AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ po třech letech porazil Motor

Petr Miklas | 16.09.2017

Dnešní zápas AZetu Havířov s Motorem České Budějovice přinesl parádní hokejovou podívanou ve výborné atmosféře. Dlouho se hrálo bez branek, až v 17. minutě se prosadil hostující Nedorost. Domácím se podařilo dvěma góly Hudečka otočit zápas, navíc v přesilovce 5 na 3 přidal pojistku Gřeš. Motor v závěru tlačil, pomohla mu i přesilovka 5 na 3, ale na víc, než snížení z hole Kutláka, to nestačilo. Výborný výkon podali oba brankáři, jak hostující Gába, tak domácí Dolejš.

WSM liga - 3.kolo so 16.9.17:30
AZ Residomo Havířov - HC Motor České Budějovice
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Hudeček (Fronk, Tomi), 42. Hudeček (Kalus, Maruna), 55. Gřeš (Drtil, Hudeček) – 17. Nedorost (Čermák, Vlček), 60. Kutlák (Čermák). Rozhodčí: Kašík, Koziol – Lukš, Poruba. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2051. Střely na branku: 29:25. Zblokované střely: 17:12. Vhazování: 37:29. Hity: 22:15. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

AZ Residomo Havířov: Dolejš – Krisl (C), Chroboček, Postnikov, Drtil, Staněk, Petran – Kanko, Sikora (A), Gřeš – P. Beránek, Maruna (A), Kalus – Tomi, Hudeček, Fronk – Kotala, Illéš, Bambula.
HC Motor České Budějovice: Gába – Fillman, F. Novák (A), Kutlák (C), Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Vlček, Nedorost (A) – Crowder, Galamboš, Martin Novák – Dostálek, Pajič, Heřman – Šulek, Káník, Marcel.

První třetina zápasu přinesla oboustranně rychlou hru s několika vyloučenými, ale šancí moc k vidění nebylo. Za Havířov zahrozili vážněji snad jen Maruna a Kotala, za hosty Vlček. V závěru třetiny ale přeci je jedna branky padla a dali ji hosté. Václav Nedorost s pukem na hokejce obkroužil havířovskou branku a rychle zasunul puk do její zcela odkryté části – 0:1. V závěru třetiny mohl srovnat Kanko, ale zcela sám před Gábou ztroskotal na jeho betonu.

Srovnat se domácím podařilo hned na začátku 2. třetiny. Hosté chybovali při založení svého útoku, do útočného pásma se vřítil zcela sám Jan Hudeček a rychlou střelou k levé Gábově tyči rozvlnil síťku – 1:1. Vyrovnávací branka havířovské povzbudila a, i v nadále rychlém a důrazně hraném utkání, byli o něco lepším týmem. Vyložených šancí však bylo oboustranně pomálu. Až v závěru třetiny předvedl parádní zákrok havířovský gólman Dolejš proti Pavlinovi.

Také na začátku třetí třetiny dali havířovští gól, a opět to byl Jan Hudeček. Tentokrát poslal od pravého mantinelu Gábovi puk přesně do vzdálenější šibenice – 2:1. Vyrovnat za chvíli mohl Šulek, ale Dolejš jej nadvakrát vychytal. Hosté pak ubránili dvě oslabení a v 51. minutě trefil tyčku Pavlin. Jenže nečistá hra se nakonec hostům nevyplatila. Nabídli AZetu dvojnásobnou přesilovku a tu proměnil v 55. minutě tečí Drtilovy střely Tomáš Gřeš ve třetí, a jak se nakonec ukázalo, i vítěznou branku.

Dvoubrankové vedení a přesilovka 4 minuty před koncem k tomu. V takové pohodlné pozici byl AZ. Vypadalo to, že má utkání pod kontrolou, jenže hosté se aktivním přístupem s přehledem ubránili, naopak domácí se poslali do tří a bylo zaděláno na drama. Dvojnásobnou přesilovku, vylepšenou hrou bez brankáře na maximálních 6 na 3, Motor využil díky Zdeňku Kutlákovi. Bylo to ale až 7 vteřin před koncem a na vyrovnání už tak nezbyl hostům ani prostor ani čas. Tři body tak zůstaly v Havířově, favorit tentokrát jede ze Slezska s prázdnou.

Ohlasy k utkání


Vojtěch Csabi (AZ RESIDOMO Havířov): Dnes jsme viděli vynikající utkání, které se divákům muselo líbit. Přijel k nám velmi kvalitní celek z Českých Budějovic a já si myslím, že jeho skalp ocení i naše publikum. V každém případě hrála velkou roli naše zlepšená disciplína, proti takovým týmům si nemůžeme dovolit hrát ve čtyřech. Hráči si to vzali k srdci a nezbývá než jim poděkovat za dnešní výkon.


Antonín Stavjaňa (HC Motor Č. Budějovice): Šli jsme do vedení a v první části hry jsme byli aktivní, toto vedení nás ukolébalo. V další fázi zápasu jsme se předháněli ve vylepšování střeleckých pozic. Nemůžu říct, že bychom ve druhé třetině vyloženě selhali, ale měli jsme spoustu příležitostí, abychom domácím odskočili. Jenže naopak to byl soupeř, kdo se dostal do vedení hrou, kterou jsme chtěli praktikovat my. V závěru jsme se svými vyloučeními připravili o možnost vyrovnání, snížení už přišlo příliš pozdě.

Fotogalerie k zápasu
Youtube