AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Také mladší dorost vstoupil do sezony vítězně

Tomáš Vlček | 09.09.2017

Také extraliga mladšího dorostu dnes zahajila svůj další ročník a AZ na úvod přivítal šumperské Mladé Draky. V zápase rychle vedl 3:0, ale hosté postupně skóre srovnali a Havířov o své výhře 5:3 nakonec rozhodl až ve třetí třetině. Další utkání sehraje ve čtvrtek v Porubě, doma se představí v sobotu proti Warrioru Brno.

ELMD - 1.kolo so 9.9.14:00
AZ Residomo Havířov - HK MD Šumperk
5:4
(3:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Mastič (Adámek, Koubek), 11. Backa (Szturc), 11. Horvath (Byčkov), 45. Bochnak (Mastič, Adámek), 55. Pavlačka (Adámek) – 16. Horký (Kaplan), 20. Kaplan, 43. Mácha (TS), 56. Kesler (Kavan, Fibigr). Rozhodčí: Cabák – Stonavský, Kořístka. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 95. Střely na branku: 35:16 (8:6, 12:6, 15:4). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3, 5:4.

AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrovski, Macurák, Zmarzlak - Pavlačka, Backa, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Szturc, Byčkov, Horvath
HK MD Šumperk: Zlatnický – Blaháček, Kubíček I, Kubíček II, Plhal, Křivohlávek, Cekr, Holub – Kesler, Moravec, Horký, Kaplan, Kučera, Kavan, Mácha, Fibigr, Polách

Pouze přesně 4 minuty se čekalo v Gascontrol Aréně na první branku. Pak dorazil volný puk na brankovišti za čáru domácí kapitán Maxim Mastič a AZ vedl 1:0. V 7. minutě se na druhé straně Horký šikovně prosmýkl mezi dvěma obránci a už se chystal k samostatnému zakončení, byl ale faulován. Oslabení domácí zvládli a krátce po něm sami dvakrát udeřili. Nejprve se z mezikruží trefil přesně k tyči Ondřej Backa a za pár vteřin potom do šibenice i Kevin Horvath. Hosté vypadali, že jsou na ručník, ale nakonec se oklepali a ještě do přestávky snížili na rozdíl jedné branky. V 16. minutě doklepl puk na brankovišti do odkryté klece Jakub Horký a chvíli před sirénou poslal v samostatném úniku Robin Kaplan puk gólmanovi mezi betony – 2:3.

Po gólově bohaté první třetině ta druhá nabídla sice na obou stranách několik brankových příležitostí, ale oba gólmani střelcům skórovat nedovolili. Havířovský Dominik Ludvík vychytal především šanci Kavana, zatímco Kaplan trefil horní tyč. Na druhé straně Štěpán Zlatnický chytil 2 šance Bochnaka i Backy a to ještě Bochnak v megašanci netrefil v situaci 3 na 1 odkrytou branku.

Góly přišly zase až po druhé přestávce. Ve 43. minutě dostal šanci zahrávat trestné střílení Joshua Mácha a forhendem zasunul puk Ludvíkovi kolem betonu – 3:3. Jenže za dvě minuty už AZ opět vedl. Wiktor Bochnak ujel po pravé straně a střelou mezi betony tentokrát už Zlatnického překonal. Oba týmy pokračovaly v útočné hře a 6 minut před koncem byli domácí odměněni další brankou. Martin Pavlačka napřáhl poměrně z velké dálky, ale i přesto jeho milimetrově přesná střela švihem skončila u tyče šumperské branky – 5:3. Šumperští sice ještě stihli po pěkné souhře snížit Markem Keslerem, ale více už toho i přes power-play nestihli a tři body tak zůstaly v Havířově.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Do utkání jsme vstoupili slušně a rychle vedli o tři branky. Bohužel jsme ji ale nedohráli dobře a soupeř snížil. Ve zbytku poměrně vyrovnaného utkání jsme měli myslím více brankových příležitostí. Ukázalo se, že máme problém v zadních řadách, konkrétně v založení útoku, a řešení situací 1 na 1. Na to se musíme v nejbližší době zaměřit. Spokojen jsem se ziskem tří bodů, ne s výkonem.

Youtube