AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka v Polsku ztratila vysoké vedení a nakonec těsně prohrála

Tomáš Vlček | 09.02.2017

Skvělý vstup do utkání měli havířovští junioři v Cieszyne proti mladému výběru polských hokejistů ze sportovního střediska v Sosnowci. Ti hrají ve druhém ročníku mezinárodního česko-polského Bisset Cupu pod hlavičkou Polsko U20. Jenže ani vedení 5:1 jim nakonec k výhře nastačilo. Mladí Poláci se totiž nevzdali, otočili skóre a nakonec vyhráli 7:6. Další utkání sehraje AZ v pátek 17. února v Boskovicích.

LJ - 0.kolo st 8.2.18:00
Polsko do 20 let - AZ Havířov
7:6
(1:5, 4:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Podlipni (Rybak), 25. Jozwiak (Podlipni), 29. Bukowski (Pajestka, Szukala), 38. Bukowski (Pajestka, Szukala), 40. Podlipni (Rybak), 49. Szmieszek (Anklewicz, Krezolek), 57. Krezolek – 3. Urban, 6. Kalus (Pacoň, Dobrzynski), 9. Kalus (Stružík), 12. Stružík (Pacoň), 14. Fejko (Polak), 34. Fejko (Vlček). Rozhodčí: Smura – Tymczyszyn, Mazur. Vyloučení: 7:3, navíc Zielinski (POL) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 20. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 3:5, 3:6, 7:6.

Polsko do 20 let: Malota (Kužnicki) – Zielinski, Gogoc, Gruscyk, Urbanski, Kolodziej, Jozwiak, Kot, Szukala - Smieszek, Krzton, Krezolek, Ciesla, Rybak, Anklewicz, Mazurkiewicz, Bukowski, Podlipni, Idisiak, Pajestka, Wrobel
AZ Havířov: Křehlík (31. Dufek) – Trombik, Heinzl, Kalus, Frojda, Trneny, Mušuka, Ševěček, Klus – Polak, Fejko, Vlček - Stružík, Pacoň, Dobrzynski - Urban, Hysek, Piš

Skóre utkání otevřel na začátku 3. minuty dorostenec Martin Urban. V polovině 6. minuty zvýšil v přesilovce náskok AZetu obránce Martin Kalus. Stejný hráč se podruhé radoval z gólu v minutě 9. a rázem to bylo 3:0 pro AZ. No, a když na začátku 12. minuty zvyšoval dokonce ve vlastním oslabení Nikolas Stružík už na 4:0 pro Havířov, nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Mladí Poláci sice ještě tutéž přesilovku díky Rafalu Podlipnimu využili, ale za dvě minuty se trefil za záda brankáře Maloty Kryštof Fejko a bylo to 1:5.

Domácí se však nevzdali a ve druhé třetině postupně náskok AZetu snižovali. Nejprve se ve 25. minutě opět v přesilovce trefil Marcin Jozwiak a čtyři minuty na to překonal Křehlíka v brance AZetu i Jakub Bukowski.V polovině utkání vyměnil trenér AZetu Michal Janeček brankáře, mezi tyče putoval dorostenec Michal Dufek. Chvíli na to vrátil AZetu tříbrankové vedení svou druhou trefou Kryštof Fejko. Jenže na konci druhé třetiny dali domácí dvě rychlé branky a bylo to už jen o gól. Prosadili se Bukowski a Podlipni a také pro ně to byl druhý zásah do černého v zápase.

Třetí třetina tak nakonec nabídla nečekané drama se šťastným koncem pro domácí. Ve 49. minutě totiž srovnal na 6:6 Bruno Szmieszek a 4 minuty před koncem poslal Poláky poprvé do vedení kapitán Patryk Krezolek. AZ se sice ještě v úplném závěru mohutně tlačil za vyrovnáním, pomohla mu v tom i přesilovka, ale domácí už svou nečekanou výhru uhájili.

Youtube