AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost ve Zlíně neskóroval, domácí rozhodli ve druhé třetině

Tomáš Vlček | 08.10.2017

V 10. kole extraligy staršího dorostu hráli havířovští mladíci na ledě Zlína. Do utkání měli dobrý vstup, ale za celých 60 minut jim nepodařilo ani jednou skórovat. A protože domácí naopak ve druhé třetině našli správnou střeleckou mušku a nakonec skórovali hned čtyřikrát, zůstaly body tentokrát ve Zlíně. Další zápas sehraje AZ v pátek 13. 10. ve Vítkovicích.

ELSD - 10.kolo so 7.10.13:30
PSG Berani Zlín - AZ Residomo Havířov
4:0
(0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Světlík (Luža, Weintritt), 31. Kozubík, 37. Luža (Weintritt, Světlík), 58. Fajkus (Hamrlík, Pröschl). Rozhodčí: Kohoutek – Mikoviny, Kráľ. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 35:19 (9:8, 12:7, 14:4). Průběh utkání: 4:0.

PSG Berani Zlín: Kubík – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas, Prchal, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek.
AZ Residomo Havířov: M. Dufek – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Ciencala, Žídek, Tomeček, K. Dufek, Pindel.

První vzájemný zápas v této sezoně vyhrál Havířov 2:1 po samostatných nájezdech, Zlín tak měl svému soupeři co vracet. Utkání mělo být zároveň i přímým soubojem o průběžné druhé místo, neboť oba celky před začátkem duelu dělil v tabulce jeden jediný bod.

Úvod zápasu patřil Havířovu. Hosté působili živějším dojmem, hráli aktivněji a vytvářeli si nebezpečnější šance. Nejblíže gólu se ocitl havířovský forward Lukáš Juhász, který v 9. minutě trefil bekhendem pravou tyč zlínské branky. Domácí se postupem času přizpůsobili tempu hry a svému soupeři se vyrovnali. Vítězi první dvacetiminutovky se však stali oba brankáři, neboť pochytali všechno, co na ně prošlo.

Do začátku druhé třetiny nastoupili hosté s výhodou krátké přesilovky pět na tři. Ovšem Zlínští se v kabině na tuto situaci dobře připravili a nedopustili před svou brankou žádné výraznější nepokoje. Čas postupně plynul, a když už se zdálo, že výhra v loterii je pravděpodobnější než změna skóre v tomto utkání, přišla zlomová pasáž celého zápasu.

Na začátku 29. minuty dostali domácí k dispozici přesilovou hru. Zlínská pětka se postupně usadila v útočném pásmu, sevřela obranu hostů a začala ze všech stran tvrdě ostřelovat branku Michala Dufka. Drtivý tlak nakonec přinesl ovoce, neboť brankář Havířova jednu ze střel vyrazil před Dominika Lužu, který ihned poslal puk na volného Lukáše Světlíka. Domácí útočník se nerozmýšlel a bez váhání poslal puk do odkryté branky.

Hned o půl minuty později se mladí ševci prosadili podruhé. Dufek si sice poradil se samostatným únikem jednoho ze zlínských útočníků, na dorážku Davida Kozubíka už ovšem nedosáhl. Domácí hokejista aktivně dojel celou akci a s trochou štěstí procpal vyražený puk až za čáru.

Při hře čtyři na čtyři o chvíli později ujel zlínské obraně aktivní Lukáš Juhász, tváři v tvář brankáři Jakubu Kubíkovi však neuspěl. Patrně největší šance Havířova ve druhé třetině tak zůstala, stejně jako všechny ostatní, nevyužita. Do druhé přestávky se domácí prosadili ještě jednou a zvýšili na 3:0. Opět to byla trefa v přesilovce. Filip Weintritt poslal z rohu kluziště přihrávku před branku, kde stál Dominik Luža, který ihned poslal puk pod horní tyč. Střela zlínského útočníka snad ani nemohla být přesnější. Brankář Havířova se sice stihl přesunout, nestihl však utěsnit všechny skuliny a puk si našel cestu do sítě.

Do třetí části vletěli hosté stejně aktivně jako do té první, naráželi však na spolehlivého Kubíka ve zlínské brance. Domácí gólman úspěšnými zákroky podpořil výkon svých spoluhráčů. Vítězství Zlína pak v závěru definitivně stvrdil Sebastian Fajkus, který stál na konci rychle sehrané akce po vhazování v útočném pásmu.

Po osmi kolech patří ševcům druhé místo ve skupině E. Zatímco jejich náskok na Havířov je nyní čtyřbodový, za prvními Vítkovicemi zaostávají o jediný bod.

Autor reportáže: Vojtěch Jurák, www.hokej.zlin.cz

Ohlasy k utkání


Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): Kluci dnešní zápas krásně odbojovali. Dali do toho všechno, byl to stoprocentní výkon. Snažili se, zakončovali, hráli jednoduše a zápas rozhodli v přesilovkách. Celé mužstvo dneska šlapalo výborně, musím kluky pochválit.

Youtube