AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost vyhrál na ledě vedoucí Jihlavy

Tomáš Vlček | 05.01.2017

8. kolo nadstavbové skupiny extraligy mladšího dorostu vyslalo havířovské mladíky na led vedoucího týmu tabulky HC Dukla Jihlava. AZeťáci favorita zaskočili, výborným výkonem uknčili jeho dvanáctizápasovou sérii výher a odváží si do Havířova všechny 3 body. Další zápas sehraje AZ v neděli v Třinci.

ELMD - 8.kolo čt 5.1.15:45
HC Dukla Jihlava - AZ Havířov
1:4
(1:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Pigl – 3. Frančiak, 19. Grygar (Koubek), 24. Cienciala (Szturc, Pindel), 27. Koubek (Thiel). Rozhodčí: Kopeček – Jeletz, Kuřítko. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 43. Střely na branku: 22:26 (7:7, 11:8, 4:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

HC Dukla Jihlava: Chaloupek – Barák, Rašín, P. Brož, Smolko, Sapík, Křišta – V. Brož, Čermák, Zadražil – Chvátal, Pigl, Moravec – Mihulka, Kochrda, Krajíček
AZ Havířov: Štipčák – Koubek, Grygar, Pavelek, Macurák, Thiel, Frančiak – Revaj, Cienciala, Pindel – Szturc, Tomeček, Stromko – Dufek, Byčkov, Backa – Bláha

Na úvodní branku zápasu se nemuselo čekat příliš dlouho. Po 140 vteřinách hry se dostali do vedení hosté, když se střela Jakuba Frančiaka otřela o brusli jednoho z jihlavských hráčů a zapadla mimo dosah gólmana Chaloupka, který nemohl reagovat. Další minuty zápasu nepřinesly příliš mnoho hokejové podívané. Až v polovině třinácté minuty zahrozili hráči AZetu, když v přesilovce pálil od modré Pindel. Chaloupek neměl jednoduchou úlohu, protože před ním stálo několik hráčů, ale dokázal puk vyrazit a kus černé gumy poté nedokázal do branky dorazit u levé tyče číhající Szturc. Také pokus Macuráka z levého kruhu byl tečovaný, prošel však těsně vedle vzdálenější tyčky.

Na konci třetiny dostal Havířov výhodu přesilové hry, jenže nejprve při ní inkasoval. Tomáš Pigl po druhém jihlavském vyhození využil špatné rozehrávky hostí, na levém kruhu získal puk a tvrdou ránou zamířil nad pravé rameno Štipčáka do jeho šibenice. O sedmadvacet vteřin později Slezané přesilovku využili. Ondřej Grygar pálil opětovně od modré a puk byl zřejmě jedním z hráčů Dukly přizvednut k horní tyčce, o kterou se otřel a zapadl kousek za brankovou čáru - 1:2.

Tři minuty po začátku druhého dějství bylo na havířovské střídačce ještě veseleji. Domácí pětice si nepohlídala hráče soupeře a byť Szturcovu střelu zblízka ještě stačil Chaloupek vykrýt, Jan Cienciala měl s dorážkou do prázdné branky snadnou úlohu. Za další tři minuty AZ využil druhou přesilovou hru v utkání, když Thiel přihrál podél modré na Dominika Koubka, který napřáhl a trefil se přímo z první do levého horního rohu - 1:4. V přesilové hře zahrozila i Dukla, když střelu Krajíčka po jeho slušné akci vyškrábl Štipčák koncem lapačky. Havířovští si hlídali třígólové vedení a nikam se nehnali. To se změnilo při Grygarově pokusu znovu od modré, který Chaloupek vyrazil a Pindel nedosáhl na dorážku. Vzápětí střílel ze stejné pozice i Frančiak, leč těsně minul pravou tyč. Jihlava se neradovala ani po přistrčení puku v podání Křišty na Vítězslava Brože, jenž si nabruslil blíže na střed a se střelou mířící pod horní tyč si poradil gólman hostí ramenem.

Třetí dějství se už z větší části spíše dohrávalo, Havířov si hlídal třígólový náskok z předešlých dvou dvacetiminutovek. Hra byla hodně ve znamení nepřesností, zejména ofsajdů. V osmačtyřicáté minutě dorážel dvakrát před brankou volný Byčkov, leč Chaloupek se dvakrát vytáhl, stejně tak jako když se roztáhl zblízka proti střele Pindela, jenž dostal přesnou přihrávku k brankovišti. Domácí se nedočkali ani čestné korekce stavu, jelikož Krajíček se Zadražilem puk do sítě i přes veškerou snahu neprotlačili. Dukla tak poprvé po dvanácti kolech prohrála, naopak Havířov získává v nadstavbové části druhé tříbodové vítězství - 1:4.

Autor reportáže: Tomáš Lysý, www.hcdukla.cz

Ohlasy k utkání


Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Viděli jsme bojovné utkání této věkové kategorie, které nebylo moc o hokejové kráse, ale spíše o osobních soubojích a o tom, kdo se prosadí. Havířov nám dal tři góly od modré čáry, kdy střelu nezblokovali útočníci a obránci jí nechytli. Dvakrát to navíc bylo tečované. Tohle rozhodlo, Havířov byl dnes produktivnější.


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Určitě jsem spokojen. Dnešní utkání se nám totiž povedlo, dobře jsme bruslili a přihrávky nám chodily z hokejky na hokejku. Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepším týmem a vyjádřili jsme to i gólově.

Youtube