AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost potvrdil roli favorita a porazil Warrior

Tomáš Vlček | 27.10.2016

13. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu přivedlo na havířovský led tým brněnského Warrioru. Mladí AZeťáci měli po celé utkání převahu, kterou dokázali postupně vyjádřit čtyřmi zásahy. Navíc gólman Marek Štipčák (na snímku) udržel čisté konto a tak je z toho jednoznačná výhra a potvrzení výborné třetí příčky v tabulce. Další utkání sehraje AZ v neděli ve Zlíně.

ELMD - 13.kolo čt 27.10.17:30
AZ Havířov - Warriors Brno
4:0
(1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Dufek (Byčkov), 28. Pindel (Dufek), 48. Revaj (Tomeček), 53. Pindel (Szturc). Rozhodčí: Fiala – Tomis, Carbol. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 41:20 (12:7, 13:9, 16:4). Průběh utkání: 0:0, 4:0.

AZ Havířov: Štipčák – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Bláha – Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj.
Warriors Brno: Atanasiadis – Čiliak, Chlubna, Floriš, Mrkvica, Branžovský, Bazala, Klimeš, Bartoš – Müller, Koryčánek, Sedlák, Krška, Holotík, Kučera, Bernovský, Geidl, Kudrna, Snášel.

První třetina přinesla spoustu vyloučení na obou stranách, často hrály obě mužstva zároveň ve čtyřech. Ale k vidění byly i přesilovky, domácí měli dokonce dlouhou přesilovku 5 na 3, ale ani jedna z početních výhod nebyla využita.

Jediný gól padl v 15. minutě při hře 4 na 4, když se pěkně do levého horního rohu Atanasiadisovy branky trefil Karel Dufek. V závěru třetiny mohl vyrovnat hostující Bernovský, ale jeho dobrá bekhendová střela přelétla horní tyč Štipčákovy branky. Půl minuty před koncem mohl přidat druhou branku domácí Wawrzckiewicz, když se pěkně dostal před Atanasiadise, jenže ten jeho bekhednový pokus vyrazil. Po dvaceti minutách tak AZet vedl 1:0.

Hned na začátku prostřední části mohl vyrovnat hostující Krška, který po Bernovského přihrávce mířil do odkryté branky, jenže Štipčák se rychle přesunul a pravým betonem puk zastavil. Ve 28. minutě přišel druhý gól AZetu, když přesně k pravé tyči Atanasiadisovy branky pálil Vojtěch Pindel.

Havířov pak měl možnost hrát další dlouhou přesilovku 5 na 3, ale ani této možnosti ke vstřelení gólu nevyužil, přestože se v samotném závěru této výhody dostal do přečíslení tří na brankáře, zakončující Tomeček si položil Atanasiadise, ale netrefil se mezi tyče. V závěru třetiny měl domácí Čempel možnost trestného střílení, zkusil bekhendovou kličku, ale Atanasiadis si místo u tyče pohlídal. Po dvou třetinách tedy domácí vedli 2:0.

Třetí třetina už se odehrávala v režii AZetu, který navýšil své vedení a to ještě nevyužil všechny své šance. Ve 48. minutě Marek Revaj z mezikruží propálil klubko hráčů před brankou i Atanasiadise a poslal tak AZet do tříbrankového vedení.

V 53. minutě pak předvedl nádhernou akci Vojtěch Pindel, který obešel dva hráče soupeře, položil si Atanasiadise a zakončil do odkryté branky. O chvíli později pohrdl možností vstřelit alespoň čestný gól hostující Sedlák, který se dostal do brejku, jenže nakonec ani nezakončil, protože jej vybruslil domácí gólman Štipčák.

Ve zbytku třetiny už se moc zajímavého nestalo a Havířov pak vcelku v pohodě dokráčel k výhře 4:0, Štipčák si zaslouženě připsal čisté konto.

Další zápas hrají mladší dorostenci v neděli 30.10. ve Zlíně.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): My jsme do utkání nevstoupili dobře, ve 12. minutě jsme měli už čtyři vyloučené hráče, což narušilo náš rytmus hry. Naštěstí jsme po první třetině vedli 1:0, ale hra byla rozháraná z obou stran. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a postupně jsme se dostali k tomu, co chceme hrát. Třetí gól, což bylo krasné vyřešení herní situace nás už dostal na koně a potom už jsme byli všude první a ve všem lepší. Vyhráli jsme zaslouženě, i když jsme neproměnili spoustu šancí, což by nás v zápasech proti silnějším soupeřům mohlo stát nějaké body. V neděli nás čeká hodně důležitý zápas ve Zlíně, který hodně napoví o pořadí v první čtyřce.


Igor Apostolidis (HCM Warrior Brno): Toto utkání jsme neodehráli dobře, ztráceli jsme kotouče, neudrželi jsme puk na hokejce. Nebyli jsme důrazní před naší bránou a když jsme se dostali do nějakých šancí, tak jsme je neproměnili. Soupeř lépe bruslil, byl agresivnější a přehrával nás i v osobních soubojích.

Youtube