AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost potvrdil výbornou formu a porazil Třinec 4:3p

Tomáš Vlček | 11.02.2017

Maldší dorostenci pokračují v dobrých výkonech a dnes poprvé v sezoně porazili třinecké Oceláře. Do zápasu sice nevstoupili dobře, ale ve druhé třetině srovnali dvougólový náskok soupeře, a i když hosté šli ještě jednou do vedení, podařilo se jim opět srovnat. Utkání nakonec došlo, jako už tradičně mezi těmito soupeři, do prodloužení, ale AZeťáci jej velmi rychle ukončili ve svůj prospěch. Další zápas sehraje AZ ve čtvrtek doma proti Vítkovicím.

ELMD - 14.kolo so 11.2.13:15
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
4:3p
(0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Pindel, 24. Wawrzckiewicz (Tomeček, Dabrowski), 54. Wawrzckiewicz (Pavelek), 62. Hrček (Tomeček, Pindel) – 6. Chovaniak (Konderla), 7. Wardas (Králík), 33. Marguš (Srníček, Rybnikár). Rozhodčí: Cabák – Poruba, Hykel. Vyloučení: 4:5, navíc Konderla (TRI) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 153. Střely na branku: 40:26 (10:12, 15:7, 12:7, 3:0). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

AZ Havířov: Šembera – Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Pavelek, Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Revaj
HC Oceláři Třinec: Švančara – Mituchovič, Konderla, Srníček, Wantulok, Weber, Chovaniak – Králík, Čmiel, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Marguš, Lerchová, Mikler, Rybnikář, Mikler

Z první třetiny neuběhla ani půlminutka a Třinec dostal k dispozici přesilovku. Havířovští ji celkem s přehledem ubránili, největší práci měl gólman Šembera až těsně po jejím skončení s tečovanou střelou Marguše, ale zvládl to. Hosty to však moc mrzet nemuselo. V 6. minutě totiž Daniel Chovaniak šikovně ze vzduchu tečoval Konderlovo nahození mezi Šemberovy betony a Třinec vedl 1:0. Za minutu, po akci jako přes kopírák, už vedli hosté o dvě branky. Tentokrát střílel Králík a tečujícím hráčem byl Tommy Wardas.

AZ mohl srovnat hned za další minutu, ale Pavelek, který se ocitl zcela sám před hostujícím brankářem Kučerou, netrefil branku. Podobně se ve stejné situaci dařilo Čienčalovi v minutě 11., tentokrát však havířovský útočník trefil brankáře. Výborný trojzákrok předvedl třinecký gólman Švančara v přesilovce AZetu v 17. minutě – během chvilky zlikvidoval jak střelu Revaje, tak dorážky Čienčaly i Pavelka. Po dvaceti, herně vyrovnaných, minutách tak díky větší střelecké efektivitě vedli Oceláři 2:0.

AZ se své první branky dočkal v přesilovce ve 24. minutě - Vojtěch Pindel se prosadil šikovně z poza branky. Za půlminutku už bylo vyrovnáno, když Mateusz Wawrzckiewicz dorazil z blízka puk do třinecké branky. Havířovští byli i nadále při chuti, ovšem přečíslení 2 na 1 ve 27. minutě hosté na poslední chvíli uhasili a další střely pochytal Švančara.

Po polovině utkání šli domácí do tří a Oceláři využili dvojnásobnou přesilovku k opětovnému získání vedení. Bomba Tobiáše Marguše prošla Šemberovi lapačkou a skončila v šibenici havířovské branky – 2:3. Naopak výborný zákrok předvedl domácí gólman ve 39. minutě, když se v situaci 3 na 1 rychle přesunul ke své pravé tyčce a vyrazil střelu Marguše. Chvíli na to mohlo být srovnáno. Pindel se Stromkem jeli na jediného obránce, Stromko dostal skákavý puk těsně před brankoviště, ještě jej stačil usměrnit na branku, ale Švančara betonem vyrazil.

I ve třetí třetině usiloval AZ o vyrovnání a nakonec byl za svou snahu odměněn. Švančara stihl ještě 53. minutě zachránit před dorážejícím Pindelem, ale minutu poté už to bylo 3:3. V brejkové situaci 2 na 1 si Mateusz Wawrzckiewicz vyměnil puk s Pavelkem, a i když napoprvé minul zcela odkrytou branku, puk se k němu od zadního mantinelu vrátil a on jej napodruhé doklepl za čáru.

Do třetí sirény ještě mohly oba týmy při svých přesilovkách strhnout výhru na svou stranu, ale nakonec remízový stav vydržel až do prodloužení. V něm byl AZ dominantní a po 103 sekundách rozhodl utkání ve svůj prospěch. První dvě šance havířovských ještě Švančara vychytal, ale v dalším náporu už na dorážku Jiřího Hrčka nedosáhl.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): My jsme do utkání nevstoupili aktivně, první třetina byla z našeho pohledu špatná a taky jsme ji prohráli 0:2. Ale po domluvě v kabině jsme to tempo zvýšili a myslím, že ve 2. i 3. třetině jsme byli lepším týmem a to vítězství je zasloužené. Za výkon ve druhé a třetí třetině a obrat z 0:2 musím celé mužstvo pochválit. Jak výborného gólmana, tak všechny hráče, kteří šli na led třeba jen na dvě střídání. Všichni předvedli parádní výkon.

Youtube