AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost dotahoval, ale vyrovnat nedokázal

Petr Miklas | 21.02.2017

Mladší dorostenci AZetu prohrávali se Žďárem nad Sázavou už 1:4, ve třetí třetině dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat už nedokázali. Nepomohla jim k tomu ani power-play. Hosté se opět mohli opřít o svého nejproduktivnějšího hráče - Jaromír Pytlík měl 2+1. Havířovský Marek Revaj dal gól a na jeden nahrál. Svými dobrými zákroky držel AZet nad vodou Marek Štipčák. Další utkání sehrají mladší dorostenci v neděli 26.2. v Jihlavě.

ELMD - 17.kolo út 21.2.17:30
AZ Havířov - SKLH Žďár nad Sázavou
3:4
(1:2, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Revaj (Tomeček, Macurák), 45. Dufek (Thiel, Byčkov), 56. Grygar (Thiel, Revaj) – 11. Pytlík (Gergel), 17. Puczek (Poizl), 29. Pytlík (Čermák), 40. Tomek (Štola, Pytlík). Rozhodčí: Koziol – Řezáč, Novák. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 27:29 (8:9, 7:10, 12:10). Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.

AZ Havířov: Štipčák – Dabrowski, Koubek, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Ciencala, Tomeček, Wawrzkiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Revaj.
SKLH Žďár nad Sázavou: Nedvěd – Černohorský, Pachl, Klodner, Poizl, Pytlíková, Čermák – Jindra, Štola, Tomek, Pytlík, Malenovský, Trejbal, Puczek, Gergel, Hromádka.

Hosté začli zostra, hned po necelé minutě hry se dostal k hodně nebezpečné střele Hromádka, ale Štipčák lapačkou puk vytěsnil mimo tyče. V 5. minutě přišla první větší šance Havířova a hned z toho byl gól. Macurákovo nahození Nedvěd jen vyrazil, následně trefil tyč Tomeček a odražený puk posunul za brankovou čáru Marek Revaj.

Vedení AZetu vydrželo pět minut, pak Plameny předvedly pěknou akci, kdy Gergel našel mezi kruhy najetého Jaromíra Pytlíka, jenž zamířil mezi Štipčákovy betony. V 16. minutě mohli hosté přidat další gól, jenže Trejbal i Hromádka si vylámali zuby na Štipčákovi. To ale Žďáru nemuselo vadit, protože už za minutu se prosadil Jiří Puczek, jenž dorazil Poizlovo nahození. Po první třetině to bylo 1:2.

Ve druhé třetině jsme dlouho viděli souboj obran, kde úplně chyběly šance. Ve 27. minutě už přišla a hned pořádná – Puczek vyslal střelu zápěstím, kterou Štipčák na poslední chvíli vyrazil mimo tyče. Jenže ve 29. minutě už se hosté mohli radovat znovu, když se svým druhým gólem prosadil Jaromír Pytlík. Útočník Žďáru se dostal do rychlého protiútoku, zasekl, počkal si na pohyb gólmana a zavěsil.

O minutu později mohl AZ snížit, když se hnal Szturc sám na Nedvěda, ale gólman hostí předvedl rychlý zákrok betonem a zastavil i následnou Pindelovu dorážku. V závěru třetiny měli hosté navrch, domácí se téměř nedostali ze třetiny. Nakonec se ostřelování Štipčákovy branky vyplatilo, protože domácí gólman odolal střelám Pytlíka, Štoly, ale nakonec kapituloval po třetí dorážce, kterou se prosadil Tomáš Tomek. Po dvou třetinách tak hosté měli pěkný náskok 1:4.

Do třetí třetiny vstoupili domácí hráči výborně, měli dobré šance, ale Nedvěd odolával. Naopak mohlo ve 43. minutě udeřit na druhé straně, ale Gergel ani natřikrát Štipčáka nepřekonal. O dvě minuty později se prosadil AZ, když Thielovo nahození Nedvěd jen vyrazil a Karel Dufek neměl problém poslat puk do brány.

V 56. minutě využii domácí přesilovku 5 na 3, když Ondřej Grygar ránou od modré propálil Nedvědovy betony a zadělal tak na velké drama. Jenže zbylou přesilovku 5 na 4 už domácí nevyužili a naopak málem po jejím skončení inkasovali, když Poizlovo nahození Štipčák udržel jen s problémy. V závěru se AZ ještě odhodlal ke hře bez brankáře, ale času už bylo málo a tak si nakonec Plameny odvážejí všechny body.

Další utkání sehrají mladší dorostenci AZetu v neděli 26.2. na ledě Jihlavy.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov:) Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, ale v polovině třetiny soupeř vyrovnal a od té doby byl aktivnější. Hlavně jejich první lajna nám dělala velké problémy. My jsme už tradičně měli velmi dobrou třetí třetinu, kdy jsme se dvěma góly vrátili do utkání, čehož si cením, ale na víc už nezbyl čas.

Youtube