AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ si připisuje druhou výhru, Kadaň zdolána 4:1

Tomáš Vlček | 23.09.2017

5. kolo WSM ligy postavilo AZetu do cesty poslední celek tabulky - SK Trhači Kadaň. AZ, v brance s mladým Matouškem a v obraně s posilou Havlem, šel rychle v přesilovce do vedení. Hosté stejně pohotově vyrovnali, ale další bleskový gól vrátil havířovským opět náskok. Ten pak, v nepříliš pohledném utkání, drželi až do závěrečné pětiminutovky. V ní přidali další dvě trefy a rozhodli tak o své výhře 4:1. Další zápas sehraje AZ už v pondělí na ledě Frýdku-Místku.

WSM liga - 5.kolo so 23.9.17:30
AZ Residomo Havířov - SK Kadaň
4:1
(2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Tomi (M. Kalus, Drtil), 9. M. Kalus (Tomi), 55. Tomi, 60. Maruna (Kotala) – 8. Rob (Chrpa). Rozhodčí: Fiala, Kostourek – Wesley, Gančarčík. Vyloučení: 4:2 Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.698. Střely na branku: 33:29 (13:12, 10:11, 10:6). Zblokované střely: 8:23. Hity: 22:16. Vhazování: 44:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Krisl (C), Chroboček, Drtil, Postnikov, Staněk, R. Havel – Kotala (A), Sikora, Kanko – M. Kalus, Hudeček, Tomi – Fronk (A), Maruna, P. Beránek – Pořízek, Cihlář, Gřeš.
SK Kadaň: Tadeáš Dvořák (Danylec) – Trefný (C), Blaha, Szathmáry, Kadeřávek, Cestr, R. Černý – Chrpa, Hejcman (A), Krejčiřík – J. Müller (A), Rob, Kohút – Wágner, Rindoš, Tůma – Ringler, Tupý, Macháček.

Začátek zápasu byl opatrný, oba soupeři se oťukávali. Až ve 4. minutě mohl pálit z mezikruží domácí Kotala, ale v rozhodující chvíli mu sklouzl puk z čepele. První branka přišla na začátku 8. minuty, když Vojtěch Tomi bombou od modré trefil pravou šibenici Dvořákovy branky a bleskově tak využil přesilovku.

Už za 16 vteřin ale přišla odpověď Kadaně, když podobným způsobem překonal Matouška v bráně AZetu Lukáš Blaha. Na konci 9. minuty AZ znovu vedl, když si hostující obránci nerozuměli s vlastním brankářem a vyklepli mu nahozený puk, který chtěl přikrýt lapačkou. Toho využil Marek Kalus, jemuž stačilo poslat jej do odkryté branky.

Ve druhé polovině první třetiny jsme byli svědky šancí obou týmů, ale už ne branky. Ze strany Kadaně byly nebezpečné pokusy Chrpy, Müllera a Kohúta, ale všechny vychytal Matoušek. Na druhé straně se hnal do úniku Fronk, ale obránce Kadaně mu zákrokem na hranici pravidel zabránil v zakončení. Další šance měli domácí Kanko, který tečoval nahozený puk těsně na d branku a Hudečkův pokus se štěstím lapil Dvořák.

V závěru třetiny byl vyloučen domácí Havel a hosté si tak přenesli téměř celou početní výhodu do druhé části. Po té první platil stav 2:1.

Kadani se přesilovka vůbec nepovedla a tak mohl převzít iniciativu AZ. Ve 24. minutě vyslal jedovku zpoza obránce Postnikov, ale Dvořák, i s trochou štěstí, puk zastavil. V téže minutě Gřeš nabídl puk do dobré pozice Kankovi, jenže Dvořák byl na svém místě a puk vyrazil.

Ve 28. minutě pálil Fronk po přihrávce zpoza branky, ale puk skončil na tyči. Tlak AZetu byl místy drtivý, vypadalo to, jako by domácí hráli přesilovku. Jenže ze svého tlaku nic nevytěžili a tak začali vystrkovat růžky hosté.

Pomohla jim k tomu i přesilovka, ve které měl hodně dobrou příležitost Chrpa, ale ztroskotal na Matouškově semaforu. Ve 33. minutě měl další velkou šanci Trhačů Müller, jenže proti němu vytáhl Matoušek svůj rozklek v celé kráse a ve skórování mu zamezil.

Ve zbytku třetiny ještě byly k vidění příležitosti na obou stranách, ale oba brankáři byli bezchybní. I po druhé třetině tak platil stav 2:1.

Ve třetí třetině byl k vidění spíš tuhý boj, než nějaká hokejová krása. Kadaň měla dvě přesilovky, ale ani ty Trhačům nepomohly k vyrovnání. Havířovští hráči při svých útočných pokusech naráželi na dobře zformovanou obranu, kterou se jim nedařilo a překonat.

A když už se to povedlo, jako v 50. minutě Gřešovi, narazil na pozorného Dvořáka v brance Kadaně. Další gól byl k vidění až pět minut před koncem, kdy se individuálně prosadil Vojtěch Tomi, který překonal Dvořáka blafákem do bekhendu.

Vstřelená branka domácí povzbudila a byly k vidění další šance, trojice Kotala-Sikora-Kanko se dostala do přčíslení 3 na 1, byla z toho rána Kotaly, která těsně minula Dvořákovu branku. Z následného tlaku vytěžil AZ šanci, kterou měl Krisl, jehož bombu od modré zastavil Dvořákův beton.

Třicetosm vteřin před koncem ještě po Kotalově nahrávce vymetl pavučiny z Dvořákovy branky Jan Maruna, čímž stanovil konečný výsledek na 4:1.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ RESIDOMO Havířov): Věděli jsme, že vždycky máme těžké zápasy s Kadaní, u nás doma je to každý rok velké trápení. Zhodnotil bych to tak, že jsme se dotrápili k vítězství a teď už se jen zajímáme o pondělní zápas, kdy hrajeme derby s Frýdkem-Místkem. 


Kamil Koláček (SK Trhači Kadaň): Tak všichni, co tady byli, tak asi viděli, že se od začátku sezóny trápíme. Trápíme se s koncovkou, trápíme se s obranou. Dneska si myslím, že to celkem fungovalo slušně, až na ten závěr. Jde vidět, že se i domácí trochu trápili a bohužel, jestli dáme jeden gól, a to není poprvé, tak na jeden gól nejsme schopni vyhrát. Zase nejsme takový mančaft, abychom to ubránili a hráli 1:1, to už je několikátý zápas a potřebujeme se probrat. 

Fotogalerie k zápasu
Youtube