AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Starší dorost podlehl Chomutovu, rozhodla druhá třetina

Tomáš Vlček | 26.11.2017

Starší dorostenci dnes zápasem proti Chomutovu vstoupili do nadstavbové části své soutěže. Utkání nezačali vůbec špatně, když v první třetině otočili vedení ve svůj prospěch. Ale ve druhé části zápasu umožnili soupeři třikrát skórovat a tuto ztrátu už nedotáhli. Další zápas sehrají ve čtvrtek v Mladé Boleslavi.

ELSD - 21.kolo ne 26.11.13:30
AZ Residomo Havířov - Piráti Chomutov
3:5
(2:1, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Juhász (Tomeček), 15. Bambula (Thiel), 59. Žídek – 9. Gut (Jarý, Zeman), 25. Lobodowski, 26. Gut (Ouřada, Černý), 37. Gut (Zeman), 50. Černý (Gut, Ouřada). Rozhodčí: Velčovský – Wesley, Pospíšil. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 30:38 (9:11, 11:16, 10:11). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5, 3:5.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Bambula, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Tomeček, Dufek, Pindel
Piráti Chomutov: Skokan – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Černý, Vjačka, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Hradecký, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.

Zápas s Chomutovem byl prvním zápasem nadstavbové části a oba celky do něj vstoupily opatrně. První výraznější šanci získali hosté v sedmé minutě, kdy usedl na trestnou lavici domácí Žídek. V početní výhodě měl nejprve šanci Ouřada, ten však svůj blafák nedotáhl a tak se radoval až z další akce jeho spoluhráč Michal Gut, který tečoval střelu Jarého. Havířov však odpověděl téměř okamžitě, za 78 vteřin Lukáš Juhász vyrazil do rychlého brejku a bekhendem vymetl šibenici. Vyrovnání domácím pomohlo a ti se dostávali do dalších šancí. Další přečíslení tři na dva proměnil Jan Bambula, který usměrnil Thielovu přihrávku do sítě. Havířov tak po první třetině držel nadějné vedení.

Druhou třetinu AZ začal krátkou dvojnásobnou přesilovkou, v té však skórovat nestačil a tak se gólově prosadili hosté. V čase 24:22 ujel obraně Petr Lobodowski a o necelou minutu později hosté dokonce vedli, když se podruhé v zápase prosadil na brankovišti Michal Gut. Z tlaku Chomutov vytěžil ještě jednu velkou šanci, ale Černý třetí pohromu v krátkém čase nepřinesl. Chomutovští se však zvýšení na rozdíl dvou branek přece jen dočkali, tři minuty před druhou sirénou zakončil tlak Pirátů Michal Gut, který si tak připsal hattrick a stal se hlavní postavou Chomutova v zápase.

Na začátku třetí dvacetiminutovky AZet vybojoval přesilovku, ale v té se k větší šanci nedostal a tak opět trestali hosté. David Černý zakončil situaci dva na jednoho blafákem a tím poslal Chomutov už do tříbrankového vedení. Krátce po inkasovaném gólu mohl snížit Bambula, ale pěknou akci v oslabení gólem neoslavil. Závěrečná pětiminutovka přinesla několik zajímavých šancí na obou stranách, nakonec se ujala až samostatná akce Jana Žídka, který v čase 58:37 vykřesal domácím naději. Havířov to následně zkusil v šesti hráčích a tuto výhodu ještě vyšperkovalo vyloučení Štochla, ale na větší drama to již nestačilo. Chomutov si tak odvezl z Havířova vítězství 3:5.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Dnes přijel kvalitní soupeř a my jsme se chtěli této výzvě postavit čelem a nejlépe zvítězit. Myslím, že první třetinu jsme odehráli velice slušně. Měli jsme výborný pohyb, tlak do brány i dostatek šancí. Ve druhé třetině jsme si, po dvou individuálních chybách, prohráli zápas. Soupeř to potrestal, oskočil a ve třetí třetině už si to pohlídal. Zápas se tak zápas spíše dohrával. Gratuluji soupeři k vítězství.



David Kočí (Piráti Chomutov): Jsme rádi za tři body. Jsme rádi, že náš tým se posouvá v posledních zápasech tím správným směrem. Dneska kluci ukázali charakter – blokovali střely, dobruslovali apod. To jsou věci, které se snažíme do naší hry dostat. Na těchto poctivých základech lze budovat celý výkon a začíná se to projevovat i na výsledcích.

Youtube