AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

V Prostějově AZ body nevyválčil

Tomáš Vlček | 20.09.2017

4. kolo WSM ligy zavedlo hokejisty AZ Havířov do Prostějova. Proti Jestřábům chtěli navázat na sobotní zisk tří bodů s Motorem, ale to se jim nepodařilo. Domácí šli v první třetině v přesilovce do vedení a pak přidali v každé třetině jednu branku. A protože za AZ se trefil až v poslední minutě Jiří Fronk, zůstaly tři body na Hané. Další utkání sehraje AZ v sobotu doma proti Kadani.

WSM liga - 4.kolo st 20.9.18:00
LHK Jestřábi Prostějov - AZ Residomo Havířov
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Nouza (Hozák, Rudovský), 32. Dvořáček (Rudovský), 47. Venkrbec (L. Luňák) – 60. Fronk (Maruna). Rozhodčí: Šutara, Dědek – Reich, Měkýš. Vyloučení: 9:6, navíc Mikliš (PRO) a Hudeček (HAV) oba 5+20 za hrubost. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.412. Střely na branku: 28:26 (11:8, 11:10, 6:8). Zblokované střely: 4:4. Hity: 4:2. Vhazování: 29:46. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – M. Drtina, Mikliš, A. Holík, Bažant, D. Kolář, Žovinec – Švec, Hozák, Fiala – L. Luňák, Nouza, Venkrbec – Divíšek, Dvořáček, Rudovský – Voženílek, Švarc, Zabloudil.
AZ Residomo Havířov: Dolejš – Chroboček, Krisl, Postnikov, Drtil, Staněk, Petran – Gřeš, Sikora, Kanko – P. Beránek, M. Kalus, Maruna – Hudeček, Tomi, Bambula – Illéš, Kotala, Fronk.

Hned ve 2. minutě utkání dostal AZ k dispozici první přesilovku, ale Neužil v Prostějovské brance všechny jejich střelecké pokusy vychytal. Ve 4. minutě měl zápas nečekanou přestávku poté, co se za havířovskou brankou uvolnil reklamní panel a muselo dojít k jeho opravě. Hned poté ujeli Kanko s Beránkem, ale nepřesná přihrávka jim zamezila v nebezpečném zakončení. Na druhé straně v 6. minutě vychytal Dolejš zcela osamoceného Nouzu. Pak zvládli havířovští své první oslabení, ale v tom druhém už se měnilo skóre. Tomáš Nouza po křížné přihrávce prudkou ránou z první prostřelil havířovského strážce svatyně a v 11. minutě to bylo 1:0. I přes několik nadějných situací na obou stranách se za tohoto stavu šlo poprvé i do kabin.

Do druhé dvacetiminutovky šel AZ s dohrávanou přesilovkou, ale domácí se s přehledem ubránili. Pak prověřil nebezpečnou střelou Dolejše velmi aktivní Nouza, puk však skončil v lapačce. Hned dvě přesilovky za sebou si následně zahráli i Jestřábi, ale nejnebezpečnější situace vznikla na druhé straně po úniku Kanka – jeho bomba však mířila těsně nad. Před polovinou utkání byli domácí blízko navýšení skóre při šanci Hozáka, zatímco vyrovnání viselo ve vzduchu ve 31. minutě při Chrobočkově přesilovkové pumelici. Za další minutu už se ale skóre měnilo, když David Dvořáček trochu záhadným obloučkem zblízka podruhé překonal Dolejše. AZ následně zvýšil obrátky, jeho tlak ještě umocnila přesilovka, ale branka z toho, i přes nebezpečnou Kankovu střelu, nebyla.

Do třetí třetiny vstoupil AZ velkým náporem, ale Neužil svůj tým opakovaně podržel. Domácí přežili i další oslabení a pak sami udeřili. Luňák našel nebráněného Matouše Venkrbce a ten navýšil skóre na 3:0. Pak předvedli Mikliš s Hudečkem pěstní souboj, za nějž je sudí poslali do šaten. Úsilí AZetu o snížení naráželo na soustředěně a dobře hrající domácí obranu. Až v poslední minutě dorazil Neužilem vyraženou Marunovu střelu do prostějovské klece Jiří Fronk, ale více už toho hosté nestihli.

Ohlasy k utkání


Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Chtěl bych poděkovat týmu za předvedenou hru od první do poslední minuty. Kluci makali, hráli dobrý hokej a všichni podali kvalitní výkon. Poděkování patří i fanouškům, z jejichž reakcí na pondělní dění jsem měl na rovinu trošku strach. Šuker ale zvládl kotel na jedničku a fandové nás celý zápas perfektně povzbuzovali.


Martin Janeček (AZ Residomo Havířov): Před zápasem jsem říkal, že dnes vyhraje připravenější tým. My i domácí jsme minule porazili favorizované soupeře a na tohle utkání se jednoznačně lépe nachystal Prostějov. Bylo to hlavně o srdíčku, které dali do hry pouze Jestřábi. Viditelně chtěli zvítězit mnohem víc než my.

Youtube