase měli jednoznačnou převahu, kterou nakonec vyjádřili šesti zásahy do soupeřovy branky. Čtyřikrát se přitom prosadili z přesilovek. Výhra je přesně v polovině základní části soutěže posunula na výborné 4. místo v tabulce. Další zápas sehrají ve čtvrtek ve Vsetíně.

ELMD - 9.kolo ne 9.10.13:15
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
6:0
(1:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Grygar (Dufek), 22. Dufek (Hrček, Pindel), 36. Tomeček (Pindel), 36. Wawrczkiewicz (Pindel), 38. Pindel (Pavelek, Wawrzckiewicz), 54. Backa (Wawrzckiewicz).Rozhodčí: Fiala – Gančarčík, Stonavský. Vyloučení: 5:6, navíc Gajdoš (POR) 10 min. OT. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 44:19 (16:6, 15:3, 18:5). Průběh utkání: 0:0, 6:0.

AZ Havířov: Štipčák – Hrček, Koubek, Grygar, Pavelek, Frančiak, Thiel, Macurák, Dabrowski – Pindel, Szturc, Wawrzckiewicz, Backa, Tomeček, Revaj, Čempel, Dufek, Přeček, Stromko
HC RT TORAX Poruba: Mokrý (40. Morys) – Becher, Fabianczyk, Husák, Krátký, Machů, Gajdoš, Pitucha – Stebel, Foldyna, Kotásek, Morávek, Anlauf, Stodůlka, Bořuta, Boniatti

V první třetině utkání mezi Havířovem a Porubou byl nejvíce zajímavý úvod dějství. Tam se dostala nejprve do šance Poruba, ale následně Havířov udeřil. Ve 4. minutě si vzal puk Ondřej Grygar, objel branku a zasunul puk do volného místa – 1:0. V 8. minutě minul v dobré pozici puk Bořuta.

Ve 14. minutě se podařilo ujet Přečkovi, ale zakončení skončilo na betonu Mokrého. Poruba hrála v této třetině dvě přesilovky, ale ani jednu nevyužila. Havířov byl více v útočném pásmu, ale na druhou stranu chybělo trochu více přesnosti.

Druhá třetina tento zápas už definitivně rozhodla. Ve 22. minutě se podařilo dorazit puk po závaru před brankou Karlu Dufkovi – 2:0. Ve 36. minutě se podařilo Havířovu využít přesilovou hru. Od modré vystřelil puk Pindel, a těsně před Mokrým jej tečoval Daniel Tomeček – 3:0. Za pouhých 12 sekund později přidali domácí čtvrtou branku, když se prosadil Mateusz Wawrczkiewicz – 4:0.

Povedenou druhou třetinu ještě ztrvdil další brankou Vojtěch Pindel, který si udělal ze soupeřů kužely a v přesilovce skvělým sólem zvýšil na 5:0.

Do třetí třetiny vstoupila Poruba v brance s Morysem. Tato část hry se nesla ve vlažném duchu a bylo hodně vidět, jaký je stav. Závěr třetí periody se ale vyhrotil a padlo několik trestů. Havířov dokázal v 54. minutě využít přesilovou hru. Ondřej Backa se prosadil z prostoru před brankou – 6:0.

AZ si tak dokázal připsat tři body a potvrdil roli favorita.

Youtube