AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO: Střelecká převaha v Brně na výhru nestačila

David Motloch | 28.10.2017

12. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu zavezlo svěřence trenéra Tomáše Potěšila do Brna. Ačkoliv hosté patřili, coby vedoucí celek soutěže, k výraznému favoritovi zápasu, v obdobně jednoznačný výsledek svou roli přetavit nedokázali. Když totiž v 9. minutě utkání srovnával stav na 1:1 Mastič, nikdo netušil, že to bude zároveň jediná branka AZetu v zápase. To pochopitelně na výhru nestačilo, stejně jako 41 střeleckých pokusů havířovských útočníků. Hráči Brna nevyslali na svého soka ani polovinu tohoto počtu, přesto zvítězili, díky excelentní produktivitě, 3:1. Další zápas sehraje MDO ve čtvrtek 2.11. doma proti Zlínu.

ELMD - 12.kolo so 28.10.12:00
Warriors Brno - AZ Residomo Havířov
3:1
(2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Snášel (Schweizer), 15. Snášel (Schweitzer, Marčík), 59. Mrkvica – 9. Mastič (Černý, Koubek). Rozhodčí: Sofka - Šustr, Kříž. Vyloučení: 8:4 (vyšší tresty - 3:3). Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Střely na branku: 19:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1.

Warriors Brno: Atanasiadis – Fojt, Mrkvica, Kopřiva, Hykl, Ludvík, Mahdal – Kuchař, Hrstka, Schweizer, Marčík, Orsech, Snášel, Novotný, Harásek, Heinrich
AZ Residomo Havířov: Nowak – Topolanský, Černý, Bílek, Puzoň, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Macurák – Pavlačka, Backa, Čempel, Mastič, Bochnak, Adámek, Szturc, Byčkov, Horváth

První třetina byla na důležité situace velice plodná a z hlediska celého zápasu nabídla i většinu gólových akcí. Vynikající start do utkání si připsal domácí outsider z Brna, jenž pálil do černého pouhých 11 vteřin po úvodním vhazování. Autorem přesné trefy se stal MARTIN SNÁŠEL. Warrior se pak ale nechal dvakrát za sebou vyloučit, čímž nabídl Havířovu tlak. První šanci hosté ještě propásli, v té druhé se však již nemýlili. MAXIMU MASTIČOVI stačilo ze druhé přesilovky pouhých osm vteřin, poté již, v průběhu 9. minuty zápasu, stihl překonat chytajícího brankáře Atanasiadise.

To však ještě do přestávky nebylo vše. Domácí si vzali své vedení zpět v 15. minutě a opět se jednalo o přesilovou hru. Havířovského brankáře Nowaka nachytal na holičkách opět tentýž střelec - MARTIN SNÁŠEL. Až po této situaci byl do přestávky relativní klid, který pokračoval i v prostřední části hry. Havířovští měli ve druhé periodě dvě možnosti přesilovek, ani jedna z jejich strany nebyla využita. 

Rovnou se tak přesuňme do části třetí, a sice závěrečné. Ta předznamenávala obrat favorita zápasu, avšak realita vypadala nakonec úplně jinak. Místo srovnávací branky zasadili Brněnští hostům definitivní hřebíček do rakve. Při závěrečné hře bez brankáře totiž využil situace JIŘÍ MRKVICA, který v 59. minutě pečetil výhru svého celku. Následovala už pouze šarvátka Filipa Macuráka a právě Jiřího Mrkvici, za což oba hráči vyfasovali od rozhodčího trest do konce utkání. Na výsledku zápasu to však nic nezměnilo. Havířov, jakožto vedoucí celek soutěže, zápas nezvládl a odváží si z Brna překvapivou prohru v poměru 1:3.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Tato porážka je odměnou za přístup-nepřístup k tréninku a potažmo utkání. Některým hráčům chybí pokora. Dokázali jsme toho prozatím hodně, ale sezona je teprve v polovině základní části a jestli si splníme svůj cíl, nemůžeme si dovolit takto odklouzat zápas. Prohrát se může, ale ne takhle. Doufám, že tato facka už některé přesvědčí, že pokora a poctivá práce je cesta. Takže nosánek dolů a do práce. Hokej je týmový sport, to si někteří musí srovnat v hlavě.

Youtube