AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířovu se v Přerově nepovedla druhá třetina a z MEO Arény se vrací s prázdnou

Josef Nudera | 10.01.2018

V rámci 38. kola WSM Ligy zajížděl AZ RESIDOMO Havířov na horký led silného Přerova. Havířov vstoupil do utkání aktivně, ale jako první udeřili v první třetině domácí. Klíčovou pasáží, ale byla druhá třetina. Konkrétně rozmezí 32. - 35. minuty, kdy obdržel Havířov tři rychlé branky. Havířov se sice nevzdal a sympaticky bojoval až do konce, ale více než na zkorigování původně hrozivě vypadajícího stavu na 3:6 to už nestačilo. Další důležitý zápas sehraje Havířov v sobotu na domácím ledě proti Litoměřicím.

WSM liga - 38.kolo st 10.1.18:00
HC ZUBR Přerov - AZ Residomo Havířov
6:3
(1:0, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Berger (Milan Procházka, Goiš), 32. T. Sýkora (Šlahař), 34. Šlahař (T. Sýkora, T. Doležal), 35. Plášek (M. Novotný, Goiš), 44. T. Sýkora (Šlahař, Malina), 45. Berger (Milan Procházka, Goiš) – 40. Tomi (Matai), 52. Tomi, 52. L. Bednář (Kanko). Rozhodčí: Obadal, Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 953. Střely na branku: 23:33 (8:10, 7:14, 8:9). Zblokované střely: 3:3. Vhazování: 41:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:3.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Malina, Chmelíř, Zbořil, M. Novotný, Pala (A), O. Horák, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora (C), Šlahař – Plášek (A), Pšurný, Plášek ml. – Milan Procházka, Berger, Goiš – F. Dvořák, M. Kratochvíl, Navrátil.
AZ Residomo Havířov: Bláha (od 35. K. Šimeček) – Krisl (C), Drtil, Dudek, Luža, R. Havel (A), Chroboček – Kotala, Matai, Tomi – Maruna (A), Rác, Fronk – M. Kalus, L. Bednář, Kanko – Baláž, Pořízek, Gřeš – Cihlář.

K zápasu 38. kola odjížděl Havířov povzbuzený povedenými zápasy a byl také v úvodu aktivnější. Brankáři Klimešovi nachystal sprškou střel rozcvičku navíc a Baláž jej otestoval v samostatném úniku. Podobnou příležitost si pak za domácí vypracoval Plášek mladší.

Ve dvanácté minutě přišla první větší šance Přerova a ihned sklízel ovoce. Do volného prostoru si nabruslil Procházka, po jehož střele se puk ztratil v chaosu v brankovišti a odtud ho do brány nasměroval právě navrátilec Jan Berger. Havířov zůstal mírně zaskočen a do přečíslení pustil dvojici Zbořil – Plášek mladší. Ke konci třetiny se poprvé vylučovalo, AZet měl však dost práce s ubráněním dalšího přečíslení a následného brejku Bergera.

Domácí oslabení zvládli a do druhé fáze šli ve výhodě naopak oni. Zbylá minuta a čtvrt ale k navýšení vedení nevedla. Horkou bramborou u kasy byly pokusy Mataie a Tomiho, hra však byla poměrně nicneříkající. Šlo o bojovný hokej s patřičným důrazem v osobních soubojích, i proto tak nebylo k vidění příliš hokejové krásy. V půli Klimeš podržel spoluhráče v tutovkách Ráce a Kanka.

Otevřená hra AZetu jej sice činila živějším, o to méně opatrný byl ale v protiútocích a se 32. minutou inkasoval podruhé. Skvělou práci odvedl Šlahař, jenž u brány volil nahrávku na střed Tomáši Sýkorovi a ten se tváří v tvář Bláhovi nemýlil. Křídelník Jakub Šlahař zopakoval situaci v dalším střídání, tentokráte však místo nahrávky volil střelu pod víko a zvyšoval na 3:0.

To však od Zubrů nebylo vše! Touš se zakrátko z kruhu odrazil k Novotnému, jehož nápřah úspěšně tečoval Karel Plášek starší. Sérii perfektních zákroků vytasil na konci periody Klimeš, nulu ale ztratil 20 sekund před sirénou. Kolem brány se úspěšně obtočil Vojtěch Tomi.

S poslední třetinou nabídlo utkání teprve třetí vyloučení. Přerov se bez problémů ubránil a na trestnou pro změnu putovali Havířovští. Havlovo hákování pak bylo po 53 vteřinách dobrou kombinací potrestáno. Šlahař našel na středu volného Tomáše Sýkoru, který se sice prosadil až z dorážky, ale připsal si druhou branku večera. V tom ho brzy napodobil z identického místa Jan Berger – 6:1.

Přerov vytěžil z chyb soupeře maximum, čímž jej „zahrabal pod deku“. Další početní převaha Slezanů posun jejich hry neznamenala, v 52. minutě však dostal „namazáno“ Vojtěch Tomi, Klimeše zblízka prostřelil a rovněž přidal druhou trefu. Po události brzy následující si domácí vyžádali time-out. Díky další hrubce totiž skóroval střelou k tyči volný Lukáš Bednář. AZet po slepených gólech ožil, ale Zubři už žádné drama nepřipustili a po zisku dalších tří bodů se v tabulce dotáhli na Kladno. Havířov v tuto chvíli ztrácí 3 body na osmý Vsetín.

Autor reportáže: Daniel Doležal (redakce Přerov)

Ohlasy k utkání


Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Dnes jsme maximálně spokojeni se ziskem tří bodů z domácího prostředí. Jsme spokojeni s výsledkem, co se týká hry, tam už to bylo z naší strany horší. Měli jsme ve hře výpadky a okénka. Soupeř ne nadarmo teď porazil Kladno, začal vyhrávat a šedesát minut se snažil s výsledkem něco udělat. Nejdůležitější jsou pro nás dnes ty tři body. Podržel nás brankář ve druhé třetině, kdy měl soupeř tlak a vytěžili jsme ze zápasu paradoxně maximum, na brejkové situace jsme se chystali. Ty jsme se zužitkovali a udělali si ten rozdílový náskok. Jsme rádi, že se pořád v tabulce držíme tam, kde chceme.


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Těžko se utkání hodnotí, když prohrajete 6:3, ale my jsme dvě třetiny hráli výborně. Přerovu jsme nabídli pět gólovek a oni z toho dali čtyři branky. Sport se nedá počítat, jedna a jedna nejsou dvě. Bohužel jsme z toho tlaku góly nedali a z našich chyb jsme inkasovali. Do třetí třetiny jsme si řekli, že půjdeme ještě důrazněji a agresivněji a zase jsme udělali dvě hrubky a soupeř nás potrestal. Za toho stavu ke konci už je to takový vabank.

Youtube