AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost rozdrtil Písek 13:0

Tomáš Vlček | 16.12.2016

Třetí kolo nadstavbové části extraligy staršího dorostu přivedlo v pátek na havířovský led tým IHC Písek. Poslední tým tabulky od počátku neměl proti dobře hrajícímu AZetu šanci a nakonec si odvezl vysokou porážku 13:0. Další zápas sehraje AZ už v sobotu po poledni proti Havlíčkovu Brodu.

ELSD - 3.kolo pá 16.12.16:30
AZ Havířov - HC Písek
13:0
(5:0, 3:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 4. Juhász (Bambula), 6. Bambula (Potočný), 17. Hilšer, 18. Raček (Hysek), 19. Hilšer (Pawliczek, Janeček), 27. Žídek (Janeček), 34. Ševěček (Potočný), 35. Pawliczek (Szturc), 42. Juhász, 44. Pawliczek (Klíma), 50. Hysek (Kuchař, Raček), 51. Pawliczek (Ševěček), 58. Raček (Hysek). Rozhodčí: Mrkva – Marek, Stonavský. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 88. Střely na branku: 68:23 (23:5, 21:8, 24:10). Průběh utkání: 0:0, 13:0.

AZ Havířov: Dufek – Pliska, Máca, Szturc, Ševěček, Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Del Favero, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Židek
HC Písek: Kříž – Pokorný, Kukla, Lang, Štěcha, Kroupa – Waller, Hakl, Novotný, Noris, Pejša, Novák, Stauber, Měchura, Pechlát, Januška

Souboj s posledním celkem soutěže měl očekávaný začátek. Havířovští svého soupeře zmáčkli a ve 4. Minutě otevřel Lukáš Juhász po Bambulově vybídnutí skóre. Za dvě minuty už to bylo 2:0. Tentokrát se Jan Bambula proměnil ve střelce, když využil spolupráci s Potočným. Pak se na 10 minut havířovští střelci odmlčeli, ale dění na ledě bylo stále velmi jednostranné. Domácí gólman Dufek si sáhl na puk jen dvakrát, zato jeho kolega na druhé straně Kříž několikrát svůj tým podržel.

V 17. minutě ale ani on nezabránil další brance. Adam Hilšer objel dva obránce, tím dostal prostor k zakončení a mezi betony mu poslal puk potřetí do branky. Už za necelou minutu si domácí útočná trojice rychle vyměnila puk kolem branky, Patrik Raček dostal nabito z poza branky a bylo to 4:0. A za dalších 54 vteřin zakončil opět rychlou souhru spoluhráčů svým druhým gólem Adam Hilšer – 5:0.

Na začátku druhé třetiny mohli změnit nulu na své straně hosté, ale Dufek Nováka u své tyče i Wallera v úniku vychytal. Pak domácí celkem s přehledem ubránili přesilovku a na konci 27. minuty opět udeřili. Hned po vyhraném buly v útočné třetině se tvrdou střelou prosadil Jan Žídek.

To havířovští se svými početními výhodami naložili mnohem lépe. Respektive je obě bleskově využili. Ve 34. minutě tečoval střelu od modré za Křížova záda Matěj Potočný a za minutu na to se přímo od modré trefil parádně Vojtěch Ševěček. V další velké šanci Kříž vleže vychytal Ševěčka, a pak ještě trefil Janeček tyč, ale skóre se už do přestávky nezměnilo.

Třetí třetinu načal AZ v oslabení, ale to vůbec nevadilo Lukáši Juhászovi, který ujel se svým spoluhráčem a v situaci 2 na 1 se rozhodl pro střelu, jenž zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Za dvě minuty se situace opakovala. Hosté sice hráli přesilovku, ale Klíma vybojoval na útočné modré puk pro Dominika Pawliczka, a ten z mezikruží poslal puk přesně do šibenice – 10:0.

Další branka padla v 50. minutě, když Petr Hysek šikovně tečoval nahození od modré čáry. Za minutu už to bylo 12:0. Dominik Pawliczek se z levého křídla natlačil před Kříže a poslal mu puk mezi mezi betony. V závěru utkání se ještě několikrát vylučovalo, ale bez vlivu na skóre. To nakonec uzavřel v 58. minutě Patrik Raček, poté co ve skrumáži na brankovišti se nejlépe zorientoval a procpal puk za Kříže.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Na zápase není moc co hodnotit. Jsem rád, že po té mizérii v minulých utkáních, kdy byla naším největším problémem koncovka, nám to tam napadalo. Začali jsme dobře, 1. třetinu jsme vhráli 5:0 a to se pak hraje dobře. Věřím, že si to kluci užili. Ale důležitý je především zisk tří bodů.

Youtube