AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři si připsali další vítězství v Silesia Bisset Cupu

Petr Miklas | 19.12.2016

Dnes hráli junioři AZetu další zápas Silesia Bisset Cupu, tentokrát proti reprezentaci Polska do 18 let. Do poloviny zápasu bylo skóre vyrovnané, výběr Polska do 18 let držel poměrně slušný výsledek 1:1. Pak se však domácí hráči rozstříleli, nasázeli čtyři branky a do třetí části šli s vedením 5:1. Ve třetí třetině domácí přidali další gól, hosté pak snížili, ale hráči AZetu dvěma brankami navýšili skóre rozhodnutého utkání na konečných 8:2.

LJ - 0.kolo po 19.12.17:30
AZ Havířov - Polsko do 20 let
8:2
(1:1, 4:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Pacoň (Trneny, Dobrzynski), 31. Piš (Szturc), 33. Fejko (Polak, Vlček), 36. Pacoň (Stružík), 38. Urban (Klus), 42. Polak, 48. Dobrzynski (Pacoň, Trneny), 60. Baron (Fejko, Polak) – 4. Rybak Michal, 47. Rybak Maciej (Urbanski). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 162. Střely na branku: 35:18. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2. 8:2.

AZ Havířov: Jaček – Heinzl, Trneny, Mušuka, Trombik, Kalus, Hladil, Szturc, Klus – Pacoň, Stružík, Dobrzynski, Polak, Fejko, Vlček, Lenomar, Baron, Schwitala, Urban, Hýsek, Piš
Polsko do 20 let: Buczek (od 41. Malota) – Bednarz, Gogoc, Jozwiak, Kolodziej, Ciesla, Urbanski, Kot Adam, Kot Antoni – Rybak Maciej, Bukowski, Podlipni, Smieszek, Rybak Michal, Anklewicz, Woloszyk, Wrobel, Krzton, Luszniak, Szukala, Khoperia

AZet vstoupil do utkání poměrně vlažně a za svou pasivitu byl potrestán už na začátku 4. minuty, kdy se Michal Rybak prosmýkl do mezikruží přesně mířenou střelou nedal Jačkovi šanci. Hosté pal byli lepší, ale Jaček domácí tým podržel.

V polovině 7. minuty se AZet s trochou štěstí dočkal vyrovnání – Trneny vyslal puk na Buczka, před ním ještě tečoval Miroslav Pacoň tak, že puk proklouzl mezi betony polského gólmana do branky. Ve 14. minutě Jaček podržel domácí tým, když předvedl parádní rozštěp proti Rybakově teči. Za dvě minuty mohlo udeřit na druhé straně, když Urbanovu střelu tečoval Hýsek těsně nad branku. Půl minuty před koncem třetiny ještě střílel těsně nad Stružík a tak po první třetině platil stav 1:1.

Do druhé třetiny domácí doslova vlétli, bylo jich všude plno a gól visel ve vzduchu. Šance Piše ještě gólem neskončila, ve 30. minutě tak mohlo udeřit na druhé straně, kdy na Jačka uháněl Rybak, ale jeho ránu domácí gólman vyrazil.

Ve 31. minutě spustil brankostroj AZetu Daniel Piš, jenž dorazil Szturcovu ránu. Za necelé dvě minuty přidal třetí branku Havířova Kryštof Fejko, jehož rána od modré čáry zaplachtila k pravé tyči Buczkovy branky. Ve 36. minutě se do samostatného úniku dostal Miroslav Pacoň, jenž překonal Buczka povedeným bekhendovým blafákem mezi betony. Ve 38. minutě zvyšoval na 5:1 Martin Urban, který se trefil přesně do levého horního rohu Buczkovy branky. Tím uzavřel skóre druhé třetiny.

Gólové hody pokračovaly i ve třetí třetině. Už po minutě a půl se prosadil Erich Polak, když dlouhou forhendovou kličkou překonal Malotu, nového muže v brance Polska. Ve 47. minutě hosté snížili, těsně po skončení přesilovky měl možnost brejku Maciej Rybak a rychlou střelou švihem poslal puk do šibenice Jačkovy branky.

Ve 48. minutě využil přesilovku AZetu Patryk Dobrzynski, jenž uplatnil svůj důraz v brankovišti. Něco málo přes půl minuty před koncem uzavřel skóre zápasu po nádherné akci po ose Polak, Fejko a do prázdné branky zakončující Pavel Baron. Havířov tak zvítězil nad polskou osmnáctkou 8:2.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Další utkání Silesia Bisset Cupu jsme chtěli určitě vyhrát, navíc jsme věděli, že přijede polská osmnáctka. Tak jsme vzali lajnu starších dorostenců, kteří se výborně osvědčili, byli velmi pohybliví a bylo na nich vidět, že chtějí hrát. Začátek jsme neměli moc dobrý, bylo to takové ospalé. Ale od druhé třetiny jsme dominovali, byli jsme v ohybu, vytvářeli jsme si šance a zaslouženě vyhráli. Tentokrát jsme se vyvarovali i našeho tradičního výpadku ve třetí třetině, bylo vidět, že kluky ten zápas baví a i proto třetí třetina z naší strany vypadala velmi dobře.

Youtube