AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Vyrovnaný zápas nakonec skončil výhrou Zlína

Petr Miklas | 27.10.2017

AZ Havířov

ELSD - 15.kolo pá 27.10.18:00
AZ Residomo Havířov - PSG Berani Zlín
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. Juhász (Thiel, Pindel) – 16. Luža (Janošek), 36. Weintritt (Luža, Světlík), 59. Janošek (Weintritt). Rozhodčí: Klapetek – Kořistka, Novák. Vyloučení: 1:4, navíc Žídek (AZ Havířov) trest ve hře. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 27:25 (11:11, 10:8, 6:6). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Pliska, Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček "C", Pavelek, Grygar – Mastič, Adámek, Bochnak, Hilšer "A", Juhász "A", Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Tomeček, Dufek K., Pindel
PSG Berani Zlín: Kubík – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek "C", Podešva, Dvořáček, Pröschl "A", Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Kozubík, Fajkus "A", Kristek

Od začátku utkání bylo vidět, že se jedná o důležitý zápas. Oba týmy bruslily ve vysokém tempu a dávaly si pozor, aby nikdo neudělal chybu. I proto nebylo k vidění moc šancí.

Největší z nich měl v 10. minutě hostující Pröschl, který se, paradoxně při vlastním oslabení, dostal sám před Dufka, ale domácí gólman jeho pokus vyrazil. První branku zápasu vstřelil na konci 16. minuty Dominik Luža, jehož nenápadná střela přeskočila Dufkovu lapačku.

Ve zbytku třetiny se už nic zajímavého nestalo a tak po dvaceti minutách vedli Berani 0:1.

Začátek druhé části hodně připomínal začátek první třetiny, kdy jsme neviděli žádné šance. Vše změnila 26. minuta, kdy domácí Hilšer zakončoval přečíslení dvou na jednoho a poté pálil Mastič, který v gólové pozici trefil gólman hostí do masky.

Ve 31. minutě přišla velká šance na druhé straně, když Pröschl přešel přes dva obránce a snažil se vymíchat Dufka, ale nakonec netrefil branku. O tři minuty později mohlo být vyrovnáno, jenže Adámek tváří v tvář Kubíkovi mířil jen do tyče.

Ve 36. minutě padla drzhá branka zápasu, úspěšným střelcem byl hostující Filip Weintritt, který při přesilovce tečoval Lužovo nahození. Vstřelená branka hosty povzbudila, byli lepším týmem, ale další gól Berani nepřidali.

V závěru druhé části si vytvořili tlak domácí hráči, ale jejich střelba nebyla přesná a tak po dvou třetinách prohrávali 0:2.

Do třetí třetiny vstoupili hráči AZetu s odhodláním něco s utkáním udělat. Dlouho ale nedokázali překonat obranu Beranů. Až ve 48. minutě se před Kubíka dostal Pindel, mířil do levé šibenice, ale trefil jen rameno gólmana hostí.

V 53. minutě byl domácí Žídek velice blízko vstřelení branky, Kubík byl už překonán, ale puk zastavil na brankové čáře jeden z hostujících hráčů. O minutu později už se AZetu podařilo vstřelit gól, když využil přesilovku 5 na 3. Lukáš Juhász tečoval Thielovo nahození, Kubík puk dokázal vyrazit, ale na následnou dorážku už byl krátký.

Havířovští hráči se nadechovali k závěrečnému náporu, ale v polovině 59. minuty vystihl domácí rozehrávku Weintritt, našel volného Jáchyma Janoška, který prostřelil Dufka.

Dvě vteřiny před koncem utkání přišel faul domácího Žídka na Světlíka, po kterém hostující hráč zůstal ležet a z ledu musel být odnesen na nosítkách. Žídek za tento zákrok dostal trest ve hře a přišel o registrační průkaz.

To už ale nic nezměnilo na vítězství Zlína 1:3.

Další utkání sehraje starší dorost zítra od 15:15 na domácím ledě s Vítkovicemi.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Jsem zklamaný, protože si nemyslím, že jsme byli horší. Už druhý zápas nás neproměňování šancí stálo výsledek. Měli jsme tam tři tyčky, několik přečíslení a další gólové situace, které jsme neproměnili. Pokud chceme vyhrát, musíme je proměňovat. Dostali jsme se do hry, ale bohužel nás zase srazila individuální chyba, kterou soupeř hned potrestal.


Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): Bylo vidět, že oba týmy se chtějí poprat o druhé místo v tabulce. Byl to kvalitní zápas, naši hráči využili šance a myslím si, že jsme svou bojovností vyhráli po právu.

Fotogalerie k zápasu
Youtube