AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: AZet předvedl parádní závěr, ale Třinec vyhrál na nájezdy

Petr Miklas | 08.12.2016

Domácí AZet nastoupil v oslabené sestavě, ale Třinci byl víc než vyrovnaným soupeřem. Hned na začátku utkání šel zásluhou Hrčka do vedení. Oceláři pak sice utkání otočili, ale Grygar v 50. minutě vyrovnal. Domácí odpověděli i na následnou přesilovkovou branku Třince, když se trefil Pavelek. AZet sahal v závěru třetiny a v prodloužení po vítězství, ale nevyužil žádnou ze svých šancí. V samostatných nájezdech se pak prosazovali jen hosté.

ELMD - 4.kolo čt 8.12.17:30
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
3:4sn
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Hrček (Čienčala, Koubek), 49. Grygar (Čienčala, Pindel), 57. Pavelek (Tomeček) – 5. Macháček (Srníček), 27. Kašpárek (Rybnikár, Mikler), 55. Matěj (Marguš, Macháček), rozh. náj. Matěj. Rozhodčí: Libiger – Ševčík, Novák. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 32:28 (7:10, 7:8, 12:9, 6:1). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

AZ Havířov: Šembera – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Hrček, Macurák, Pavelek – Grygar "A", Bláha, Činčala, Tomeček, Dufek, Pindel "C", Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel.
HC Oceláři Třinec: Švančara – Bulava, Mituchovič, Srníček, Wantulok, Cienciala, Chovaniak – Králík, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Marguš, Mikler, Rybnikár, Macháček.

Utkání začalo opatrně, přesto byl k vidění rychlý gól. Ve 3. minutě přišlo vyloučení hostujícího Chovaniaka, které bleskově potrestal Jiří Hrček, po jehož ráně od modré čáry se puk zastavil až v síti. Vedení AZetu ale vydrželo jen dvě minuty, pak přišla pěkná akce Štěpána Macháčka, jenž obešel obránce a po kličce do bekhendu poslal puk skrz Šemberovy betony za brankovou čáru.

Ve zbytku třetiny toho už moc k vidění nebylo, své šance nevyužili domácí Čempel ani Dufek, na druhé straně se nepovedlo skórovat Macháčkovi ani Srníčkovi. Po první části tak svítil na tabuli stav 1:1.

Druhá část začala podobně jako ta první. AZet měl po dvou minutách možnost přesilovky, ale tentokrát ji nevyužil. Ve 27. minutě si zahráli přesilovku také hosté a díky šťastnému odrazu ji využili. Alexandr Kašpárek stál v místech, kam se po Rybnikárově střele z úhlu odrazil puk, jenž po zásahu do Kašpárkovy brusle zamířil do branky.

Ve 31. minutě mohli hosté své vedení ještě vylepšit, ale Králík ani Wardas si na Šemberu nepřišli. Ve zbytku třetiny už moc šancí k vidění nebylo, přestože si oba týmy zahrály přesilové hry. Po dvou třetinách tak hosté vedli 1:2.

Ve třetí části mohl ve 46. minutě vyrovnat Tomeček, ale tváří v tvář Švančarovi neuspěl. Úspěšný byl až v polovině 49. minuty Ondřej Grygar, jenž byl volný mezi kruhy, dostal od Čienčaly puk a zamířil přesně do levého horního rohu Švančarovy branky.

V 55. minutě se při oslabení dostal do brejku domácí Tomeček, ale tísněn obráncem nezakončil dobře. O minutu později hosté přesilovku využili, když puk putoval po ose Macháček-Marguš a Pavel Matěj, který z první poslal puk pod víko.

Jenže o dvě minuty později bylo vyrovnáno, když Tomeček nahrál Vojtěchu Pavelkovi, jenž procedil puk mezi chrániči gólmana Třince a poslal tak zápas do prodloužení.

V něm byli aktivnější domácí, ale žádnou svou šanci nevyužili. Tu největší měl Pindel, který se dostal do samostatného úniku, ale se střelou mezi betony neuspěl. Zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

V nich se prosadil hned první střelec Ocelářů, kterým byl Pavel Matěj, jenž se trefil k pravé tyči Šemberovy branky. Domácí Pavelek pak mířil jen Švančarovy lapačky. Podobně se vedlo třineckému Srníčkovi. Následoval nájezd domácího kapitána Pindela, ale ani on nebyl úspěšný. Hostující Marguš pak prostřelil Šemberu mezi betony a pečetil tak vítězství hostí. Hráčem, který dal vítězný gól byl Pavel Matěj.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Od začátku nadstavbové skupiny máme v týmu problémy s virózou, takže nám chybí tři až čtyři hráči. Stejně tomu bylo i dnes. Kluci k utkání nepřistoupili vůbec špatně, třetí třetinu a prodloužení odehráli podle našich představ. Za to si zaslouží pochvalu, protože jsme po herní stránce byli lepší než Třinec. V prodloužení jsme měli šance rozhodnout, ale neproměnili jsme je. Následné trestné střílení, což je dovednostní disciplína, nám ukázalo jak na tom jsme. V této disciplíně jsme jednoznačně propadli.


Jiří Raszka (Oceláři Třinec): Dva body jsou pro nás ve finále dobré, protože průběh zápasu tomu neodpovídal. S výkonem kluků a jejich přístupem k zápasu nejsme spokojeni. Je to už několikáte utkání s papírově slabším soupeřem, ke kterému jsme přistoupili laxně, jako by se nám noc nemohlo stát. Klukům trochu narostl hřebínek, mysleli si, že nám to vítězství spadne do klína samo. Havířov hrál výborný hokej, bruslili, hráli srdcem a dohrávali souboje. Nás naštěstí podržel gólman. Mysleli jsme si, že se to zvedne ve třetí třetině, kdy jsme udělali trochu vítr v kabině. Ale to se nestalo a budeme si muset s klukama sednout a promluvit.

Youtube