AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost i díky hattricku Hilšera vyhrál ve Vsetíně

Tomáš Vlček | 04.11.2017

Poslední zápas před reprezentační přestávkou sehráli v sobotu na vsetínském Lapači havířovští starší dorostenci. Po první bezbrankové třetině v té druhé dovolili domácím jít do vedení 3:1, ale díky velké bojovnosti otočili skóre postupně ve svůj prospěch a nakonec po výhře 5:4 vezou domů všechny tři body.

ELSD - 18.kolo so 4.11.12:00
VHK Robe Vsetín - AZ Residomo Havířov
4:5
(0:0, 3:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 26. Matiaško (Půček, Jenáček), 33. Matiaško (Půček, Ondračka), 36. Ondračka (Půček, Matiaško), 54. Klímek (Půček) – 32. Hilšer, 39. Hilšer (Bochnak, Pavelek), 49. Pliska (Adámek), 50. Janeček, 52. Hilšer. Rozhodčí: Cabák – Gebauer, Novák. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 121. Střely na branku: 28:35 (6:11, 8:16, 14:8). Průběh utkání: 1:0. 1:1, 3:1, 3:5, 4:5.

VHK Robe Vsetín: Chrástecký – Jenáček, Ondračka, Kožený, Lašák, Vávra, Mikulenčák – Půček, Matiaško, Klímek – Pernický, Petriska, Vašenka – Krupa, Zetocha, Lukačka.
AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Koubek, Pliska, Uhlíř, Thiel, Máca, Šěvěček, Pavelek, Grygar – Mastič, Adámek, Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Tomeček, Dufek K.

Utkání začalo v pozvolném tempu a bylo vidět, že se oba týmy potřebují dostat do tempa. Hra se přesunovala z jednoho pásma do druhého a šance byly na obou stranách. V útoku se zprvu drželi převážně domácí. A mohli také proměnit početní výhodu. Bohužel pro domácí tým ale Havířov perfektně bránil a každou akci zneškodnil. Karta se mohla obrátit, když byl vyloučen domácí Matiaško. Domácímu týmu se v početní nevýhodně nehrálo vůbec dobře a hosté mohli několikrát skórovat. Nejblíže brance byl Bambula, kterému stačilo překonat ležícího Chrásteckého. Hostující útočník ale zasáhl pouze levý beton.

Hosté si ale i po skončení početní výhody drželi značný náskok nad domácím týmem a nejednou je přebruslili. K pořádné akci jim ale chybělo přesné zakončení a možná i trochu štěstí, aby překonali, dnes výborně chytajícího, Chrásteckého. V samotném závěru si Valaši zahráli další početní výhodu, a ta se jim už dařila o poznání lépe. Nejvíce se v ní blýsklo trio Půček-Klímek-Matiaško. Ale ani této nadupané trojici se branku vstřelit nepodařilo.

Další třetina nezačala pro domácí moc dobře. Hráli sice ještě přesilovou hru z předešlého dějství, po první nebezpečné akci hostů byl ale vyloučen domácí Matiaško a následně i Vašenka a domácí museli bránit ve třech. Domácí tým i přes prvotní neduhy ale zvládl skvěle bránit a Havířov do ničeho zásadního nepustil.

Ve 25. minutě byli opět vyloučení domácí. Havířov si ale nepokryl Půčka s Matiaškem, kteří se dostali do přečíslení. Půček poslal pas z levého kruhu na sjíždějícího Michala Matiaška, který prostřelil přesunujícího se Dufka.

Po skončení oslabení mohli domácí nejednou skórovat. Lašák kombinoval s Lukačkou, který promáchl na prázdno a následně se ke kotouči dostal Klímek, který se také mezi tři tyče netrefil. Protiútok Havířova vedl Karel Dufek, který se prokličkoval až před Chrásteckého, který ho napoprvé vykryl, ale tak nešikovně, že poslal kotouč opět na hokejku útočníka hostů. Ten ale v rozhodujícím okamžiku zasáhl připravený levý beton.

Netrvalo ale dlouho, a i domácímu Chrásteckému štěstí došlo. Špatně rozehrál domácí Lašák a Adam Hilšer, který šel domácímu obránci do protipohybu se dostal do úniku. Chrástecký byl zbytečně moc mimo bránu a při zpětném pohybu nestačil zaklapnout betony a Hilšer vyrovnal.

Následovala přesilovka pro domácí tým, a ten ji využil. Půček nahrál do před brankového prostoru Michalu Matiaškovi, který zvýšil na 2:1. Vyrovnat mohl Mastič, který byl ale k Chrásteckému otočený zády a jeho střela šla těsně kolem levé tyčky.

Ve 36. minutě se domácím opět podařilo skórovat. Půček vystřelil z mezikruží na Michala Dufka, který střelu vykryl betonem. Kotouč se ale odrazil přímo na hokejku Tomáše Ondračky, který si sjel blíž k levé tyčce a zakončil do prázdné.

Zkompletovat hattrick mohl Matiaško. V jeho úniku mu ale Michal Dufek kotouč vypíchl. Hosté ale v závěru třetiny snížili. Bochnak po vyhraném buly poslal kotouč přímo na hokejku Adama Hilšera, který trefil odkrytý pravý horní roh. V závěru mohl Havířov proměnit přesilovou hru. Bohužel pro hostující tým jim tato početní výhoda nevydržela dlouho, a i jejich hráč usedl na trestnou lavici. Do konce třetiny tedy už ani jeden tým nezahrozil. Vypjatost duelu mohla ještě podpořit závěrečná strkanice, kterou ale rozhodčí včas přerušili.

V posledním dějství se domácím nepodařila využít přesilovku 5 na 3, dokázali ale zahrozit v rovnovážném stavu. Lukačka sjel po pravém kruhu do mezikruží a mohl pálit. Rozhodl se ale nahrát do ne tak vhodné pozice Krupovi, který neměl moc místa ke střele a zasáhl tak pouze betony Michala Dufka.

Ve 47. minutě byli domácí opět vyloučení a Havířov si nemohl nechat ujít takovouto příležitost. Chrástecký si myslel, že má kotouč pod kontrolou u pravé tyčky, ale Martin Pliska ho přes veškerou snahu domácího gólmana do brány dostal. Hned na to se v oslabení dostal do úniku Michal Janeček a i on překonal Chrásteckého. Navíc se hned potom dostal opět do úniku Adam Hilšer a zkompletoval svůj hattrick.

Valaši se ale nevzdali. Do útoku se probojoval Půček, který poslal kotouč z levého kruhu na sjíždějícího Daniela Klímka, který zakončoval do prázdné. Do konce třetiny se už ani jeden z týmů neprosadil. Valaši sice ještě zkusili štěstí ve hře bez gólmana, k jejich smůle ale Havířov skvěle bránil a nepustil domácí do žádné akce. Zápas tak vyhrál AZ 5:4.

Autor reportáže: Kristýna Zigmundová, www.hc-vsetín.cz.

Ohlasy k utkání


Josef Turek (VHK ROBE Vsetín): Zápas hodnotím dobře. Zase jsme dřeli, ale bohužel jsme si za stavu 3:1 nechali dát druhý gól. To s týmem vždy něco udělá. Pak jsme dostali takový ten nešťastný gól, kdy to tam Viktorovi propadlo přes ruku. I přes to ale dneska chytal dobře. Dneska jsme tedy narazili na silnějšího soupeře a asi o tu jednu branku byl silnější než my.


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Chci pochválit kluky, že ukázali týmovou sílu a dokázali obrátit výsledek z nepříznivých 1:3. Naopak nejme spokojeni s výkonem ve druhé třetině. Naštěstí jsme se v ní dokázali gólem do šatny dostat zpět do hry. Jsme rádi za 3 body, ale teď už je potřeba se nachystat na poslední dva zápasy základní části.

Fotogalerie k zápasu
Youtube