AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

MDO v Brně po vydařeném závěru získal bod

David Motloch | 18.11.2017

16. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu zavezlo naše hráče do Brna. Svěřenci trenéra Tomáše Potěšila platili v zápase s Technikou za favorita, nakonec však vezou domů jen bod. Úvodní trefu Mastiče domácí smazali dvěma brankami, na které Havířovští reagovali až v samotném závěru. Branka Szturce poslala zápas do prodloužení, ve kterém se velice rychle podařilo skórovat Brněnským. Další utkání sehraje MDO v sobotu 25.11. ve Vsetíně.

ELMD - 16.kolo so 18.11.12:00
VSK Technika Brno - AZ Residomo Havířov
3:2p
(0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Šujan (Hassani), 38. Čoupek (Kelbl, Vyroubal), 62. Jedlička (Staněk) – 32. Mastič (Černý, Bochnak), 58. Szturc (Pavlačka, Backa). Rozhodčí: Přikryl – Čelechovský, Šustr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 69. Střely na branku: 16:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

VSK Technika Brno: Skoupý – Fojt, Kučírek, Kubica, Kala, Šujan, Groch, Kejbl, Zimin, Kubový, Hasani, Staněk, Jedlička, Frýza, Vyroulal, Daněček, Čoupek
AZ Residomo Havířov: Nowak – Topolanský, Černý, Bílek, Frančiak, Dabrowski, Macurák, Pavlačka, Backa, Čempel, Mastič, Bochnak, Vojkůvka, Urbančík, Szturc, Byčkov, Horváth

První třetina brankové hody zrovna nepřinesla. Oba týmy vstoupily do zápasu spíše opatrně, čemuž odpovídalo i dění na ledě. Z úvodní dvacetiminutovky tedy není příliš co vypíchnout. Havířovští hokejisté dostali dvakrát možnost přesilové hry, nabídku od soupeře však využít nedokázali. Oba celky se tedy rozcházely do šaten za smírného stavu - 0:0. 

Druhé dějstvé nabídlo hned několik situací, při kterých už se branková síťka rozvlněla. Nejprve se tak stalo v 32. minutě. AZ dostal opět možnost přesilovky, kterou k jejímu konci dokázal využít zásluhou přesné trefy Maxima MASTIČE. Jenže vedení hostu mělo velmi krátké trvání. Domácí Technika zaúřadovala o tři minuty později, opět v přesilové hře. Autorem vyrovnávací branky se stal Filip ŠUJAN. To ale z pohledu brněnských dorostenců ještě nebylo vše. Ti se totiž v 38. minutě ujali vedení v zápase, když havířovského Nowaka prostřelil Tomáš ČOUPEK.

Do třetí třetiny šli svěřenci trenéra Tomáše Potěšila s jasným cílem - obrátit vývoj zápasu. Ten se jim však podařilo naplnit jen z části. Dlouho nepříznivý stav utkání dokázal srovnat v 58. minutě Gabriel SZTURC. Díky němu tak Havířov získal alespoň bod. Jeho spoluhráči sahali i po druhém v prodloužení, to však dopadlo lépe pro domácí hokejisty. V 62. minutě totiž skóroval Maroš JEDLIČKA, který tak rozhodl o konečném výsledku zápasu - 3:2 v prodloužení pro Brno.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Residomo Havířov): Nezvládli jsme druhé utkání za sebou a určitě si zkomplikovali cestu k postupu. Ne všichni hráči do toho dávají maximum a to se musí změnit. Postup máme stále na svých hokejkách. Tým se ale musí semknout a ve zbývajících zápasech zabrat.

Youtube