AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: AZet veze z Kolína tři body, rozhodl ve druhé třetině

Petr Miklas | 06.01.2017

Starší dorostenci do zápasu s Kolínskými Kozly nevstoupili nejlépe, první třetina se jim nepovedla, přesto po první části drželi remízu 1:1. Ve druhé třetině ale třemi brankami zvrátili utkání ve svůj prospěch. V závěrečné části už si vedení pohlídali a po výsledku 2:5 si zaslouženě vezou všechny body.

ELSD - 5.kolo pá 6.1.16:00
SC Kolínští Kozlové - AZ Havířov
2:5
(1:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Vrabec (Zheliznyak, Dotter), 28. Poul (Mikula) – 16. Janeček (Pindel), 24. Pawliczek (Raček), 35. Hýsek (Piš), 37. Žídek (Pindel), 55. Kuchař (Janeček, Pindel). Rozhodčí: Horinek – Kis, Lučan. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 43 . Střely na branku: 36:27 (10:5, 14:13, 12:9). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.

SC Kolínští Kozlové: Březina (od 37. Mašek) – Dotter, Štěpánek, Zdeněk, Grauer, Mikula, Nutil – Vrabec, Gorás, Kronus, Zheliznyak, Poul, Naďo, Kalista
AZ Havířov: Dufek – Thiel, Grygar, Máca, Szturc, Ševěček, Pavelek, Kuchař – Pindel, Bambula, Urban, Hýsek, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Ráček, Pawliczek, Žídek

AZet vstoupil do utkání poměrně vlažně a za svou pasivitu byl potrestán už na začátku 3. minuty, kdy se prosadil Milan Vrabec. Domácí měli i nadále více ze hry, ale branku už nedali, i když hráli dvě přesilovky.

AZet sice svou početní výhodu také nevyužil, ale to jej mrzet nemuselo, protože se v 16. minutě dočkal vyrovnání. Úspěšným střelcem byl Michal Janeček. Po první třetině se hrálo nerozhodně 1:1.

Ve druhé třetině byl k vidění vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, ale lepší produktivitu předvedli hráči AZetu. Ve 24. minutě poslal Havířov do vedení Dominik Pawliczek, jenže za čtyři minuty už to bylo 2:2, protože se trefil Matěj Poul.

Havířovští však domácí tým zmrazili, když ve 35. minutě vrátil AZetu vedení Petr Hýsek a o necelé tři minuty později poslal svým zásahem domácího gólmana Březinu na střídačku Jan Žídek. Do branky se tak postavil Mašek. Ten už do konce třetiny gól nedostal, podobně se vedlo Dufkovi a tak to po dvou třetinách bylo 2:4.

Třetí třetina přinesla několik nedovolených zákroků na obou stranách, jenže ani jeden z týmů si s přesilovkou naporadil dobře. AZet tak dál držel dvoubrankový náskok, který ještě v 55. minutě navýšil Dominik Kuchař. Havířovští starší dorostenci si tedy z Kolína odváží tři body a v tabulce drží čtvrté místo s tříbodovou ztrátou na druhou Mladou Boleslav a s jednobodovým náskokem na Kladno.  

Youtube